Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 24.01.2013 17:12

arturac Nie leżę cały dzień... bo też pływam spaceruję... itp. ale piwsko; jak to ująłeś piję, bo bardzo je lubię, szczególnie na urlopie.
Ale owych Niemców nie nazywaliśmy "bekon, bekony" bo to by zrozumieli :mrgreen: i nie było by już tak wesoło.
Wkurzyło mnie to, że zawsze plażowałem w takim fajnym miejscu, Jeepek był ze mną, miałem dostęp do lodówki itp. a oni pewnego razu jak nie wyskoczą do mnie z ich "fersztejn" i mnie bluzgają. Odpowiedziałem właśnie wtedy bekon - shut upto już zrozumieli :mrgreen: . Nagle zrobili sobie biwak z kurczakiem i grillem koło mnie. Później się już unikaliśmy ale balerony sypało się co chwilę.
Dało się jednak przeżyć, bo jak pojedli to przynajmniej spali :hut:
misiekiandzia
Croentuzjasta
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 24.01.2013 21:44

Bocian napisał(a):
misiekiandzia napisał(a):Strasznie subiektywna ocena mkm, albo brak wyczerpującej znajomości okolicy. :D

Jak u każdego. U ciebie także. 8)

Jasne że tak Panie Bocianie :D Z tą tylko różnicą, że ja nie narzucam swoich subiektywnych ocen innym :)
misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 24.01.2013 21:58

Bocian napisał(a):
misiekiandzia napisał(a):a tu zjeździliśmy niemal cały Peljesac i "tak sobie" szczerze powiedziawszy.

A co to jest dla ciebie ten "niemal" cały Pelješac? 8)

I tu mnie masz :D , zagalopowałem się, no może niemal pół Peljesaca: Obydwa Stony, Potomje, Orebic, Kuciste, Viganj, Loviste, Trpanij, Uvala Divna, Kuna. I generalnie było OK. Ale nie zachwyciłem się tak jak większość ludzi na Cropli. Chyba dlatego, że przed wyjazdem naczytałem się relacji, naoglądałem zdjęć no i to chyba był błąd, bo jakoś nastawiłem się na większe "fajerwerki" na miejscu. Za to Korcula rewelacja :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.01.2013 22:24

arturac napisał(a):za Niemcami też nie przepadam, głównie ze względów rodzaju dźwięku jaki wydają podczas gadania w swoim ojczystym języku, ale wycieczka polskich dzieci, albo Włochów też bywa masakryczna:)

Jak to mawiają...........jest zgoda. :mrgreen:
Ale młodych italiańców chyba żadna nacja nie jest w stanie pobić. :roll:

Tak czasem człowieka korci.... :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.01.2013 10:31

anakin napisał(a):
Jak to mawiają...........

ja też, ja też ;)

jeszcze trzeba, tę, no, podróż na te wczasy przeżyć :)

:D
ale tych dwóch z plaży to byś chyba nie wyrzucił? ;)
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 26.01.2013 08:25

misiekiandzia napisał(a):
Bocian napisał(a):
misiekiandzia napisał(a):a tu zjeździliśmy niemal cały Peljesac i "tak sobie" szczerze powiedziawszy.

A co to jest dla ciebie ten "niemal" cały Pelješac? 8)

I tu mnie masz :D , zagalopowałem się, no może niemal pół Peljesaca: Obydwa Stony, Potomje, Orebic, Kuciste, Viganj, Loviste, Trpanij, Uvala Divna, Kuna. I generalnie było OK. Ale nie zachwyciłem się tak jak większość ludzi na Cropli. Chyba dlatego, że przed wyjazdem naczytałem się relacji, naoglądałem zdjęć no i to chyba był błąd, bo jakoś nastawiłem się na większe "fajerwerki" na miejscu. Za to Korcula rewelacja :D

Amen
R-r57
Odkrywca
Co się nam nie podoba w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) R-r57 » 09.04.2013 10:30

O ile można taki wątek ,bo jak zauważyłem gdy ktoś zaczyna krytycznie o Chorwacji czy Chorwatach to jest "zadziobywany" - żeby nie było, ja też się zakochałem w Bałkanach ,byłem pięć razy i znów pojadę do Chorwacji .ALE raz z wielką niechęcią(namówiony) pojechałem do Włoch na drugą stronę Adriatyku i -pozytywne zaskoczenie- że można inaczej traktować turystów .Boję się więcej pisać ,więc Ci bezkrytycznie zakochani niech tu nie patrzą żeby się nie denerwować ale może niektórzy mieli by jakieś uwagi :roll:
Vjetar
Legenda
Re: Co się nam nie podoba w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.04.2013 10:48

Połączyłem...jeden taki temat wystarczy.

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2013 11:01

R-r57 napisał(a):jak zauważyłem gdy ktoś zaczyna krytycznie o Chorwacji czy Chorwatach to jest "zadziobywany"

To normalka, nie przejmuj się...jak ja np. kibicowałem na EURO 2012 Włochom a nie Chorwatom ( nigdy im nie kibicuję :wink: ) to też mnie linczowali :D
Ale trzeba takich zignorować i niech sobie pieją :D
Większość tutaj jest bardziej chorwacka jak sami Chorwaci :mrgreen:
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 09.04.2013 13:03

R-r57 napisał(a):O ile można taki wątek ,bo jak zauważyłem gdy ktoś zaczyna krytycznie o Chorwacji czy Chorwatach to jest "zadziobywany" - żeby nie było, ja też się zakochałem w Bałkanach ,byłem pięć razy i znów pojadę do Chorwacji .ALE raz z wielką niechęcią(namówiony) pojechałem do Włoch na drugą stronę Adriatyku i -pozytywne zaskoczenie- że można inaczej traktować turystów .Boję się więcej pisać ,więc Ci bezkrytycznie zakochani niech tu nie patrzą żeby się nie denerwować ale może niektórzy mieli by jakieś uwagi :roll:

Lubię jeździć do Chorwacji. W tym roku będzie już 13 raz :) . Przyzwyczaiłem się. W tym również do kilku minusów, które zauważam. Akceptuję ten kraj takim jaki jest. Nie analizuję "za i przeciw". Po prostu dobrze się w Chorwacji czuję i świetnie wypoczywam :)
Nie będę się rozpisywał :)
We Włoszech byłem tylko "wycieczkowo", a to jednak nie to samo. Chętnie bym poczytał o tym "pozytywnym zaskoczeniu". Poważnie. Myślałem parę razy np. o Toskanii. Jeżeli możesz, napisz kilka zdań. Chociażby o tym podejściu do turystów. Zdaję sobie sprawę, że będą to tylko jakieś osobiste spostrzeżenia. Nie będziemy na tej podstawie wyciągać jakichś generalnych wniosków :)
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
PS.
alessandro: ja też kibicuję Włochom :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2013 13:15

alessandro1977 napisał(a):
R-r57 napisał(a):jak zauważyłem gdy ktoś zaczyna krytycznie o Chorwacji czy Chorwatach to jest "zadziobywany"

To normalka, nie przejmuj się...jak ja np. kibicowałem na EURO 2012 Włochom a nie Chorwatom ( nigdy im nie kibicuję :wink: ) to też mnie linczowali :D

Zaloguj się na forum Subaru i napisz, że Subarynką jeżdżą pedały i tylko Mitsubishi się liczy... zapewne pogłaszczą cię po główce :mrgreen:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.04.2013 13:21

No to u nas nie będzie w tym roku 13-ty, chyba.

Chorwacja zaczyna być nudna, bo ile można szwendać się po Plitvicach, Krka, Skradinie, Sibeniku, Trogirze, Zadarze, Dubrovniku, etc.

Włochy są skarbnica zabytków i przyrody, która w Cro się opatrzyła.
Nie jesteśmy zwolennikami all, leżenia, opalania.
Cro już tej frajdy nie dają.

Koszty? Są wyższe, ale tez i frajda obcowania inna. Zwiedzanie zabytków i przyrody kosztuje. Autostrady również.

Atrakcje?

Proszę bardzo.

Garda, Gargano, Rzym, Watykan, Wenecja i okolice, Alpy włoskie, Neapol i okolice Amalfi, Capri, Toskania, Cinque Terre, Siena, Lucca, Livorno, Elba, etc.

W tym roku Toskania.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.04.2013 13:27

Bocian napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):

Zaloguj się na forum Subaru i napisz, że Subarynką jeżdżą pedały i tylko Mitsubishi się liczy... zapewne pogłaszczą cię po główce :mrgreen:

Albo na forum bulgaricus napisać, że wczasy w Chorwacji lepsze niż w Bułgarii. :oczko_usmiech:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.04.2013 13:33

To tylko o ograniczonej wyobraźni świadczy przy takim toku rozumowania.
O kulturze osobnika, który wyzywa kogoś od pedałów nawet nie wspominam.
Dyskutujemy na argumenty? :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2013 13:47

Żenującym jest ględzenie o nudzie i szwendaniu się po Dubrowniku i Plitwicach w kontekście, że Cro to nie tylko wybrzeże i że zabytki są w tym kraju wszędzie. Ale to domena "widzących już wszystko".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone