KarKoz napisał(a):A co to, Tatko nie ufał fabrycznej nawigacji? Citroen C4, jak się sprawuje? Tatko nie przeklina?
Ładna ta mieścinka i plaża Wasza
Co do nawigacji to tak, tatko jest bardzo nieufny
Tym bardziej, że cytrynkowa nawigacja nie jest najaktualniejsza a Citroen zażyczył sobie 750 zł za aktualizacje
Sytuacja w firmie okej, awarii nie ma także tati spokojny
<><><>
19.07.2015. Dzień 2Dziś rano po śniadanku udaliśmy się do kościoła św. Jerzego na samiuśkim szczycie półwyspu. Podczas mszy do kościoła "wtargnął" pan w samych kąpielówkach, z krzyżem na szyi. Przekroczył próg, zaczął się dziwnie kłaniać, po czym wyszedł i się rozglądał miną, której nie potrafię przypisać żadnych przymiotników. Jakąś godzinę później spotkaliśmy się znowu: gdy byliśmy w barze przy porcie, "znajomy" chodził ulicą, całował krzyż, smarował się filtrem i nawet podszedł do jakiegoś pana w restauracji i chciał go wysmarować
Krzyczał do wszystkich (chyba na swój krem) po czym usnął na ławeczce. Pewnie nawdychał się lawendy. Lub czegoś innego
Pospacerowaliśmy trochę wąskimi uliczkami i rozejrzeliśmy się za rejsami. Zastawiamy się nad Kornati, chyba że ktoś może polecić inny rejs z Primosten?
Wróciliśmy odpocząć i plaża! Dziś byliśmy w innym miejscu. Woda czyściutka (w porównaniu z wczorajszą miejscówą to niebo a ziemia!!). Kupiłam maskę i rurkę (150 kun) więc sobie nurkowałam
Kacper (lat 9, syn znajomych rodziców i równocześnie ziomek z klasy mojego Łukaszka) uzbierał sobie dorodną kolekcję kamieni. I potem jego biedna mama musiała je dźwigać
. Po plaży zjedliśmy pizze w restauracji w porcie, ale staniki nie latały bo ciasta prawie nie było, sera było aż za dużo i wszystko było okropnie słone (czyżby nawiązanie do wody w morzu?:D). Za 1 dużą Capriciosse, 1 małą (nie pamiętam nazwy), 1 piwo i 1 Sprit'a zapłaciliśmy 125 kun.
A teraz mamy 20:19 i starsza część wycieczki chyba wybiera się gdzieś na miasto
Ja będę nianią i zostanę. I to bardzo chętnie, bo ogarnę zdjęcia i pogadam na skejpaju. No i oczywiście zajmę się młodymi
Zdjęcia na 90% będą jeszcze dziś, więc stay tuned!