Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 02.11.2012 11:39

MARK1 napisał(a): Udział w forum to powinna być "przyjemność" , chyba, że tę przyjemność ktos rozumie inaczej.. :idea:

Niektórym odpowiada rozmowa na temat i poszerzanie wiedzy, a innych nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy. Przyzwyczaisz się :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.11.2012 12:47

Semedi napisał(a):A ja w tym roku wróciłem z Włoch i powiem, że nigdy więcej...kraj tragiczny jeżeli chodzi o kwestie wypoczynku. Fakt, że północne Włochy są dość mocno zurbanizowane, ale to, co zobaczyłem w Wenecji :twisted: :twisted: :twisted: To jakaś pomyłka.

Rozmaite są relacje i odczucia z podróży. Znam osobę, która popłynęła promem do Ystad i stwierdziła, że "Szwecja to nie jest to." No cóż :?: 8O Dlatego nigdy nie biorę pod uwagę takich "recenzji", oprócz rad praktycznych, noclegi, parkingi itp.

Co do Wenecji, to nie wiem czego się spodziewałeś. Trudno oczekiwać, aby miasto, które powstało na wydartych morzu bagnistych wysepkach, gdzie walczy się o każdy m. km. charakteryzowało się małą intensywnością zabudowy.
Może przy okazji następnej wycieczki, warto przygotować się pod kątem tego, co zwiedzamy, a gdzie wypoczywamy. Ja Wenecję podczas mojej wyprawy do Włoch umieściłem w pierwszej kategorii.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 02.11.2012 14:47

MARK1 napisał(a):Myślę, że takie forum powinno być wypełnione pozytywnymi uwagami, opiniami itp. , a nie atakami personalnymi. Udział w forum to powinna być "przyjemność" , chyba, że tę przyjemność ktos rozumie inaczej.. :idea:

Brawo dla tego Pana :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.11.2012 15:12

Z napisał(a):
MARK1 napisał(a):Myślę, że takie forum powinno być wypełnione pozytywnymi uwagami, opiniami itp. , a nie atakami personalnymi. Udział w forum to powinna być "przyjemność" , chyba, że tę przyjemność ktos rozumie inaczej.. :idea:

Brawo dla tego Pana :papa:

Wtedy by to było TWA.
MARK1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARK1 » 02.11.2012 18:54

To nie było by "TWA" tylko wzajemny szacunek osób o podobnych zainteresowaniach - podobne do TWA, a jednak jakie inne - takie "prawie TWA" , a jednak jak wiemy "prawie" robi wielką różnicę :idea:
Robi się wzniośle , więc może wystarczy :wink:
misiekiandzia
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 23.01.2013 22:38

mkm napisał(a):A tyle razy przestrzegałem przed Ciovo ... :wink:

Strasznie subiektywna ocena mkm, albo brak wyczerpującej znajomości okolicy. :D
Człowieku !! Z całym szacunkiem!! A kim Ty jesteś, żeby tak autorytatywnie przestrzegać przed Ciovo?? :D
Nam się akurat tam bardzo podobało. Sąsiedztwo Trogiru (dla nas zdecydowanie najbardziej malowniczego i klimatycznego miasteczka w Dalmacji), plaże czyste, morze czyste. Świetni gospodarze. Nas na przykład lekko rozczarował Peljesac. Zachęceni po lekturze na Cropli, nastawiliśmy się na jakieś cuda, a tu zjeździliśmy niemal cały Peljesac i "tak sobie" szczerze powiedziawszy. Ale przez myśl by mi nie przeszło, żeby kogokolwiek zniechęcać do wyjazdu na Peljesac, wręcz przeciwnie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2013 23:15

misiekiandzia napisał(a):
mkm napisał(a):A tyle razy przestrzegałem przed Ciovo ... :wink:

Strasznie subiektywna ocena mkm, albo brak wyczerpującej znajomości okolicy. :D
Człowieku !! Z całym szacunkiem!! A kim Ty jesteś, żeby tak autorytatywnie przestrzegać przed Ciovo?? :D

mkm woli tzw. zadupie - jak najmniej domów w kupie :oczko_usmiech:
misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 23.01.2013 23:18

Robinsonadę czyli :), jak to określa mój kumpel też Cromaniak :):)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2013 23:21

misiekiandzia napisał(a):Robinsonadę czyli :)

Coś w tym stylu ....a najlepiej mała zatoczka na Hvarze tylko dla siebie :wink:
misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 23.01.2013 23:26

Hehehehe, ależ utrafiłeś, właśnie ten mój kumpel był w zeszłym roku na Hvarze :):)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.01.2013 09:27

misiekiandzia napisał(a):a tu zjeździliśmy niemal cały Peljesac i "tak sobie" szczerze powiedziawszy.

A co to jest dla ciebie ten "niemal" cały Pelješac? 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.01.2013 09:29

misiekiandzia napisał(a):Strasznie subiektywna ocena mkm, albo brak wyczerpującej znajomości okolicy. :D

Jak u każdego. U ciebie także. 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2013 10:10

Janusz Bajcer napisał(a):
misiekiandzia napisał(a):Robinsonadę czyli :)

Coś w tym stylu ....a najlepiej mała zatoczka na Hvarze tylko dla siebie :wink:

ło taka :)
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 24.01.2013 14:05

Chorwacja...acja...cja.a.

Zimą są tacy co komentują... bo było za gorąco, woda za zimna (co się zdarza), wszędzie daleko i drogo, nuda itp
Nawet mój brat, który rok temu się wybrał ze mną też marudzi.
Moim zdaniem pierwszy wyjazd musi być udany, bo My Polacy zazwyczaj nie dajemy drugiej szansy.
Jak Ci inni kierowcy przeszkadzają to choć pieszo lub rowerem śmigaj... Ja też na plaży miałem kilka razy niemców.
Jednych pogoniłem bo si rozbiera zaczęli... postraszyłem Policją i odpłynęli, drudzy jak "balerony" cały dzień coś jedli 8O i zostali nazwania właśnie "balerony".

Brat zapalony wędkarz nie posłuchał moich rad, nie posmarował nóg oliwką i "usmażył" sobie nóżęta od kolan w dół. Ciągłe wchodzenie i wychodzenie z wody upiększyło mu nóżki na czerwono i potem w białe bąble. Tak, że do końca wakacji musieliśmy go nosić :mrgreen:
Ja rok wcześniej też przeleżałem z ostrym zapaleniem uszu (zachciało się nurkować na 10m bez zatyczek do uszu...
(tyle, że ja nie byłem pierwszy raz).
Takie wpadki na wakacjach szczególnie zniechęcają i jeśli jesteśmy jeszcze gdzieś pierwszy raz to mamy już nie miłe wspomnienia i raczej tam nie wrócimy.

Gdy podczas swoich wyjazdów za dużo chciałem zobaczyć, wszystko zwiedzić; też mi się przestawało podobać.
Jestem typem człowieka, który jadąc na dłuższy urlop raz w roku chce odpocząć. Dlatego rezygnuję z tego zwiedzania i delektuję się zapachem lasu, szumem morza, muzyką cykad i leżę popijając piwo.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2013 14:58

rapez napisał(a):Jestem typem człowieka, który jadąc na dłuższy urlop raz w roku chce odpocząć. Dlatego rezygnuję z tego zwiedzania i delektuję się zapachem lasu, szumem morza, muzyką cykad i leżę popijając piwo.

i pewnie dla tych Niemców co to się obok rozstawiają wyglądasz jak typowy pijak z polski :) leży cały dzień i tylko chleje piwsko:)

i nie oceniam tu w żaden sposób stylu Twojego wypoczynku, bo leżenie do góry wentylem i słuchanie natury z płynem w ręku też bardzo lubię, tylko tak mnie jakoś tknęło... jak szybko można mylnie oceniać ludzi nie znając ich dłużej.

za Niemcami też nie przepadam, głównie ze względów rodzaju dźwięku jaki wydają podczas gadania w swoim ojczystym języku, ale wycieczka polskich dzieci, albo Włochów też bywa masakryczna:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone