Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaja45 napisał(a):Zgadzam się z JaKubCn nie ma sensu na Pag płynąć promem, szkoda kasy, tym bardziej, że jest wygodna droga i most, ja w tym roku też na Pag tylko do Mandre
W tamtym roku w stronę Pagu płynęliśmy promem, wracaliśmy traską przez most, na Posedarje, polecam tą różnorodność.
Bo i tak nadrobisz trochę km, a tak to prom zapłacisz
Więc różnicy zbyt dużej nie ma.
Właśnie do Mandre jechaliśmy..
Pozdrówka!
Żeby nie dublować tematu podpinam się pod ten wątek Po małej korekcie planów na miejsce urlopowe została wybrana wyspa Pag! W zeszłym roku przemierzałem wraz z dziewczyną wybrzeże od Splitu po Razanac. Cały wyjazd był spontaniczny, nic nie planowaliśmy i były to najlepsze wakacje
Teraz przez 2 tygodnie chcemy poznać Pag. I tutaj pytanie do bywalców - interesują mnie pola namiotowe/kempingi. Co polecacie? Gdzie warto się zatrzymać? Czy oprócz reklamowanych "molochów" są takie przydomowe pola? Wszelkie wskazówki będą na wagę złota!