Co polecam?
Nie jest to długa lista, ale są to rzeczy i atrakcje, które mi się szczerze spodobały więc to chyba dobrze
Konoba AntonijaNigdy w życiu nie jadłam tak pysznej ryby jak tam! Dodam, że nie przepadam za rybami
No i kurczaka też mieli dobrego. Obsługa milutka. W gratisie widok na morze
Co do tej ryby, była to dorada z grila, 300 kun. (Orada na zaru). Jak ktoś będzie miał okazję to bardzo polecam spróbować
Lokalizacja na mapce, jest to przy głównej plaży i raczej łatwo tam trafić
Taxi boatRok temu zemdlałam na Makarskim Jadranie, wielkim, pełnym ludzi i nie grzeszącym pięknością. W tym roku wybraliśmy się na przejażdżkę małą taxi boat w cenie 250 kun za godzinkę. Opłynęliśmy pobliskie wysepki i jeśli ktoś nie koniecznie lubi tłumy, taka opcja będzie o wiele lepsza niż fishpikniki:)
Lokalizacja: przy porcie było kilka takich taxi, bez problemu można je znaleźć
Split - rejs na wyspęTo już nie Primosten, ale do Splitu jest jakaś godzinka drogi autem. My byliśmy na Braci, płynęliśmy Jadroliniją. Ceny spoczko (33kuny/dorosły, 7 do 12 lat 50% ceny, poniżej 6 lat za darmo), komfort też (wygodne kanapy:D). Nam wszystkim taka forma spędzania czasu bardzo przypadła do gustu
Mogę zdradzić, że pare miesięcy temu próbowałam namówić familię na cały tydzień na Braci - niestety mama nie była przekonana, właśnie przez ten prom i przeprawę z autem. Teraz myślę, że nie miałaby z tym problemu i jeszcze kiedyś na jakąś wyspę zawitamy
A tak poza tym, to właśnie dodałam na bloga zdjęcia z Braci:)
http://olazima.pl/jeden-dzien-na-wyspie/Zabawa!Spędziliśmy kilka wieczorów przy muzyce, obok hotelu Zora (o ile się nie myle). Fajnie grali, były stoliki, światełka, klimacik był. Fajny pomysł na wieczór
Młodsza część wycieczki co chwile wyciągała mnie na automaty, bo były niedaleko, więc jakby co to ci młodsi też będą mieli zajęcie:)