Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 16.07.2014 12:09

magg5 napisał(a):
Calapula napisał(a): Ja tu nie widzę u nikogo pretensji. Widzę opinie negatywne i tyle. Gdybym pierwszy raz wybierał się do Chorwacji to bym brał je pod uwagę właśnie po to żeby nie mieć pretensji o to jak to miało być przecudnie.
To tak dla łatwiejszego zrozumienia.

A ja pretensję widzę.
Właśnie o to chodzi, jeśli ktoś jedzie 1 raz do Chorwacji to niech się najpierw 10 razy zastanowi, czy odpowiada mu żwir i skały na plaży itd., a nie jedzie, a potem jęczy, bo skoro się taki kraj na wakacje wybrało to trzeba się pewnych rzeczy spodziewać.

Jeśli ktoś jedzie pierwszy raz to samo zastanawianie się może nie wystarczyć. Powinien mieć szanse spotkania opinii innych niż entuzjastyczne i dlatego dobrze jest, że wolno tu takie umieszczać. Poczyta, zobaczy jak to tam z drugiej strony oceniają uczestnicy i wtedy może nawet nie będzie się zastanawiał tylko powie: to nie dla mnie, dzięki. Dlatego nie oburzajmy się na to, że są tacy, którym się nie podobało. Jednomyślność zawsze jest podejrzana.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 16.07.2014 12:53

heh dobre info na pierwszej stronie "6.Drogie paliwo (diesel 5,25 kun )" :D Co mamy teraz powiedzieć :)

Co do plaż to plaże żwirkowe są super, zdecydowanie wolałbym je nad Bałtykiem (a mieszkam tu). Piasek nigdzie nie włazi, jak mocno wieje nic nie sypie, oczy całe :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2014 13:12

Lechoo napisał(a):heh dobre info na pierwszej stronie "6.Drogie paliwo (diesel 5,25 kun )" :D Co mamy teraz powiedzieć :)

Na pierwszej stronie - rok 2003 "piwo w knajpach 12 - 18 kun"

W tym roku:
konoba w Rogoźnicy 15 -19 kun
konoba w Pakośtane 17 kun
:wink:
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 16.07.2014 13:21

Lechoo napisał(a):heh dobre info na pierwszej stronie "6.Drogie paliwo (diesel 5,25 kun )" :D Co mamy teraz powiedzieć :)

Co do plaż to plaże żwirkowe są super, zdecydowanie wolałbym je nad Bałtykiem (a mieszkam tu). Piasek nigdzie nie włazi, jak mocno wieje nic nie sypie, oczy całe :D

Rozejrzę się ale tu gdzie jeżdżę takich nie spotkałem. Żwirek byłby w sam raz. W okolicach Puli same skały i to raczej ostro wykończone albo kamenie. Gdzieniegdzie wylany beton ale w takim stanie, że chyba zimą to robili a jak zimą beton na trzeźwo ? Nie da się.
Co do ceny paliwa to cieszmy się że jednak nie jest po 7 złotych.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2014 13:39

Calapula napisał(a):

Rozejrzę się ale tu gdzie jeżdżę takich nie spotkałem. Żwirek byłby w sam raz. W okolicach Puli same skały i to raczej ostro wykończone albo kamenie. Gdzieniegdzie wylany beton ale w takim stanie, że chyba zimą to robili a jak zimą beton na trzeźwo ? Nie da się.

Plaże na Istrii w okolicach Puli - są żwirowe, jest nawet z "piaseczkiem" :wink:
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 16.07.2014 13:50

Janusz Bajcer napisał(a):...
Plaże na Istrii w okolicach Puli - są żwirowe, jest nawet z "piaseczkiem" :wink:

Dziękuję za linka. W okolicy gdzie mieszkam nie ma żwirkowych. Z drugiej strony do plaży kamienisto - betonowej mam 30m i zmusić się do dalszej podróży dla żwiru będzie ciężko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2014 16:56

Calapulo, sciemniaczu :D

Bylismy dzisiaj w Medulin,
bo chciale porownac te rzekomo okropne skaly z piaskiem. W Medulin plaza jest piaszczysta jak nad Baltykiem, no moze jak w Bulgarii, bo klimat podobny :wink:

Piasek jest, ale jest brudno , woda jest metna i jest plytko, calosc sprawia wrazenie ogromnego bajora

Podoba wam sie :?: Zapytalem sie zony i dzieci
Nieeeeee :!:
Wynik glosowania rodziny 4-0 dla skalistej i kamienistej plazy w Banjole :D

Vivat skala i zwirek, i czysta woda :D
Ostatnio edytowano 16.07.2014 17:51 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2014 17:04

Calapula napisał(a):
Lednice napisał(a):
Calapula napisał(a):...
Zagadka: co moje konto ma wspólnego z Banjole? Nagroda za trafną odpowiedź niewykluczona.

Pula to Pula do ktorej nalezy Banjole,
a cala to cala od Puli :P

Cala to mala zatoka :?:

Ciepło, ciepło ale jeszcze nie to. Podpowiem że wystarczy do zgadnięcia ten wpis i spostrzegawcze oko. Dodatkowy spacer nad zatoczką w Banjole i już będzie gorąco.

Ktora zatoczka :?:
Bo jest ich tam sporo 8)

No, a Calapula oznacza mala zatoke kolo Puli, tak to sie tlumaczy doslownie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2014 17:46

Janusz Bajcer napisał(a):

Na pierwszej stronie - rok 2003 "piwo w knajpach 12 - 18 kun"

W tym roku:
konoba w Rogoźnicy 15 -19 kun
konoba w Pakośtane 17 kun
:wink:

Kolo Puli przewaznie 15 kun, 2 euro.

Swieze porownanie do Austrii 8)
W Austrii jak piwo w knajpie jest za 3 euro, to jest bardzo tanio
w sklepie kupilem Lowenbrau puszkowe za 7 kun,
w Puli Ozujsko i Karlovacko za okolo 6,3 kuny za flaszke 0,5 l
W Austrii ceny sklepowe sa bardzo podobne
Lody 6-7 kun za galke 8) , ponizej euro,
W Austrii 1,20 za galke
Ceny jedzenia w knajpach w Austrii wyzsze o okolo 1/4
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 17.07.2014 05:29

Oloo napisał(a):Byłem zobaczyłem, nie dziękuję. Kraj betonu i żwiru aż do pożygania, gdyby się dało, wszystko zrobione byłby z betonu. Kamienie i żwir na plaży psuja cały wypoczynek wakacyjny, bola stopy, tyłek, plecy - chodzenie w butach do wody to jakiś koszmar. Byłem w Bułgarii, Grecji piękny piaseczek. Omijam ten kraj szerokim łukiem. Konkludując lepiej dołożyć 300 km i znaleźć się na pięknej szerokiej prawie bezludnej piaszczystej plaży w Grecji na Chalkidiki niż mordować się z rodakami ręcznik w ręcznik na Chorwackich kamieniach. Czystość wody też pozostawia wiele do życzenia, byłem na kilku plażach i nie widziałem ani jednego jeżowca.
Pozdrawiam, więcej raczej tu już nie zagoszczę.

po co taki ktoś wchodzi na to forum?
przecież takie teksty nie powstrzymają forumowiczów przed dalszymi wyjazdami...:)
totalny bezsens, przecież to forum croMANIAKÓW, a nie malkontentów:)
to tak jakby wejść na forum maniaków OPLA i zachwalać RENAULT...;)
na prawdę jestem pełen podziwu:)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.07.2014 06:55

A dlaczego nie można powiedzieć czegoś, co się czuje?
Czy wszystkim musimy się zachwycać?
Nie!
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2014 07:45

FUX napisał(a):A dlaczego nie można powiedzieć czegoś, co się czuje?

No ale zaraz tam się chwalić swoją ignorancją? :roll:

Ja rozumiem, że reklamy na ludzi działają, ale skoro komuś się nie podoba siedzenie na rozgrzanych skałach i na betonie nad morzem, a mimo tego jedzie tam, żeby osobiście doświadczyć tego uczucia i potem jeszcze się żali, że go doopsko bolało, to tak, jakby przekonywać morsów, że w grudniu woda w Bałtyku jest zimna i że nie należy tam wchodzić, bo się paluszki u nóg odmroziło.

Dzieci tak mają, że mówisz im: nie ruszaj, nie wtykaj, a mimo to dotknie ognia i się poparzy albo na mrozie językiem metal poliże.
Ale żeby zaraz rozpowiadać o tym?
W każdej relacji można obejrzeć sobie jak wyglądają plaże w Cro, tylko trochę chęci trzeba :wink:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 17.07.2014 07:55

Lednice napisał(a):Podoba wam sie :?: Zapytalem sie zony i dzieci
Nieeeeee :!:
Wynik glosowania rodziny 4-0 dla skalistej i kamienistej plazy w Banjole :D

Vivat skala i zwirek, i czysta woda :D

..nasza ocena była taka sama :mrgreen: . Będąc w Puli korzystaliśmy z zatoczki Sveti Iwan, niedaleko od małego oceanarium. Czysta woda, skałki żwirek i sporo miejsca zacienionego. Jedyny mankament to parking bezcieniowy.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 17.07.2014 08:09

Sol-Wagon napisał(a):...
po co taki ktoś wchodzi na to forum?
przecież takie teksty nie powstrzymają forumowiczów przed dalszymi wyjazdami...:)
totalny bezsens, przecież to forum croMANIAKÓW, a nie malkontentów:)
to tak jakby wejść na forum maniaków OPLA i zachwalać RENAULT...;)
na prawdę jestem pełen podziwu:)

Po co jest to forum jest napisane na stronie głównej i nie ma tam nic takiego, że tylko dla piewców.
"Serwis Chorwacja Online powstał w celu przybliżenia wszystkim pięknego kraju, jakim jest Chorwacja, w szczególności zaś jej walorów turystycznych, choć nie tylko. Mamy nadzieję, że każdy, kto był bądź ma zamiar pojechać do Chorwacji, znajdzie tutaj wiele przydatnych i ciekawych informacji. "
Zwracam uwagę na "...znajdzie tutaj wiele przydatnych i ciekawych informacji..." a więc nie chodzi wyłącznie o pozytywną propagandę.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2014 08:44

Calapula napisał(a):"...znajdzie tutaj wiele przydatnych i ciekawych informacji..." a więc nie chodzi wyłącznie o pozytywną propagandę.

Propagandę masz na zdjęciach - każdy może sobie obejrzeć i wyrobić opinię.
Tak, jak przed pójściem do teatru lub na film, tylko tym razem chodzi o wakacje.

Jeśli ktoś tego nie zrobił wcześniej, to niech teraz nie płacze.

Pytanie: czy forum kłamie i opisuje Chorwację jako pełną piaszczystych, mięciutkich plaż, że nie można było sobie wcześniej obrać bardziej odpowiedniego dla siebie kierunku wakacji?

Ciężko winić Cro za czyjeś lenistwo :/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone