Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

CHORWACJA NIEUTRACONA - formum wymiany zdjęć???

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niezawodny
Cromaniak
CHORWACJA NIEUTRACONA - formum wymiany zdjęć???

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 16.03.2004 11:30

Brakuje niestety na tej (doskonałej) stronie forum wymiany zdjęć. Ale zawsze można wysłać e-mailem, a może istnieją inne możliwości?
Ja od zeszłego roku zacząłem robić zdjęcia cyfrówką i stwierdzam że jest to rewelacja pod kątem możliwości przesyłania mailem i prezentacji w internecie a jakość porównywalna z "kliszowcami". Ubolewam że 5 wcześniejszych wyjazdów do HR mam na zwykłych slajdach.
Jeśli ktoś ma coś ciekawego do zaprezentowania to ja chętnie reflektuję -na maila ew. linki na jakieś www. W zamian jakby kto chciał to z ostatniej podróży mam trochę Pagu i odlotowe widoki z Welebitu. Interesują mnie "landszfciki" ale ciekawostki też mogą być.
Pozdrowionka

P.S.
pytanie do wszechmogących Adminów, Administratorów i "Wiedzących":
czy nie dałoby się coś zrobić aby na stronie można było oglądać zdjęcia z HR???
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 16.03.2004 11:43

niezawodny napisał(a):Brakuje niestety na tej (doskonałej) stronie forum wymiany zdjęć. Ale zawsze można wysłać e-mailem, a może istnieją inne możliwości?
Ja od zeszłego roku zacząłem robić zdjęcia cyfrówką i stwierdzam że jest to rewelacja pod kątem możliwości przesyłania mailem i prezentacji w internecie a jakość porównywalna z "kliszowcami". Ubolewam że 5 wcześniejszych wyjazdów do HR mam na zwykłych slajdach.
Jeśli ktoś ma coś ciekawego do zaprezentowania to ja chętnie reflektuję -na maila ew. linki na jakieś www. W zamian jakby kto chciał to z ostatniej podróży mam trochę Pagu i odlotowe widoki z Welebitu. Interesują mnie "landszfciki" ale ciekawostki też mogą być.
Pozdrowionka

P.S.

He he... swietny sposob by sciagnac najwiecej osob :D
Na stronie www.pbase.com mozna zalozyc darmowa galerie nawet w pelnej rodzielczosci.... lub wykupic miejsca (np 200MB kosztuje ok 160PLN)... pisalem juz o tym ale nikt nie zareagowal....
Mozna zrobic np tak: kazdy, kto ma zdjecia w dobrej rozdzielczosci zaklada (rejestruje sie) galerie o nazwie np Chorwacja 01, chorwacja02... itp i wysyla adminowi mailem np link do strony glownej z ta galeria....
Mozna tam oglatac zdjecia w malej, sredniej a nawet sciagac w penej rozdzielczosci. zaleta tego serwera jest to ze jest szybki.... a nie trzeba wysylac kazdego zdjecia osobno ale mozna wysylac zZipowane.

Podrawiam: Piotr
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 16.03.2004 11:59

Zaglądnąłęm tam ale znalazłem tysiące galerii na różne tematy, wszystko z wyjątkiem HR, czyli jak rozumiem trzeba mieć szczegółowy adres....
pytanie: A ile miejsca (MB) jest bezpłatne żeby umieścić ew. własne fotki???
Pozdrawiam :lol:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 16.03.2004 12:41

niezawodny napisał(a):Zaglądnąłęm tam ale znalazłem tysiące galerii na różne tematy, wszystko z wyjątkiem HR, czyli jak rozumiem trzeba mieć szczegółowy adres....
pytanie: A ile miejsca (MB) jest bezpłatne żeby umieścić ew. własne fotki???
Pozdrawiam :lol:

I tak i nie... tworzac galerie mozna ustawic gdzie ma sie pojawic.
Oto przyklad : rejestruje sie nap jako "Chorwacja 01" (ja alurat jestem zarejestrowany pod inna nazwa- ale to przyklad), nastepnie tworze galeria o nazwie "chorwacja 2003", nastepnie wczytuje zdjecia (kazde zdjecie mozna zatytulowac, nastepnie mozna ustawic lokalizaje jako "chorwacja" a nastepnie wyslac link do admina: http://www.pbase.com/lutek/chorwacja_2003&page=all a na koncu admin umieszcza go jako link do zdjec.
Kazdy uzytkownik tworzylby nastepny numer Chor..01, 02... gdy numer jest zajety to www.pbase. com przy rejestracji wwygeneruje komunikat.

Pozdrawiam: Piotr

PS: Jest tam tez opcja Search by country
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 17.03.2004 00:27

niezawodny napisał(a):Brakuje niestety na tej (doskonałej) stronie forum wymiany zdjęć. Ale zawsze można wysłać e-mailem, a może istnieją inne możliwości?
Pozdrowionka

P.S.

Jak zalozysz tam galerie to zostaw tu link... chetnie bysmy to poogladali.

Piotr
stary admin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary admin » 17.03.2004 04:46

Jasne, że można. W dziale Wasza Chorwacja jest parę galeryjek. Wystarczy podesłać fotki na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 17.03.2004 18:48

admin napisał(a):Jasne, że można. W dziale Wasza Chorwacja jest parę galeryjek. Wystarczy podesłać fotki na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam ale mialem pad sieci LAN ..... Jasne ale moze moze moznaby opisac dokladnie proces zakladania takiej galeryjki na www.pbase.com bo jest wiele pytan w tym zakresie i ciagle pojawiaja sie nowe.... poza tym wykorzystanie tej platformy (www.pbase.com) dalo by mozliwosc "standaryzacji" wygladu galerii. Jak podkreslam zaleta tej galerii jest szybkosc serwera i mozliwosc umieszczania zdjec w duzej rozdzielczosci!
Mysle ze moglby Pan napisac jakis tekst, opis zakladania takiej galerii i zachecic swoim tekstem do tego.... jesli moglbym byc pomocnym w opisie to chetnie pomoge wygenerowac tekst (jakas instrukcje) :D

Podrawiam: Piotr

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko