Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz drugi. Gdzie tym razem?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kaśka733
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaśka733 » 27.01.2006 12:15

Wybieram się z moją ekipą 3+2 na przełomie 6/7 i nie wiem co wybrać. Proszę o podpowiedź fajne miejsce blisko plaży, daleko od dyskoteki. Wyspy Kornati, Jeziora Plitwickie i Wodospady Krka już widziałam. Co proponujecie?
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 27.01.2006 12:36

Witam.
W zeszłym roku byłem tu:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

było przepięknie, jeśli nie byłaś w tych okolicach to naprawdę polecam
Pozdrowienia
Mariusz Gubernat
Kaśka733
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaśka733 » 27.01.2006 13:14

Wielkie dzięki miejsce piękne i ceny ok, mam jeszcze pytane jaka plaża, czy tak jak na zdjeciach tuż pod pensjonatem, co z zakupami, czy są knajpki i czy w sezonie jest dużo ludzi? Pozdrawiam.
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 27.01.2006 14:26

Witam ponownie.
Czy w sezonie jest dużo ludzi tego nie wiem (my byliśmy w czerwcu) ale myślę, że dużo jak zresztą wszędzie.
Są 2 lub 3 małe sklepiki, knajpka też w okolicy jest.
Są dwie większe plaże, do których można dojść tylko schodami gdyż jest to teren górzysty.
Myślę, że z większości apartamentów jest piękny widok na wyspę Brać.
W Prywatnej galerii forumowiczów umieściłem kilkanaście zdjęć min. z Marusici to pooglądaj.
Na 16 zdjęciu jest willa w której mieszkaliśmy.

Pozdrawiam

ps. jeśli będziesz mieć jeszcze jakieś pytania to dopiero w poniedziałek (w domu niestety nie mam internetu) a teraz idę już do domu.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 28.01.2006 09:43

Kaśka733 napisał(a):Wybieram się z moją ekipą 3+2 na przełomie 6/7 i nie wiem co wybrać. Proszę o podpowiedź fajne miejsce blisko plaży, daleko od dyskoteki. Wyspy Kornati, Jeziora Plitwickie i Wodospady Krka już widziałam. Co proponujecie?

Proponuję gdzieś na Riwierę Makarską, jeśli chcesz totalnie cichą miejscowość to Igrane, albo Draśnice - tak pisali inni forumowicze. Bardzo sympatyczne są też plaże w okolicy Zivogosce.
Jako baza wypadowa - masz Biokovo i Sv. Jure, Hvar, Split, Dubrovnik.
Ja pierwszy raz byłem koło Trogiru. Drugi raz pojechałem na Rivierę Makarską. Trzeci raz też na nią pojadę :-)))
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.01.2006 10:58

krzychu_72 napisał(a):Proponuję gdzieś na Riwierę Makarską, jeśli chcesz totalnie cichą miejscowość to Igrane, albo Draśnice - tak pisali inni forumowicze. Bardzo sympatyczne są też plaże w okolicy Zivogosce.

Trochę sprecyzuję - Igrane i Drašnice - różnią się od siebie. Igrane jest większe i bardziej zaludnione.

Plumek
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 28.01.2006 11:06

Plumek napisał(a):Trochę sprecyzuję - Igrane i Drašnice - różnią się od siebie. Igrane jest większe i bardziej zaludnione.

Plumek

To znaczy, że Drasnice muszą być kompletną wiochą ;-) i oazą spokoju.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.01.2006 11:47

krzychu_72 napisał(a):
Plumek napisał(a):Trochę sprecyzuję - Igrane i Drašnice - różnią się od siebie. Igrane jest większe i bardziej zaludnione.

Plumek

To znaczy, że Drasnice muszą być kompletną wiochą ;-) i oazą spokoju.

Nooo... I są taką oazą:) Ale są jeszcze mniejsze i spokojniejsze hihihihi, jak np. Mala Duba, Blato, Podaca...

Plumek
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 28.01.2006 13:54

Plumek napisał(a):Nooo... I są taką oazą:) Ale są jeszcze mniejsze i spokojniejsze hihihihi, jak np. Mala Duba, Blato, Podaca...
Plumek

Za Malą Dubą znaleźliśmy fenomenalną plażę - Velika Duba. Bardzo malownicza zatoczka. Chętnie wybrałbym się do Malej Duby ale oferta noclegowa w internecie jest po prostu beznadziejna, a ja lubię sobie powybierać i poprzebierać, zobaczyć jak wygląda apartament.
Lilianna
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lilianna » 28.01.2006 19:13

Kaśka733 napisał(a):Wybieram się z moją ekipą 3+2 na przełomie 6/7 i nie wiem co wybrać. Proszę o podpowiedź fajne miejsce blisko plaży, daleko od dyskoteki. Wyspy Kornati, Jeziora Plitwickie i Wodospady Krka już widziałam.

C o proponujecie?

Lilianna .Byliśmy 2 razy w primoszten. bardzo fajne miejsce spokojne.Teraz jedziemy na przełomie lipiec/sierpień na brac Adres dostałam z forum .Jeżeli chcesz coś więcej wiedzieć napisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Irmina
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina » 30.01.2006 00:46

krzychu_72 napisał(a):
Kaśka733 napisał(a):Wybieram się z moją ekipą 3+2 na przełomie 6/7 i nie wiem co wybrać. Proszę o podpowiedź fajne miejsce blisko plaży, daleko od dyskoteki. Wyspy Kornati, Jeziora Plitwickie i Wodospady Krka już widziałam. Co proponujecie?

Proponuję gdzieś na Riwierę Makarską, jeśli chcesz totalnie cichą miejscowość to Igrane, albo Draśnice - tak pisali inni forumowicze. Bardzo sympatyczne są też plaże w okolicy Zivogosce.
Jako baza wypadowa - masz Biokovo i Sv. Jure, Hvar, Split, Dubrovnik.
Ja pierwszy raz byłem koło Trogiru. Drugi raz pojechałem na Rivierę Makarską. Trzeci raz też na nią pojadę :-)))

witam:)
Ja po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji - i to pod koniec maja, właśnie na Riwierę Makarską. Przeglądam oferty, jest ich mnóstwo i nie wiadomo co wybrac. Może polecisz mi jakieś fajne miejsce? Jadziemy w czwórkę plus jeden czterolatek. Widzę, ze wszyscy radzą jechać przez Niemcy i chyba tak zrobię, bo ja też z Trójmiasta (prawie), więc musiałabym przemierzyć całą Polskę a na to chyba szkoda czasu...
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 30.01.2006 08:47

Irmina napisał(a):Ja po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji - i to pod koniec maja, właśnie na Riwierę Makarską. Przeglądam oferty, jest ich mnóstwo i nie wiadomo co wybrac. Może polecisz mi jakieś fajne miejsce? Jadziemy w czwórkę plus jeden czterolatek. Widzę, ze wszyscy radzą jechać przez Niemcy i chyba tak zrobię, bo ja też z Trójmiasta (prawie), więc musiałabym przemierzyć całą Polskę a na to chyba szkoda czasu...

Ja też zastanawiałem się nad opcją "przez Niemcy". Jednak to jest właśnie szkoda czasu bo do samego Szczecina masz w najlepszym wypadku 4,5 godziny. Poza tym sprawdź, czy autobany we wschodniej części Niemiec nie są remontowane. Kiedyś pojechałem do Berlina i autobaną jechałem raptem 80 km/h bo na całym odcinku był remont.
Jedź przez Polskę w sobotę - na drogach nie będzie tirów. My tak jechaliśmy rok temu i było bardzo OK. Po drodze zatrzymaj się w Oekotelu, pisałem o nim zupełnie niedawno.
Jeśli chcesz bardziej kurortowe miejsce (dziecko), wybierz Baška Voda.
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 30.01.2006 09:07

Kasiu!!
Peljesak! To dopełnienie tego co już widziałaś.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone