Witam
Jestem nowy na tym forum, więc się przedstawię. Jak wynika z mojego niku mam na imię Jarek i jestem z Żywca. W Chorwacji byłem 12 lat temu. Mieszkałem w zarezerwowanym wcześniej domku na Istri. Było fajnie. Obecnie planuję wyjazd z namiotem. Poszukuje, a raczej będę poszukiwał cichych, nie dużych i spokojnych kempingów z pustymi lub prawie pustymi plażami, gdzieś między Senj a Zadarem. Z lektury tego forum wiem, że takich miejsc jest dużo i ciężko się zdecydować, ale jeżeli ktoś ma coś konkretnego na myśli, to proszę o informację. Zastanawiam się na jakąś wyspą, ale zniechęcają mnie problemy transportowe. Czy poruszanie się promami sprawia jakieś kłopoty? Na stronie
http://www.chorwackie.pl/region/content ... romem.html
znalazłem ceny przejazdów. Czy za przejazd promem samochód i 2+2 osoby płaci się osobno? Tz. za przejazd promem np. z Zadaru na wyspę Ugljan samochodem i 2+2 osoby płacimy 66 kun za samochód i 4*13kun=118 kun, czy tylko 66 za samochód?
I ostatnie pytanie. Jak wygląda sytuacja z prądem na kempingach? Muszę sam przygotować instalację do namiotu i nie wiem jakim złączem (wtyczką) zakończyć kabel? Jaki długi musi być kabel, aby sięgnął z namiotu do zasilania?
Pozdrawiam
Jarek