Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.04.2013 13:27

alessandro1977 napisał(a):ale to gatunek z tych, którzy na wszystkim najlepiej się znają...nie byłem, nie widziałem ale swoje powiedzieć i napisać muszę...nie znam się na czymś - ale co tam, napiszę swoje...takich na forum jest od groma ! :D

Tu masz rację. Tyczy się to także tych co bywają w Cro :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.04.2013 13:45

FUX napisał(a):Fata, bo Włochy, to styl życia, a Cro to jednak bardziej wyrachowanie...
Niestety.

Mam odwrotne wrażenie, ale to jest kwestia tego gdzie w danym kraju zakotwiczysz :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.04.2013 13:58

No wiesz. Jeżeli dzwonisz w Wigilię i składasz życzenia, a ktoś Ci przypomina o dokonaniu rezerwacji (mimo, że nie wiem, czy pojadę), to jak to nazwać? :roll:

:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.04.2013 14:28

Bocian napisał(a):Tyczy się to także tych co bywają w Cro :)

Nie zaprzeczam...kilka osób mógłbym nawet podać...jeżeli ja o czymś nie wiem albo moja wiedza na ten temat jest znikoma to albo nie wchodzę w wątek albo nie biorę w nim dyskusji...
W przypadku niektórych jest inaczej - albo na siłę próbują narzucić innym swój tok rozumowania, albo plotą bzdury na potęgę mimo, że pojęcia żadnego w danym zakresie nie mają...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.04.2013 14:49

alessandro1977 napisał(a):Nie zaprzeczam...kilka osób mógłbym nawet podać...jeżeli ja o czymś nie wiem albo moja wiedza na ten temat jest znikoma to albo nie wchodzę w wątek albo nie biorę w nim dyskusji...
W przypadku niektórych jest inaczej - albo na siłę próbują narzucić innym swój tok rozumowania, albo plotą bzdury na potęgę mimo, że pojęcia żadnego w danym zakresie nie mają...

Pełna zgoda.

Jeszcze gdyby co poniektórzy nie „wymądrzali" się na „gazie" przy klawiaturze... :roll:

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.04.2013 17:05

alessandro1977 napisał(a):.... albo plotą bzdury na potęgę mimo, że pojęcia żadnego w danym zakresie nie mają...

Dla mnie wypisz wymaluj "byłem już wszędzie" i Cro mnie nudzi.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.04.2013 19:05

FUX napisał(a):No wiesz. Jeżeli dzwonisz w Wigilię i składasz życzenia, a ktoś Ci przypomina o dokonaniu rezerwacji (mimo, że nie wiem, czy pojadę), to jak to nazwać? :roll:

Bo my jesteśmy albo zagonieni albo niezdecydowani :D Snjezana w Metajnie o to czy przyjedziemy pyta jak idę zapłacić przy wyjeździe rok wcześniej bo Słoweńcy właśnie często tak rezerwują a stanowią oni 80% jej gości. Natomiast jak rezerwowałem mailem w tym roku to na moje pytanie ile zaliczki mam przesłać odpisała, "my was znamy a wy wiecie gdzie przyjechać. Pozdrawiam Snjezana". :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.04.2013 19:55

Ja zaliczek już od dawna nie płacę...
Może Oni/One mają takie narowy. :wink:
Oloo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oloo » 16.07.2014 10:31

Byłem zobaczyłem, nie dziękuję. Kraj betonu i żwiru aż do pożygania, gdyby się dało, wszystko zrobione byłby z betonu. Kamienie i żwir na plaży psuja cały wypoczynek wakacyjny, bola stopy, tyłek, plecy - chodzenie w butach do wody to jakiś koszmar. Byłem w Bułgarii, Grecji piękny piaseczek. Omijam ten kraj szerokim łukiem. Konkludując lepiej dołożyć 300 km i znaleźć się na pięknej szerokiej prawie bezludnej piaszczystej plaży w Grecji na Chalkidiki niż mordować się z rodakami ręcznik w ręcznik na Chorwackich kamieniach. Czystość wody też pozostawia wiele do życzenia, byłem na kilku plażach i nie widziałem ani jednego jeżowca.
Pozdrawiam, więcej raczej tu już nie zagoszczę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2014 10:32

Oloo napisał(a):Pozdrawiam, więcej raczej tu już nie zagoszczę.

Trzymam za słowo.
Ostatnio edytowano 16.07.2014 10:36 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 16.07.2014 10:35

Oloo napisał(a):Byłem zobaczyłem,

No i git, wiecej miejsca na plaży :wink: :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.07.2014 10:42

Oloo napisał(a):Kraj betonu i żwiru aż do pożygania ...

Co to jest pożyganie?
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 16.07.2014 10:51

Oloo napisał(a):Byłem zobaczyłem, nie dziękuję. Kraj betonu i żwiru aż do pożygania, gdyby się dało, wszystko zrobione byłby z betonu. Kamienie i żwir na plaży psuja cały wypoczynek wakacyjny, bola stopy, tyłek, plecy - chodzenie w butach do wody to jakiś koszmar. Byłem w Bułgarii, Grecji piękny piaseczek. Omijam ten kraj szerokim łukiem. Konkludując lepiej dołożyć 300 km i znaleźć się na pięknej szerokiej prawie bezludnej piaszczystej plaży w Grecji na Chalkidiki niż mordować się z rodakami ręcznik w ręcznik na Chorwackich kamieniach. Czystość wody też pozostawia wiele do życzenia, byłem na kilku plażach i nie widziałem ani jednego jeżowca.

W sumie głos wart wysłuchania i refleksji. Betonowo kamienne nabrzeża trudno jest nawet nazwać plażą. Powinno być na to jakieś inne określenie. Leży się na tym jak fakir na gwoździach. Byłem 3 x w Chorwacji i w zasadzie nie widzę możliwości obrony przed postawionymi zarzutami. Zachwyty na temat słońca bez przerwy, wody przeczystej i jedzenia jakiegoś morskiego paskudztwa wydają mi się o wiele bardziej przesadzone niż przedstawiona opinia. We wrześniu jadę po raz 4 ale zaczynam brać pod uwagę inne możliwości poniekąd z powodów przedstawionych przez Oloo.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 16.07.2014 10:55

Calapula napisał(a):
Oloo napisał(a):Byłem zobaczyłem, nie dziękuję. Kraj betonu i żwiru aż do pożygania, gdyby się dało, wszystko zrobione byłby z betonu. Kamienie i żwir na plaży psuja cały wypoczynek wakacyjny, bola stopy, tyłek, plecy - chodzenie w butach do wody to jakiś koszmar. Byłem w Bułgarii, Grecji piękny piaseczek. Omijam ten kraj szerokim łukiem. Konkludując lepiej dołożyć 300 km i znaleźć się na pięknej szerokiej prawie bezludnej piaszczystej plaży w Grecji na Chalkidiki niż mordować się z rodakami ręcznik w ręcznik na Chorwackich kamieniach. Czystość wody też pozostawia wiele do życzenia, byłem na kilku plażach i nie widziałem ani jednego jeżowca.

W sumie głos wart wysłuchania i refleksji. Betonowo kamienne nabrzeża trudno jest nawet nazwać plażą. Powinno być na to jakieś inne określenie. Leży się na tym jak fakir na gwoździach. Byłem 3 x w Chorwacji i w zasadzie nie widzę możliwości obrony przed postawionymi zarzutami. Zachwyty na temat słońca bez przerwy, wody przeczystej i jedzenia jakiegoś morskiego paskudztwa wydają mi się o wiele bardziej przesadzone niż przedstawiona opinia. We wrześniu jadę po raz 4 ale zaczynam brać pod uwagę inne możliwości poniekąd z powodów przedstawionych przez Oloo.
Od siebie dodam jeszcze spostrzeżenie na temat przesympatycznych Chorwatów. Jeśli coś idzie nie po ich myśli wpadają w rzadko widywaną u nas wściekłość.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2014 10:56

Wystarczy chodzić na plażę gdzie nie ma betonu, kapać sie w czystej wodzie i nie jeść owoców morza.
Tak z ciekawości, jak można leżeć na płaskiej, twardej powierzchni jak fakir na gwoździach? Istotą leżenia fakira jest to, że leży na ostrych końcach gwoździ, jak to sie ma do płaskiego betonu?
Popieram rozważenie innego kierunku. Po co sie męczyć?
Co do temperamentu Chorwatów to widać , że południowy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone