Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja pierwszy raz - samochodem

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 14.02.2012 02:18

Quecal, aby zobaczyć to co chcesz i poleniuchować, to jeden urlop nie wystarczy. Makarska jest tłoczna ale ma swój klimat i koniecznie musicie odwiedzić muzeum muszli. Na północ od Makarskiej jest m. Imotski warto tam pojechać. Podrawiam :lol:
Magdzik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdzik » 14.02.2012 17:32

KURYK napisał(a):To znowu ja, czy oprócz Orebica polecicie jeszcze coś na Peljesacu z ładną plazą,promenadą etc? Czekam na propozycje. Hvala!

Hej ! Ja polecam z czystym sumieniem :) Trpanj. Byliśmy w 2011 roku. To był nasz chyba 6 wypad do Cro i generalnie super. Miejscowość kameralna, spokojna, ładna plaża, port, promenada, kościółek (było kilka koncertów). Jest gdzie pospacerować, kilka knajpek, ale cicho... Mój syn 8-latek ciągle łowił w porcie rybki. No i często jeździliśmy na plażę na Divnę i do Duby. Rewelacja. Jak mi się uda (przeczytam jak) to powklejam parę fotek z Trpanj, Divny i Duby. Blisko również do Orebica i na Korculę.Pozdrawiam
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 21.02.2012 17:45

Ja również polecam VODICE. Byłem z dwuletnia wtedy córką i było super. Jak pisał któryś z przedmówców warto jeden z parków narodowych zaliczyć po drodze - moim zdaniem Plitvicke Jezera. Do parku narodowego wodospady na rzece Krka jest z Vodic około 25 km, więc można jechać bez planowania. Śniadanko i wio...
W Vodicach też wszystko będzie pod ręką. Śmiało pakować się i jechać.
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 21.02.2012 18:41

A ja polecałabym Baśkę Vodę ,jako bazę wypadową i na odpoczynek.
Do Dubrownika jest z niej co prawda ok 130 km. ,ale naprawdę warto,tym bardziej z małymi dziećmi!
Plitvickie Jeziora możecie zwiedzić w drodze powrotnej.Jednak na ich dokładniejsze obejrzenie trzeba poświęcić 6-8 godzin (lub nieco dłużej!)...ale w tamtejszym rejonie podobno nie ma problemu ze znalezieniem noclegu (zasłyszane na forum :wink: ).
Ostatnio edytowano 21.02.2012 20:54 przez Aisza, łącznie edytowano 1 raz
Madziulka2112
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madziulka2112 » 21.02.2012 19:16

Witam,
ja "pierwszy raz z Chorwacją" przezyłam w Dalmacji, więc Dalmacja jest mi szczególnie bliska, a wyjątkowo bliskie mi są Tucepi, Igrane, Zivogosce, Drvenik oraz Omis. Piękne góry, spokój na plaży, przyjaźni ludzie i niesamowita historyczna atmosfera powoduje, że Dalmację pokochałam od pierwszego spojrzenia :D
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Chorwacja pierwszy raz - samochodem - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone