Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 17.07.2014 13:22

Proponuję następnym razem zamówić wanne żwiru 0-15 będzie git :mrgreen:

A tak na poważnie kolego tutaj ludzie wakacje planują pół roku wcześniej i dokładnie wiedzą co zastaną na miejscu i gdzie będą plażować. To że ty nie dobrałeś swoich sił do zamiarów to już twój problem i żadne frustracje nie pomogą. Trzeba było zrobić nocleg tranzytowy i cisnąć dalej do Grecji, pewnie byłbyś zadowolony.

A to że Chorwacja nie jest dla ciebie dowiedziałbyś się spędzając parę godzin na choćby tym forum, choć i tu można piasek znaleźć raczej bez problemów.

Życzę przemyślanych i udanych przyszłych wakacji SERIO :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2014 13:39

Oloo napisał(a):Liczyłem się z betonem i kamieniami, ale miałem nadzieję również na drobny żwirek, a nie drobne kamienie. Nie będę wymieniał gdzie byłem ....

No ale to właśnie o to chodzi, że ty nie wymieniasz informacji o Chorwacji, tylko o tym, że jak się gdzieś jedzie bez przygotowania, to może człowieka spotkać wszystko, łącznie z rozczarowaniem miejscami w które dotarłeś.

W ten sposób można, za przeproszeniem, wylądować na śmietniku na Karaibach i też twierdzić, że tam jest brzydko.

Oloo napisał(a):przecież w doby wątek się wstrzeliłem? :? „Chorwacja - nie polecam”,

Ni cholery. Co najwyżej w wątek : "Nie jedź w świat nie rozeznawszy się co cię może na miejscu spotkać".
Twoja ocena jest subiektywna i większość argumentów jakie masz za tym, żeby nie polecać Chorwacji, są dla osób tam jeżdżących zaletami.

Powtarzam - nie wmówisz morsowi że w grudniu woda jest za zimna do kąpieli, albo nurkowi, że jest za głęboka.

Chorwacja jest spora i oferuje wiele atrakcji i większość osób znajdzie tam dla siebie jakieś wygodne miejsce, ale, niestety, wymaga to czasami trochę zachodu.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 17.07.2014 13:54

Miałem się nie wtrącać bo rozumiem Oloo jak i wiem, że po prostu zachowuje się jak ignorant.
Obraził się na Chorwację bo mu "nie siadła".
Mnie też zszokowały betony na Krk i wielbiciele tej wyspy zaraz mi udowadniali, że nie trafiałem tam gdzie trzeba.
Nie byłem w słowach tak dosadny jak kolega Oloo i przyjąłem uwagi z pokorą bo wiem, że będąc z dzieckiem 1,5 rocznym nie mogłem np. trafić w plażę przed Starą Baśką do której się schodzi mocnym zboczem po kamieniach bo nie dałbym po prostu rady z całym tym majdanem.

Kolega Oloo, trafił akurat w dwa z miliona miejsc gdzie nie było żwirku, którego się spodziewał. Ja na Krk trafiłem najpierw do Vrbnika, na jego główną plażyczkę z betonami, a później do miasta Krk na plażę z betonami - też nie byłem zachwycony.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 13:58

kaeres napisał(a): Ja na Krk trafiłem najpierw do Vrbnika, na jego główną plażyczkę z betonami, a później do miasta Krk na plażę z betonami - też nie byłem zachwycony.

Nie wiedziałeś, że tam tak będzie?
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 17.07.2014 14:14

Nie. Z relacji widziałem te piękne plaże, a zdjęcia betonów zostały na dyskach twardych :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 14:18

kaeres napisał(a):Nie. Z relacji widziałem te piękne plaże, a zdjęcia betonów zostały na dyskach twardych :)

To trzeba było chodzić tam gdzie pokazywały relacje :mrgreen:
Ostatnio edytowano 17.07.2014 14:31 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 17.07.2014 14:21

A Ty powinieneś czytać, a nie patrzeć na litery :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.07.2014 16:26

mysza73 napisał(a):
FUX napisał(a):Weldon, jest X watków o Grecji na tym forum.
Czy gdzieś padła informacja, że w Grecji papier toaletowy po użyciu, nie wrzuca się, jak w cywilizowanej Polsce do muszli, tylko do jakiegoś pojemnika?
Ja nie zauważyłem, a przez przypadek dowiedziałem sie na forum motoryzacyjnym.
Także powiesz, że nie czytałem?

O papierze było :wink: ,
u Kulek albo longtoma :wink: .

U mnie też było o papierze w greckiej relacji.
Dlatego tak tam jest, że cienkie rurki w kanalizacji.
czark123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) czark123 » 22.07.2014 21:49

Z tym papierem to i u nas nad morzem też tak miałem a to dlatego że ludzie domy przerabiają i nieraz wszystko z takiego kibelka ma pod górkę, więc zakładają jakieś pompy, które poradzą sobie z każdym g.....em ale z papierem taka pompa ma problem. Łot takie tam. :D

ps. A tak z ciekawości co ten papier tak wyskoczył w tym wątku, czytam o plażach piasek, żwir, kamienie, skały - a tu nagle papier.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.07.2014 14:18

Dzisiaj Gdynia Kosakowo na stacji Bp też był sracz zapchany widać też mają cienkie rury i pisało jak wół nad kiblem - Nie wrzucać papieru !!!!
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone