Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja pierwszy raz wyspa Pag

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
.::Beatka::.
Plażowicz
Chorwacja pierwszy raz wyspa Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) .::Beatka::. » 26.03.2007 21:44

Cześć!
Bardzo mi się spodobało to forum. Wydrukowałam już pół ryzy Waszych wspomnień i rad. Jadę do Chorwacji 1-szy raz . Może ktoś korzystał z apartamentów w Novalija? Potzrebuję opinie i kontakty oraz wszelkie informacje na temat nurkowania, wypożyczenia samochodu , Qada, skutera. Opinie na temat apartamentów mile widziane. Jakie mam możliwości wyboru - czy jestem zdana na biuro ? losowanie? Jak to się odbywa? Wykupiłam rezerwację w Rainbow Tours dojazd autokarem + apartament w NoValija - trochę się obawiam. Potrzebuję wszelkich info. Chcę wypożyczyć sam. na miejscu. Może ktoś tak robił ? Gdzie ? Jakie ceny? Co wiedzieć powinnam? Dobre rady wszelkie miło widziane. Bardzo proszę!!!! FORUM SUPER!!!!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.03.2007 22:16

Cześć, ja o wypożyczeniu autka... Generalnie nie jest to najtańsza sprawa. Na Hvarze kosztuje to ok. 500 kn za dzień (w zależności od marki samochodu) plus oczywiście paliwo (dostajesz autko z pełnym bakiem i w takim samym stanie zwracasz). Cena za dzień zmiejsza się, kiedy wypożyczasz na dłuższy okres. Myslę, że tak to w przybliżeniu wygląda w całej Chorwacji. Warto rozważyć wypożyczenie skutera, to przeważnie kosztuję połowę tego a i frajda nieporównywalna. :D
Uwaga, do wypożyczenia skutera też potrzebne jest prawo jazdy!
Pozdrówki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .::Beatka::. » 31.03.2007 16:36

:D Wielkie dzięki Kasiu!! Bardzo cenna rada. Zresztą potrzebuję pilnie wszelkich rad. Czy umowy w wypożyczalniach są w miarę bezpieczne? Chodzi mi o ubezpieczenia. Czy te auta mają pełny pakiet. Może wiecie. Pozdrawiam Beata
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.03.2007 17:14

.::Beatka::. napisał(a)::D Wielkie dzięki Kasiu!! Bardzo cenna rada. Zresztą potrzebuję pilnie wszelkich rad. Czy umowy w wypożyczalniach są w miarę bezpieczne? Chodzi mi o ubezpieczenia. Czy te auta mają pełny pakiet. Może wiecie. Pozdrawiam Beata

Z ubezpieczeniem auta bywa różnie. Najczęściej musisz dodatkowo jeszcze dopłacić. Często zdarza się, że to klient musi pokryć szkodę, gdy to on był sprawcą kolizji. Trzeba zwrócic uwagę, czy przypadkiem nie ma jakieś granicy finasowej poniżej której bez względu, czy było się winowajcą, czy też nie, będzie należało pokryć straty (np. zadrapania).
W wypadku wysp warto spytać, czy wypożyczający ma prawo pojazdem opuścić wyspę.
Radzę bardzo dokładnie czytać umowy przed ich podpisaniem!

To, co piszę dotyczy przede wszystkim małych prywatnych wypożyczalni. Ale to takich właśnie jest tu nawięcej.
Pozdrawiam :D
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 02.04.2007 21:02

Witaj!

Jeżeli wykupiłaś apartament w Novali lub na Pagu poprzez nasze polskie biuro to faktycznie jest tototolotek. Trzeba było wykupić ze wskazaniem na apartament wtedy wiesz jaki i gdzie jedziesz , kosztuje to o 10-15 % wiecej no ale masz pewniaka.
Co do Novali to ciekawsze od Pagu - wiecej luda i fajniejsze atrakcje, w zależności od miesiaca. Apartamenty są róznie umiejscowione i w zależności od pierwszeństwa w opłacie - czyli kto pierwszy zaplacił ten dostaje bliżej morza i atrakcyjnych miejsc. Ale Novalie znam i nie ma co się obawiać że bedzie źle :) Na rynku jest zajefajna lodziarnia i ciastkarnia - tam można spokojnie zacząć zwiedzanie tej miejscowości :):)
Co do nurkowania to polecam już Pag i oczywiście Gorana ....heheheee....facet zna sie na rzeczy i gada łamaną polszczyzną icon_smile.gif Poza tym wypływa z Tobą na niezły teren gdzie jest bajecznie pod wodą i bezpiecznie :)
Ta frajda kosztuje u niego 350 kun od osoby. Mozna sie powoływać u niego na nas czyli ludków z pod Opola lub na panią Beate Bukse z Pagu co ma tam swoje biuro i wtedy daje spoko zniżke oraz na koniec nurkowania po szklanicy rakiji :):):)
Stanica Gorana znajduje sie zaraz jak tylko przejdziesz most główny na plaże i po lewej , taka czerwona. Nie polecam Ci Czechów bo sa też w hotelu Pagus ze wzgledów na dziwne zachowania i gadki oraz brak należytej opieki....
Co do frajdy niesamowitej z tej wyspy to polecam wypożyczenie skutera na cały dzień jest to koszt 300 kun plus paliwo 25 kun i jazda tym po wyspie - normalnie niezłe wrażenia widokowe i zapachowe :) myśmy stwierdzili ze jeden dzien to za mało i wzieliśmy na 2 , pojechalismy na koniec wyspy czyli Lune - tak jak sie nazywa tak wygląda i powiem jedno - takich gajów oliwnych to nigdzie nie zobaczysz :):):)
Co do reszty to by długo pisać i opowiadać , ceny jak chcesz to powiem na maila wszystkiego oraz co gdzie tanio tam kupować i u kogo najlepsze wino jest .... zreszta tego goscia od win na Pagu to każdy Pagowianin zna i kazdy nowy turysta sie na niego napotka :):):):)

Zapraszam na naszą strone zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Tam znajdziesz foty i opisy oraz ceny itp.

Pozdrawiamy serdecznie..::):));)

P.S.
Na Pagu zaraz na starym rynku znajduje sie wypożyczalnia samochodów - zasada jedna , zadzwoń z polski i zamów już wcześniej jak chesz a adres i telefon jest do dostania u pani Beaty Buksy zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 02.04.2007 21:17

Ponownie..... :P;)

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

wybierz rok 2006 i tam masz nawiecej fot z Novali i pięknego kempingu Straśko.

pozdrawiamy ponownie :)
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .::Beatka::. » 03.04.2007 08:04

Asia&Grześ napisał(a):Ponownie..... :P;)

wybierz rok 2006 i tam masz nawiecej fot z Novali i pięknego kempingu Straśko.

pozdrawiamy ponownie :)

Kochani wielkie DZIĘKI :lol: :lol: :lol: :lol:
Biegnę na Waszą stronę . Podaję adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Beata
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 03.04.2007 09:33

Opis pobytu na Pagu masz na mojej stronie tu:
wprawdzie to już 5 lat temu zawitałem na wyspę ale może coś się przyda.
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 03.04.2007 09:42

Przepraszam za niektóre foty bo są z kamery, właśnie te z Novali :)
Jeżeli interesuje was film z Pagu i Novali oraz okolic to prześlemy do was na DVD .
Reszta na maila :)

Pozdrawiamy
Asia i Grzechu:)
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 05.04.2007 11:28

Asia&Grześ napisał(a):Przepraszam za niektóre foty bo są z kamery, właśnie te z Novali :)
Jeżeli interesuje was film z Pagu i Novali oraz okolic to prześlemy do was na DVD .
Reszta na maila :)

Pozdrawiamy
Asia i Grzechu:)

A Wy jak? Wybieracie się na Chorwację w tym roku czy utopiliście już wszystkie pieniądze w budowe??
Pozdrawiamy :papa:
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 06.04.2007 11:04

EEEEeeeeeechhhh....no właśnie :( jest to taki dylemat moralny jak z tąd do Mariboru :)
Kasa na dom w zastraszającym tempie znika z kupki i jak tylko człek wspomni sobie o wypoczynku w CRO - to niestety mina rzednie ....:(
Przyznam się, że i owszem zamiary ciche są ale czy to wypali to chyba nie bardzo, po prostu chata przysłoniła widoki na urlop i jak na razie żyjemy tym wątkiem :)

Ale może....

Pozdrawiamy serdecznie :)

P.S.
No chyba że znajdzie się jakiś sponsor naszej wyprawy :):):):)
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 06.04.2007 12:03

Asia&Grześ napisał(a):P.S.
No chyba że znajdzie się jakiś sponsor naszej wyprawy :):):):)

Czego serdecznie życzymy :papa:
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .::Beatka::. » 07.04.2007 07:48

Kochani chata jest b. ważna , ale nie najważniejsza! Uwierzcie mi. Mam to za sobą. Ważne są również chwile kiedy można razem oderwać się od budowy, pracy, codzienności póki się Wam jeszcze chce. Budowa bez Was się nie zawali najwyżej trochę póżniej kupicie kabinę prysznicową - a czas ucieka - lato 2007 się już nie wróci. Może szkoda????
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 07.04.2007 09:00

Asia&Grześ napisali:
EEEEeeeeeechhhh....no właśnie jest to taki dylemat moralny jak z tąd do Mariboru
Kasa na dom w zastraszającym tempie znika z kupki i jak tylko człek wspomni sobie o wypoczynku w CRO - to niestety mina rzednie ....
Przyznam się, że i owszem zamiary ciche są ale czy to wypali to chyba nie bardzo, po prostu chata przysłoniła widoki na urlop i jak na razie żyjemy tym wątkiem

Ale może....

Pozdrawiamy serdecznie

P.S.
No chyba że znajdzie się jakiś sponsor naszej wyprawy

Ja jestem w podobnej sytuacji - budowa rozgrzebana, kasy po japońsku jako tako, ale po niezłych przeprawach z moją połówką udało mi się ją przekonać do wyjazdu. Jeszcze trochę marudzi ale już ogląda w internecie zdjęcia i planuje pobyt.
Pobyt w CRo to koszt rzędu bramy garażowej którą przed wyjazdem założyłęm - ale co tam jak to ujęła Beatka - budowa się nie zawali wrócimy po 2 tygodniach z naładowanymi akumulatorami i nadrobimy zaległości. A "kabina natryskowa" - będzie później. :D
Sorry za odejście od tematu wątku.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .::Beatka::. » 07.04.2007 14:50

Wracając do głównego wątku. Napiszcie na co mam zwrócić baczniejszą uwagę . Co tam jest niebezpiecznego? Czego unikać?Już nie mogę się doczekać wyjazdu ale trochę strach bo to mój pierwszy niezorganizowany wyjazd i pierwsze kroki w Chorwacji.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje