Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.07.2014 08:52

Weldon, jest X watków o Grecji na tym forum.
Czy gdzieś padła informacja, że w Grecji papier toaletowy po użyciu, nie wrzuca się, jak w cywilizowanej Polsce do muszli, tylko do jakiegoś pojemnika?
Ja nie zauważyłem, a przez przypadek dowiedziałem sie na forum motoryzacyjnym.
Także powiesz, że nie czytałem?

Obrazek
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.07.2014 09:01

FUX napisał(a):Weldon, jest X watków o Grecji na tym forum.
Czy gdzieś padła informacja, że w Grecji papier toaletowy po użyciu, nie wrzuca się, jak w cywilizowanej Polsce do muszli, tylko do jakiegoś pojemnika?
Ja nie zauważyłem, a przez przypadek dowiedziałem sie na forum motoryzacyjnym.
Także powiesz, że nie czytałem?

O papierze było :wink: ,
u Kulek albo longtoma :wink: .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2014 09:03

Było zajrzeć na forum greckie, to byś bez problemu znalazł tę informację :D
Zresztą nie do końca prawdziwą ;)

Fux, problemem nie jest to, że w Cro są betonowe czy skaliste plaże, bo właśnie po to się tam jedzie, żeby nie mieć piasku w gaciach.
Tłumaczenie, że Chorwacja jest be, bo tam są skały, ludziom, którzy właśnie tego oczekują na wakacjach, to, powiedzmy, nietakt, ale jechanie w ciemno, do nieznanego kraju, bez zaznajomienia się choć w podstawowym stopniu z panującymi tam warunkami, albo, co gorsza, zaznajomienie i pojechanie tam - to masochizm.

Plaże można obejrzeć w setkach relacji na tym forum i podjąć decyzję przed wyjazdem, a nie po.

Jest takie przysłowie: żałować poniewczasie, to jest to samo właśnie ...

Ponawiam pytanie: czy na forum Cro okłamuje się ludzi, twierdząc, że w Chorwacji znajdą mięciutkie, piaszczyste plaże? Bo jeśli tak, to faktycznie należałoby to potępić, ale ja się z takim wpisem nie spotkałem :)

Jakby się uprzeć, to można jeszcze sporo zarzucić Chorwacji: że gorąco, że wino słodkie, że gorzała szpikowana ziołami, że pachnie lawendą w końcu, a ktoś ma wrażliwy nos :lol:
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 17.07.2014 09:22

weldon napisał(a):[...Ponawiam pytanie: czy na forum Cro okłamuje się ludzi, twierdząc, że w Chorwacji znajdą mięciutkie, piaszczyste plaże? Bo jeśli tak, to faktycznie należałoby to potępić, ale ja się z takim wpisem nie spotkałem :)
...

Czy ktoś stawiał zarzut okłamywania ludzi? Nie spotkałem się z takim. Pytanie dotyczy więc fikcyjnego zagadnienia.
Za to wywalanie, wypychanie poza forum ludzi mających opinie inne niż entuzjastyczne doprowadzi w końcu do okłamywania. Wszystko przed nami więc bądźmy czujni,
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 09:23

Calapula napisał(a):znajdzie tutaj wiele przydatnych i ciekawych informacji..."

I co? Nie znalazł informacji , że w Cro są skały i beton na plaży? :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2014 09:27

Bocian napisał(a):

No ni cholery ni ma nigdzie ... :?

:lol:
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 17.07.2014 09:39

Bocian napisał(a):

Pytanie nie na temat.
Oloo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oloo » 17.07.2014 12:04

Miałem już nie pisać, ale….

Widzę, że po moim poście zawrzało, nie wiem dla czego, przecież w doby wątek się wstrzeliłem? :? „Chorwacja - nie polecam”, ale to dobrze może ktoś oczka przetrze.

Małe wyjaśnienie, kierunek mojej podnóży obrałem do Grecji na półwysep Chalkidiki z żona dwójka dzieci w tym półrocznym bobasem. Podróż zacząłem dość późno na dodatek nie do końca wypoczęty, w trasie przed Budapesztem doszliśmy z żona do wniosku, że możemy mieć problemy z małym dzieckiem i skrócimy podróż o 300 km - pojedziemy do Chorwacji (rozważałem wcześniej taka możliwość). Właśnie na takim forum jak wasze pełno jest słodzenia, przebarwiania, koloryzowania, masa zdjęć wybranych miejsc, nieprzedstawiająca ogółu. Liczyłem się z betonem i kamieniami, ale miałem nadzieję również na drobny żwirek, a nie drobne kamienie. Nie będę wymieniał gdzie byłem, bo zaraz będzie wielkie halo „ no właśnie trzeba było pojechać zupełnie gdzie indziej” Nocowałem w dwóch różnych miejscowościach, przemierzyłem kilka miejscowości na pasie 50 km i zdania o tym kraju nie zmieniam, sorry.

Pewnie wielu nigdzie po za Chorwacją nie było i bronić racji będą do upadłego, ale to już ich problem. Byłem na wczasach w Bułgarii, Włoszech, Tunezji i Grecji. Jeżeli chodzi o dojazd własny, to najbardziej polecam północną Grecję półwysep Chalkidiki, w moim przypadku jest o 300 km dalej od Chorwacji środkowej Dalmacji. Nie uwierzycie Chorwaci, ale jest tam piasek i kryształowa woda, i z tego co czytam taka kombinacja w Cro nie występuje. Na dodatek już w czerwcu jest tam cieplej i pogoda jest bardziej przewidywalna. Nie mówiąc o tańszych autostradach.

Do kolegi, co tu wspominał coś Bułgarii – kolego jak mieszkałeś w pleśni to był twój wybór. Ja Bułgarię wspominam bardzo miło, gdyby niewykańczająca droga w Karpatach Rumuńskich i tiry z tranzytem na Turcje, bywałbym tam częściej.

Pozdrawiam kolegę Calapula jedynego rozsądnego z szerokim światopoglądem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2014 12:36

Z kims komu bardziej sie podoba komunistyczny skansen Bulgaria z brzydkimi hotelowymi klockami i woda pelna glonow, a piaskiem na plazy pelnym smieci, gdzie nie ma ani jednego ladmego miasta, trudmo dyskutowac :D :D

Calapula robi sobie jaja, bo w innych watkach chwali polwysek Kamenjak, kak sama nazwa wskazuje, jest skalny :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 12:55

Calapula napisał(a):
Bocian napisał(a):

Pytanie nie na temat.

Chyba dla ciebie nie na temat :) Przecież o tym sie tu pisze. Gość pojechał na skaliste wybrzeże i zdziwiony że są skały. Śmiech na sali :)
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 17.07.2014 13:02

FUX napisał(a):A dlaczego nie można powiedzieć czegoś, co się czuje?
Czy wszystkim musimy się zachwycać?
Nie!

ale ja nie każę się zachwycać, bo sam tego nie robię:)
ale to nie forum dla takich osób, zawsze można założyć jakieś anty-forum...:)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 13:02

Oloo napisał(a): jest tam piasek i kryształowa woda, i z tego co czytam taka kombinacja w Cro nie występuje.

Taki urok :) Nie musi występować i każdy kto trochę jarzy w temacie o tym wie. :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.07.2014 13:03

Bocian, znalazł, masz rację.

My się nie dziwmy, że komuś ma prawo się nie podobać.
:mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 13:05

Sol-Wagon napisał(a):
FUX napisał(a):A dlaczego nie można powiedzieć czegoś, co się czuje?
Czy wszystkim musimy się zachwycać?
Nie!

ale ja nie każę się zachwycać, bo sam tego nie robię:)
ale to nie forum dla takich osób, zawsze można założyć jakieś anty-forum...:)

Moim zdaniem można wyrażać każdą opinię. Tylko ona musi mieć sens i nie może wynikać z zasady nie bo nie. Należy także przy formułowaniu negatywnych opinii, szczególnie bezsensownych brać pod uwagę, że jest to forum MIŁOŚNIKÓW Cro i spodziewać sie kontry.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 17.07.2014 13:07

o właśnie, dokładnie...o to mi chodziło:)]
dzięki za sprecyzowanie...:)
p.s. ale opinię to może sobie w domu wyrazić...:p
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone