napisał(a) kacper-mb » 23.08.2014 21:20
Zasiadam bo jestem ciekawy wrażeń. W zeszłym roku byłem w podobnej sytuacji. Wybrałem się z rodzinką czyli żoneczką, synek miał 2,5 roku i ja do Chorwacji i właśnie do Baska Voda oczywiście w sezonie i w ciemno. Po tym urlopie obiecałem sobie, że w sezonie nigdy więcej się nie wybiorę w ciemno. Apartamentu szukaliśmy 4 godziny zaraz po podróży więc do przyjemności to nie należało. Samo miasteczko jest ładne ale strasznie komercyjne i zaludnione przez turystów. Powiem więcej rok wcześniej byliśmy w Murter i tam jest bardzo klimatycznie i Chorwacko. Piszę tak ponieważ apartamenty wynajmują ludzie, którzy tam mieszkają od lat, znajdują się w domach gdzie ludzie mieszkają przez całe życie. Można z nimi się spotkać, porozmawiać, wypić domowego winka którym nas raczyli. Notabene przepyszne, jak wracaliśmy to kupiliśmy 10 buteleczek 1,5l takie to dobre było. W Basce już tak klimatycznie nie było. Właściciela apartamentu widzieliśmy raz jak płaciliśmy kaskę, wino było już nie dobre bo robione nie dla siebie tylko typowo na sprzedaż no i oczywiście ludzi było bardzo ale to bardzo dużo. Odpocząć oczywiście odpocząłem bo pogodę mieliśmy superową, apartament fajny ale.... Nie chodziliśmy na plaże główną w Basce tylko zawsze spacerkiem udawaliśmy się na plaże oddaloną 10 min od centrum. Było tam spokojniej i ogólnie fajniej. Ciekaw jestem wrażeń w związku z tym z miłą chęcią będę śledził relację. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.