Pierwszy raz w Chorwacji byliśmy w 2011, wybór padł wtedy na Istrię. Za dużo o niej nie wiedzieliśmy, nie czytaliśmy i no cóż ... nie przygotowaliśmy się. Jednak wakacje były jak najbardziej udane a my byliśmy zachwyceni zarówno ludźmi, widokami jak i pogodą.
A więc do rzeczy.. mając w pamięci piękne zeszłoroczne wakacje - postanowiliśmy i w tym roku wyruszyć do Chorwacji. Pomyśleliśmy jednak, że w tym roku dobrze by było pojechać gdzieś w dalsze rejony. Po przeczesaniu forum wybór padł na Pag (zasługa p. Nero ). Ich zdjęcia były tak cudne i tak inne od tych, które przywieźliśmy z zeszłego roku, że decyzja była natychmiastowa Najbardziej na wczasach zależy nam na pięknych i najlepiej niezbyt zatłoczonych plażach , dlatego zdecydowaliśmy się na Bosanę.
DZIEŃ 1 21 lipca - wyjazd
Noclegi zarezerwowane mieliśmy już pod koniec maja, więc spokojnie w 7 osób wyjechaliśmy o 16. Mieliśmy 1410km do przejechania przez Niemcy, Austrię, Słowenię. W Austrii jechaliśmy objazdami - szczerze powiem, że nie wiem czy było to opłacalne (jechaliśmy nocą serpentynami co chyba znacznie wydłużyło nam drogę). W Słowenii opłacalne było na pewno Widoczki urzekające (nie wiem czemu nie mam zdjęć ).