Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz drugi i ostatni ?

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 09:31

..nie ''dogryzajcie''mu wiecej, proszę... :oops:
Kaszpir przeprosił i napisał, że nie chciał nikogo urazić... mi to w zupełności wystarczy a Wam nie... :?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2013 09:35

Cały ten wątek można zamknąć moim zdaniem. Nastąpi teraz lista miejsc i rzeczy wartych do zobaczenia w Cro. Wszyscy to wiedzą a i tak autora nic nie przekona.
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 18.06.2013 09:37

I ja dorzucę swoje 3 grosze. Czytając Twój pierwszy post miałam wrażenie, że na końcu będzie umieszczona reklama jakiegoś apartamentu we Włoszech albo w Egipcie.

Porównywanie nieporównywalnego, oczekiwanie tego samego, co się widziało 1000 km dalej, narzekanie, że drogo, a nad Polskim morzem cena gofra 10 zł (bez wymyślnych rzeczy na nim, którego jesz stojąc pod parasolem, bo leje Ci się na głowę), a do tego jeszcze te kamienie na plaży. No dlaczego nie ma w Chorwacji piasku?!

Po Twoich opisach widać, że wszystkie wakacje to były w hotelach, które oczywiście piękne, ładne, prywatna plaża, piaseczek, pewnie spychaczem dno wyrównane, żebyś sobie mógł 10 metrów wgłąb brodzić po pas, ale oczywiście - pięknie, naturalnie, tanio, ciepło.

Każdy wypoczywa jak lubi. Tylko ja nie krytykuję ludzi lubiących wczasy w Tunezji, a Cromaniaków obrażasz, bo co - bo kraj gorszy niż to co widziałeś?

Następnym razem więcej konstruktywnej krytyki. Poza treścią - forma przekazu swojej myśli też jest istotna.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 09:45

Bocian napisał(a):Cały ten wątek można zamknąć moim zdaniem. Nastąpi teraz lista miejsc i rzeczy wartych do zobaczenia w Cro. Wszyscy to wiedzą a i tak autora nic nie przekona.

..ani mi w głowie przekonywanie kogokolwiek...

Ma prawo jej niekochać tak jak i ja mam prawo być nią zauroczona. :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2013 09:46

agapi napisał(a):
Bocian napisał(a):Cały ten wątek można zamknąć moim zdaniem. Nastąpi teraz lista miejsc i rzeczy wartych do zobaczenia w Cro. Wszyscy to wiedzą a i tak autora nic nie przekona.

No i o tym mówię. Teraz to będzie bicie piany. 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 09:47

Hehehe, Tunezja

Tunezja to hotele z basenami, all inclusive z drinkami i na tym koniec dla 90% polskich turystów :wink:

Albo ja mam takie szczęście, że znam 1 ( słownie jedną ) osobę, która w Tunezji zwiedzała, jeździła na wycieczki.
Cała reszta, czyli 8 znajomych byli w hotelu, na basenie, na plaży.
2 osoby nawet nie były "na mieście".
Równie dobrze mogliby być na wyspach Hula-Gula albo Fiki-Miki.
A polecieli do Tunezji tylko dlatego, że tanio samolotem i że ciepło.
O kraju wiedzieli tyle samo jak o Górnej Wolcie czy Gwatemali :wink:
Jeden mnie przekonywał przez pół godziny, że Tunezja nie jest Morzem Śródziemnym

Do Tunezji jeździ się w celach hotelowo-gastronomicznych :roll:

80% jeździ dokładnie po to do Egiptu.
Raz spotkałem kolegę, a ten, że był w Egipicie. No to ja do niego: opowiadaj, jak tam piramidy, stoją jeszcze, czy ukradli ? Jak tam teraz jest po rewolucji ? Co fajnego robiłeś ?
A on cały zbladł i wymamrotał: no, myśmy tylko byli w hotelu :wink:
Ostatnio edytowano 18.06.2013 09:51 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 09:49

Bocian napisał(a):
agapi napisał(a):

No i o tym mówię. Teraz to będzie bicie piany. 8)

do ...lodów...? :wink: :lol:
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 18.06.2013 09:56

agapi napisał(a):do ...lodów...? :wink: :lol:

agapi, lody to nie w tym temacie ;-)
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 18.06.2013 09:58

A może do Tunezji?

żartowałem :smo:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 18.06.2013 10:01

kaszpir napisał(a):Nie dziwię się że Polacy tu przyjeżdzają , bo nie ma co ukrywać dla wielu z końca Polski (np. Kraków) dojazd nad morze Chorwackie może zająć zbliżoną ilość czasu niż nad morze PL i na pewno będzie to lepsza alternatywa niż Polskie morze (na pewno będzie cieplejsza woda i lepsza pogoda niż nad bałtykiem) , jednakże dla mnie (mieszkamy w Toruniu) do morza bałtyckiego mamy około 2-3 godziny jazdy samochodem i większość autostradą więc nasze morze jest dla nas blisko ..
nad Bałtyk mam 18km, ale jakoś nie pamiętam kiedy się w nim kąpałem, częściej zimą jestem nad Bałtykiem niż latem, pomijam już fakt, że ceny nad Bałtykiem , rozumiem zarobić trzeba, ale żeby za 3 ryby porcję surówek sok i dwa 2 piwa plus kawa zapłacić ponad 130zł (ceny z ostatniej niedzieli Ustka, gdzie de facto sezon dopiero się zacznie) przecież to już nawet nie zdzierstwo, a czysta lichwa :!:,zapomnijcie że znajdziecie w sezonie miejsce parkingowe jeśli już teraz jest problem, żeby znaleźć miejsce to latem będzie kompletna masakra :!: mam wrażenie, że w tym mieście jest wszystko robione, aby ograniczyć chyba do zera liczbę miejsc parkingowych,( to po jaką cholerę im strefa płatnego parkowania, jak parkingów tam prawie nie ma) więc żeby wykąpać się w morzu i nie korkować tego miasta gonię te 2tyś km w jedną stronę do tej "brzydkiej" Chorwacji z tym nieszczęsnym noclegiem, na te przeklęte kamienie na plaży, i muszę do wody wchodzić w tych plastikowych butach. Właśnie do Włoch jeździłem przed 2009 zanim pierwszy rok pojechałem do Cro nie żartuj, że ceny są tam niższe od kiedy, o podejściu Włochów do klienta nie będę pisał, bo taki "włoski styl"to trzeba przeżyć samemu, a nikogo nie chcę zniechęcić do odwiedzenia tego kraju sam tam śmigam na narty, poza tym jakby było faktycznie taniej we Włoszech to tylu Włochów nie goniło by do Cro na urlop tym bardziej że mają u siebie kupę pięknych miejsc z plażami, ale jeżdżą tam gdzie taniej, a że mają blisko to pada na Cro

Do Tucepi mieliśmy 1600km w jedną stronę. Dojazd w jedną stronę zajmuje nam 2 dni (z przerwą na spanie). Jest to więc wyprawa i to naprawdę męcząca.
Droga to Chorwacji jest dobra , ale i tak męcząca ...
rozumiem że z Torunia do Limone ok 1400km robisz na raz i noclegu nie potrzebujesz i czujesz się mniej zmęczony jak robiąc trasę Toruń-Tucepi na 2 dni po 800km 8O, bo ja czy do Włoch czy Chorwacji zawsze śmigam z noclegiem i wychodzi mi i tu i tu te 2 dni drogi

Może faktycznie nie jedź więcej w sumie po co masz się meczyć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 10:08

viltob08 napisał(a):
agapi napisał(a):do ...lodów...? :wink: :lol:

agapi, lody to nie w tym temacie ;-)

no troszeńkę ...''pobłądziło mi się''... :mrgreen:

''lodowy'' temat będzie musiał jednak zaczekać.. :smo: :lol: teraz musze zająć się bardziej prozaicznymi rzeczami typu...praca :cry: :papa:
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 18.06.2013 10:14

Ceny w Chorwacji delikatnie mówiąc wysokie. We Wloszech było taniej ...

To dlaczego tak dużo Włochów było w zeszłym sezonie w Chorwacji? :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 10:25

Włochy są droższe od Chorwacji o jakieś 20%

To nie jest kwestia wiary, tylko tak wynika z porównania cen

Oczywiście gdzieś na Sycylii może być taniej, za to w Wenecji jest drożej o 50%

Co do zadbania, to 2 lata temu mieliśmy okazję porównać Słowenię, Chorwację i Italię.
Najgorzej wypadły Włochy.
Nie tylko, że zaniedbane drogi poza autostradami, ale gorsze auta, dużo zaniedbanych domów.

Włochy ratują zabytki i piaszczyste plaże :wink:
Ostatnio edytowano 18.06.2013 10:51 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 18.06.2013 10:43

PETERENZO w jednym z wątków na tym forum przytoczył piękną legendę ( mam nadzieję, że sie nie obrazi, że teraz ja skorzystam z jego słów :) )

legenda

"Kiedy Bóg stworzył świat, wezwał ludzi do siebie, by podzielić pośród nich ziemię. Kiedy to uczynił okazało się, że jeden naród nie dostał ziemi. Byli to Chorwaci. Zadumał się Pan Bóg, bo nie miał im co dać. No, ale nie byłby Bogiem, gdyby czegoś nie wymyślił i po namyśle rzekł: "Dobra, weźcie kawałek, który zostawiłem sobie".
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 18.06.2013 10:46

Kaszpir, żeby nie robić dalej OT w Twoim wątku, który zresztą sam wywołałeś :? :smo:
wrzuć parę fotek i napisz, że w Cro jest pięknie :)
Może damy się trochę udobruchać :smo:
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja po raz drugi i ostatni ? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone