Czy ktoś napisze coś takiego, co mogłoby NAS zniechęcić do wyjazdu do Chorwacji ?!?!?!?!?! (Coś o czym nie wiemy)
Dalej, popuśćmy wodze fantazji
faziolot napisał(a):Czy ktoś napisze coś takiego, co mogłoby NAS zniechęcić do wyjazdu do Chorwacji ?!?!?!?!?! (Coś o czym nie wiemy)
volumen napisał(a):faziolot napisał(a):Czy ktoś napisze coś takiego, co mogłoby NAS zniechęcić do wyjazdu do Chorwacji ?!?!?!?!?! (Coś o czym nie wiemy)
Wszechobecne budki z hot-dogami i hamburgerami, sieć McDonald, zakaz toplessów na plaży (mało brakowało, a w tym roku wszedłby w życie), płatne plaże, zjazd z autostrady do każdej najmniejszej dziury kończący sie max 50 metrów od morza, językiem urzędowym Chorwacji staje się niemiecki, mury Dubrownika szczelnie pomalowane przez graficiarzy (pierwszy Mulat RP po przegranych wyborach zostaje burmistrzem Dubrownika i ogłasza konkurs na upiększenie miasta), Żuljana staje się 250-tysięczną metropolią Uff... Jak narazie nie przeszkadzała mi słona woda w kranach i lekki smrodek na plaży, więc pewnie i do powyższych człowiek przyzwyczaiłby się... Choć ten zakaz toplessów... Tego chyba nie przeżyłbym
beata118 napisał(a):Zniechęceniem może być brak dostępu do dobrej kawy. W Trogirze, Splicie (tu króluje Makombo czy jakoś tak)nie można napić się dobrego esspresso np. Lavazza ale za to w Makarskiej spoko Lavazza w wielu kawiarniach
andala napisał(a):Witam, wybrałam się do Chorwacji blisko Trogiru , z grupą znajomych zachęcona opiniami na forum, i niestety wróciłam rozczarowana poza obłędnymi widokami głownie zza szyby samochodu
andala napisał(a): jest to kraj po pierwsze bardzo drogi , uśpiony i nastawiony na turystykę niemiecką
andala napisał(a): w marketach zaookrąglanie jest juz chyba zwyczajem kasjerów
andala napisał(a):plaża oprócz kamieni pety , a pod maską w morzu widok cegieł , pasków klinowych i puszek...ryb nie widziałam
andala napisał(a):Krka porażka , brudna zamulona woda przy brzegu , psy kąpiące się z dziećmi
andala napisał(a): na krka woda 0,33 15 kun , parkingi trogir 10 kun za godzine , pod marketem się nie stanie
andala napisał(a): lody kulka 7 kun
andala napisał(a): never Chorwacja za tą kasę miałabym all we Włoszech , czysto , a widoczki równie piękne.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko