Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz drugi-Stanici 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 07.01.2013 17:01

bodzio_gdańsk napisał(a):.Dojazd wzdłuż Cetiny .Wracaliśmy już inna trasą a jaką?......cdn :hut:

tak myślałem, że to inna droga :lol:
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 07.01.2013 17:14

mervik napisał(a):
AdamSz napisał(a):..za to jazda była dość ekstremalna, tam pierwszy raz przećwiczyłem specjalny odcinek górski :) tak to przynajmniej wspominamy całą rodzinką....

nie wiem skąd jechaliście 8O, ale od stacji benzynowej jest normalna droga do wąwozu :)
może z 400m :lol:

No tak,tylko trzeba ją zauważyć,a my Gapy :oops:
Ale jak wcześnie pisałem wycieczka i tak była przyjemna.Droga powrotna równie atrakcyjna i znana większości forumowiczów
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 07.01.2013 17:19

byska napisał(a):
bodzio_gdańsk napisał(a):Witam wszystkich!
Szybki odzew z Waszej strony :lol: ,widać naród spragniony lata.Postaram się wkleić jak najwięcej fotek,to może jakoś wspólnie uda nam się przetrwać tą szarugę.
Na zachętę
Obrazek
to zdjęcie z naszego pierwszego spaceru po plaży w Stanici.

Gdyby była taka punktacja za najbardziej "trafioną" relację z Chorwacji to "bodzio_gdańsk" u mnie prowadzi.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 07.01.2013 17:35

Potwierdzam. Start na parkingu za tunelem w Omisiu i chajda w górę Cetiny......ale to było 12 lat temu.....teraz może tam jakaś autobana jest :) ........A te fotki u Bodzia to już zjazd nad Vrulje.....Teraz tam się zjeżdża i z autostrady..........wtedy autostrada kończyła się w Karlovacu........Jednak świat się trochę zmienia......na szczęście nie nad samym Adriatykiem......Za to lubię Chorwatów ___też___ ....pozdr.........a swoją drogą, jak ktoś będzie w okolicy, warto zaliczyć ten kawałek w górę Cetiny....wiejska Dalmacja, brak turystów, widooooooki !!!, konkurencyjne ceny trunków i trochę adrenaliny....park rozrywki w cenie paliwa :)
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 07.01.2013 17:44

Dzień kolejny....plaża-zaskoczeni :?: Chyba nie? :lol:
Ale póżniej ruszamy w trasę.
W 2011r. na forum poznaliśmy małżeństwo z Gdańska-R i J.Spędziliśmy wspólnie urlop na Pagu.
W tym roku pojechali do Zivogosce Blato.Postanowiliśmy ich odwiedzić.Droga Riwierą Makarską to dla nas nowość.
No może nie do końca,bo przecież dnia poprzedniego nieco liznęliśmy.Kapitalne widoki,ale przecież Wy to już znacie doskonale.Gdyby jednak ktoś zapomniał...proszę
Obrazek
Obrazek
Ekstremalni koledzy z Norwegii-plecki lekko na raczka 8O
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 07.01.2013 17:51

Fresz napisał(a):
byska napisał(a):
bodzio_gdańsk napisał(a):Witam wszystkich!
Szybki odzew z Waszej strony :lol: ,widać naród spragniony lata.Postaram się wkleić jak najwięcej fotek,to może jakoś wspólnie uda nam się przetrwać tą szarugę.
Na zachętę
Obrazek
to zdjęcie z naszego pierwszego spaceru po plaży w Stanici.

Gdyby była taka punktacja za najbardziej "trafioną" relację z Chorwacji to "bodzio_gdańsk" u mnie prowadzi.

No dzięki wielkie :papa:
Długo człowiek nosił się z zamiarem napisania relacji,ale widok za oknem był dodatkową motywacją.Miło powspominać i poogladać zdjęcia-to nic,że chyba już setny raz.
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 07.01.2013 18:02

A wracając do Zivogosce Blato,to wg mnie nic specjalnego.Typowa wioska turystyczna.Nawet miejscowi pytani o numer domu nie bardzo byli w temacie.Podobno po sezonie mieszka tam kilka osób.A latem-masa ludzi.Plaża o godzinie 18 pełna.Nie było gdzie położyć ręcznika.
Ale za to woda fantastyczna-cieplejsza niż w Stanici.Dzieciaki zachwycone
Obrazek
Obrazek
Więcej zdjęć z tamtąd nie mamy,bo nie bardzo było co focić -oprócz masy turystów :roll:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 07.01.2013 18:05

....Plaża o godzinie 18 pełna.Nie było gdzie położyć ręcznika.... :( ..

Bezcenna uwaga..........I dlatego też chwalę riv. Omiśką po wszystkich parafiach :)
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 07.01.2013 18:16

A tu kilka fotek powrotnych
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 07.01.2013 18:22

Ładne górki w szarościach Ci wyszły.......mimo, że pewnie przez szybę....Ładne
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 07.01.2013 18:28

Fotki malina :D
Świerze wspomnienia ,2012 byliśmy w Gradacu (za tłoczno jak dla nas)
Wracamy na Riviere Omiś.
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 07.01.2013 18:48

dzień nie dobiegł jeszcze końca...
Jak co wieczór posiadówka na naszym tarasie przy "medicinie"
Obrazek

Żonka winko,a ja...lekarstwa z "apteki" od sąsiada.Za każdym razem,kiedy mnie widział na horyzoncie witał szczerym uśmiechem i zapraszał do swojego" ofisa"(tak nazywał swój garaż pełen trunków).Bardzo dobre napoje :P .
Nie wyszedł człowiek bez degustacji kilku specyfików-rakija,orachowica,,chery,prosiek,wino czerwone,oliwa.Wszystko pierwsza klasa.
Tak nam mijały upalne dni i upojne wieczory.A słabość po wieczornych degustacjach wyciągał nasz ukochany Jadran :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 07.01.2013 19:07 przez bodzio_gdańsk, łącznie edytowano 1 raz
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 07.01.2013 18:51

AdamSz napisał(a):Ładne górki w szarościach Ci wyszły.......mimo, że pewnie przez szybę....Ładne

Hvala,duża część zdjęć robiona z samochodu :papa:
Rocznik69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rocznik69 » 08.01.2013 11:53

Bodzio jak radziliście sobie z gastronomią? Prowiant z Polski czy miejscowe jedzenie? W Stanici można coś zjeść na "mieście" :wink:
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 08.01.2013 12:22

Jeśli chodzi o jedzenie to moja sprytna żonka pekluje mięso mielone,drobiowe i jakiś gulasz z bliżej nieznanego mi zwierza do trzech litrowych słoików (to jest podsmarzone,przyprawione ).Z tymi słoiczkami wyjeżdżamy z Gdańska.Ponieważ do Cro startujemy zawsze z Kielc (gdzie mamy postój) to właśnie tam robimy duże zakupy żywnościowe w hipermarkecie a jest tego od metra ale i możliwości takie mieliśmy ponieważ mieliśmy vana.W tym roku jedziemy kombiakiem i zobaczymy jak będzie ale damy rade.Co do knajp to nie jadamy w nich .Jedyne żarełko na mieście to kugle,pizza,borek.W Stanici są dwie knajpy ale czy dobre to nie powiem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży