Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz drugi - Pag 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.11.2012 19:18

mervik napisał(a):profesjonalizm :wink: kubkiem go :D :D :lol:

za ogon miałam go złapać? 8O :roll:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 15.11.2012 21:11

Dołączam się do czytania Twojej relacji. Może Tobie uda się mnie przekonać do Pagu... :roll:
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 19.11.2012 15:50

DZIEŃ 9 :arrow: 29 lipca 2012

Kolejne pół dnia upłynęło nam na plażowaniu i podziwianiu gór 8)

Obrazek

A późnym popołudniem ruszyliśmy na zwiedzanie, kierunek Lun. Sama droga pełna niesamowitych widoków, górek i pagórków a nawet wylatujących co chwilę na drogę owiec i baranów 8O

Kościółki

Obrazek

Obrazek

Lun

Obrazek

Obrazek

najpiękniejsze zachody słońca jakie widziałam w Chorwacji to właśnie w Lunie :D Może dlatego, że przy zachodzie słońca widzieliśmy tam delfiny, coś pięknego :) Tylko nie udało się ich uchwycić na zdjęciach :(

Obrazek

Obrazek

No i niestety tak nam czas szybko zleciał przy tych delfinach i zachodzie, że to jedyne co widzieliśmy z gajów oliwnych :( Próbowaliśmy zapuszczać się dalej po ciemku, jednak nic kompletnie nie było widać, nasz aparat nie robi aż tak wyraźnych zdjęć po ciemku a jadąc do Lun myśleliśmy, że zatrzymamy się w drodze powrotnej.. :? Dlatego tyle mojego co widziałam na zdjęciach u innych Pagowiczów, a było co oglądać :D

Obrazek
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 19.11.2012 15:53

EithelAmarth napisał(a):Dołączam się do czytania Twojej relacji. Może Tobie uda się mnie przekonać do Pagu... :roll:

Choć byliśmy tylko w zeszłym roku na Istrii, i w tym roku na Pagu więc za dużego doświadczenia w tych sprawach nie mamy , to zdecydowanie polecamy Pag :) Sama nie byłam do końca przekonana, jednak Pag jest rzeczywiście INNY :D
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 19.11.2012 18:17

I ta "inność" mnie właśnie przeraża :P , a z drugiej strony jest to coś rozbudzającego wyobraźnię i przyciągającego.
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 21.11.2012 14:31

DZIEŃ 10 :arrow: 30 lipca 2012

Dzień spędzony na zwiedzaniu - kierunek Nin i ponownie Zadar :P no już nie będę wspominać, że na plaży oczywiście też byliśmy do południa :D Podczas 14 dniowych wakacji chyba tylko 1 dzień odpuściliśmy 8)

Nin - kościółek z IX wieku.

Obrazek

Obrazek

Grgur Ninski (swoją drogą ciekawe jaka historia dotyczy jego palca u nogi.. :P Chyba był "nowy", poza tym wszyscy łapali to my też - tylko w jakim celu :?: :lol: )

Obrazek

Piękna lawenda (jeśli na Hvarze jest jej mnóstwo to może następne wakacje tam :?: ) :)

Obrazek

.... nie pamiętam co to było? :oops: :lol: co nie zmienia faktu, że Nin ogólnie jest pięknym malusieńkim miasteczkiem z dużą ilością starych wieżyczek, zabudowań itd :oops:

Obrazek

Cmentarz w Ninie z widokiem na góry :)

Obrazek

Brama główna w miasteczku

Obrazek

Nin obeszliśmy, zaczęło się ściemniać. Po drodze zboczyliśmy jeszcze zobaczyć kościółek św Mikołaja, ale było tam tyle ludzi, że nie udało nam się zrobić żadnego "widokowego" zdjęcia :D no i Zadar...

Za dnia piękny, wieczorem jeszcze piękniejszy ...

Obrazek

Obrazek

Na tym zdjęciu nie widać nic, przedstawia księżyc i płynący statek. Zrobione zostało gdy siedzieliśmy słuchając morskich orguli. Jednak moim zdaniem coś w sobie ma więc i Wam pokażę :)

Obrazek
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 21.11.2012 19:12

Bardzo mi się podoba to ostatnie zdjęcie. W ramkę i na ścianę :)
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 21.11.2012 22:37

DZIEŃ 11 :arrow: 31 lipca 2012

Dzień 11 to dzień dziura :D Dzień bez aparatu, prawie bez zdjęć. Wieczorem odwiedziliśmy Zrce ale to zdecydowanie nie na plażowanie i odpoczynek 8O Bardzo dużo ludzi - pijanych ludzi 8O zbyt głośna muzyka i trochę brudno :D Może być dobra opcja na wieczór, tylko i wyłącznie. Oczywiście raz, max 2 !! :P Ps. O tyle dobrze, że aparat się szybciutko rozładował :D

Kilka zdjęć zrobionych po drodze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i Zrce (słaba jakość bo kadr wycięty z filmu :D )

Obrazek

Obrazek

Obrazek
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 21.11.2012 22:49

EithelAmarth napisał(a):Bardzo mi się podoba to ostatnie zdjęcie. W ramkę i na ścianę :)

Choć nie najlepszej jakości zdjęcie to chyba o tym pomyślę :P
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 21.11.2012 23:14

DZIEŃ 12 :arrow: 1 sierpień 2012

Dopiero w dniu 12 pokażę kilka fotek samego miasta Pag :oops: :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Będąc na obiedzie w restauracji w centrum Pagu, złapaliśmy za polskie menu. A tam dość dziwna potrawa była 8O kalmary kalmarami, ale dwie rolki i kamień nazębny? 8O

Obrazek

Zaciekawieni co też mieli Chorwaci na myśli, zamówiliśmy te kalmary z tym.. czymś. Chyba jakiś kiepski translator tłumaczył bo w rzeczywistości kamienia nie było, za to dwie bułki i jakiś "sos" :lol:

Obrazek
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 21.11.2012 23:16

Podziwiam za odwagę. Ja po przeczytaniu takiego menu absolutnie bym nie zamówiła tego dania a i pewnie z restauracji byłby szybki odwrót :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.11.2012 08:44

martos napisał(a):Obrazek

Zgłodniałem :!:
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 22.11.2012 23:48

Jacek S napisał(a):
martos napisał(a):Obrazek

Zgłodniałem :!:

Hmm miałam nadzieję, że będę mobilizowała forumowiczów do odwiedzenia Pagu - bo naprawdę warto :D a tu do jedzenia ... hmm no jeść w sumie też trzeba :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.11.2012 08:20

martos napisał(a):

Hmm miałam nadzieję, że będę mobilizowała forumowiczów do odwiedzenia Pagu - bo naprawdę warto :D a tu do jedzenia ... hmm no jeść w sumie też trzeba :P

Byłem

:mrgreen: :papa:

Pozdrawiam
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 25.11.2012 15:34

Mobilizuj dalej.... Ja jestem już zmobilizowana, chociaż nie wiem kiedy zawitam tam ponownie :la: . Byliśmy na Pagu tylko kilka chwil( jak dla mnie stanowczo za mało), ale to wystarczyło, żeby chcieć tu wrócić 8) .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja po raz drugi - Pag 2012 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone