Serce w pasy napisał(a):Dobrze, że mu zwróciłeś uwagę bo w życiu by nie przestał, a tak mentor kazał....
Cmokaski dziubaski
Coś jeszcze?
Bocian napisał(a):Kto pokochał Cro ten widzi jej piękno. Zachwyci się choćby i Nakovaną... Zaduma w Vukovarskiej Bolnicy... Zapali świeczkę w Ovčarach... Spojrzy z zachwytem na Korčulę ze Svetog Ilija...
PabloX napisał(a):Kompletny OT się zrobił, ale nie, żebym się czepiał
Bo nie o tym chciałem... tylko o tych jeziorach czy wodospadach w Tunezji podobnych do Jezior Plitwickich. Upierdliwy jestem, bo już co najmniej dwóch użytkowników o to pytało, ale jednak chciałbym wiedzieć. Bo w 2000 roku byłem w Tunezji, kawałek kraju widziałem, w oazie nad granicą z Algierią rzeczywiście był jakiś wodospad... ale może od tamtego czasu coś nowego wybudowali bo ten, pod którym byłem i herbatę miętową piłem nie był podobny do tych w NP Plitvička Jezera.
ARTUR_KOLNICA napisał(a):PabloX napisał(a):Kompletny OT się zrobił, ale nie, żebym się czepiał
Bo nie o tym chciałem... tylko o tych jeziorach czy wodospadach w Tunezji podobnych do Jezior Plitwickich. Upierdliwy jestem, bo już co najmniej dwóch użytkowników o to pytało, ale jednak chciałbym wiedzieć. Bo w 2000 roku byłem w Tunezji, kawałek kraju widziałem, w oazie nad granicą z Algierią rzeczywiście był jakiś wodospad... ale może od tamtego czasu coś nowego wybudowali bo ten, pod którym byłem i herbatę miętową piłem nie był podobny do tych w NP Plitvička Jezera.
To nie w Tunezji, tylko w Słowenii, ale ja osobiście nie widziałem, chyba jakimiś zadupiami jechałem...
kaszpir napisał(a): Jeziora Pliwickie nie zrobily na mnie dużego wrażenia , może dla tego że zbliżone rzeczy widziałem już w Tunezji jak i na Słowacji ...
kaszpir napisał(a): A co do wodospadów , to się przyczepiliście jak mucha do ....
Nie ma identycznych wodospadów , są inne ...
Chodziło mi tylko o to że jeziora pliwickie nie wywarły na mnie zbyt dużego wrażenia ..
Po prostu ...
kaszpir napisał(a): W Tunezji wodospady w oazie Tamera (góry Atlas) jak i oazie Tchebika ..
Wodospady np. Czechach : Skalne Miasto , Słowacja : Słowacji Raj , także w Polsce : Karkonosze , Wysokie Tatry , także w Zakopanym są ładne górskie kaskadowe wodospaday (Wodospady Mickiewicza) i inne mniejsze ..
PabloX napisał(a):kaszpir napisał(a): A co do wodospadów , to się przyczepiliście jak mucha do ....
Nie ma identycznych wodospadów , są inne ...
Chodziło mi tylko o to że jeziora pliwickie nie wywarły na mnie zbyt dużego wrażenia ..
Po prostu ...
I zilustrowałeś swoją opinię porównaniem Plitwickich do "zbliżonych rzeczy" w Tunezji i na Słowacji.
Spoko, na mnie Plitwickie nie wywarły jakiegoś mega wrażenia, ale nie sadzę się, jakie to "zbliżone rzeczy" widziałem. Bo w przeciwieństwie do Ciebie nie uważam czytelników moich relacji za imbecyli (tak chyba nazwałeś innych użytkowników cro.pl? Jeśli innym podobnym słowem, to sorka, nie chce mi się szukać), którym można wcisnąć, że wodospad w tunezyskiej Tamerzie jest czymś "zbliżonym" do wodospadów w Plitwicach. Chyba, że każdy wodospad uznamy za podobny do innych, bo w każdym woda leci z góry? Sztuka jest sztukakaszpir napisał(a): W Tunezji wodospady w oazie Tamera (góry Atlas) jak i oazie Tchebika ..
Wodospady np. Czechach : Skalne Miasto , Słowacja : Słowacji Raj , także w Polsce : Karkonosze , Wysokie Tatry , także w Zakopanym są ładne górskie kaskadowe wodospaday (Wodospady Mickiewicza) i inne mniejsze ..
Wrzuć fotki z Tamerzy i Chebiki, niech wszyscy mają porównanie... BTW a co sądzisz o wodospadach na rzece Manavgat, reklamowanych sloganem "Turkish Niagara"? Też zbliżone?
Pozdro
- Mucha (na g...)
kaszpir napisał(a): Ile jeszcze będziecie mi wypominać chwilę "uniesienia" ?
Szybko wiadomośc wyedytowałem i już niczego obraźliwego nie ma , w przeciwieństwie do kilku innych wypowiedzi które mnie obrażają i jakoś nikt do tych wypowiedzi się nie przyczepił ???
Zdjęcia dołączyłem.
Dobra kończę wątek i dalej się już nie udzielam , bo nie widzę sensu ...
Powrót do Nasze relacje z podróży