Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.10.2012 19:05

....
Ostatnio edytowano 01.06.2013 10:13 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 25.10.2012 19:59

krutom napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):a ja zauważyłem, że kultura jazdy jest już lepsza na Węgrzech...
wszyscy jadą jeden za drugim...tylko ...

Odpowiedź jest prosta, np odcinek od Budapesztu do Balatonu to jeden ciąg radarów odcinkowych.

ładnie jeżdżą też na lokalnych drogach w okolicach Balatonu...
nawet na Litwie zauważyłem lepszą kulturę jazdy niż u nas...znak szkoła i przejście...dużo aut zwalnia, a u nas...średnio...

Na Słowenii zauważyłem natomiast, że pojazdy mniej się "przepuszczają", gdy ktoś np. chce z bocznej wjechać lub zrobić lewoskręt...
w Polsce jakoś tego duuużo częściej doświadczam...

myślę, że jak się "trochę" pojeździ po krajach z większą kulturą jazdy, to potem człowiek trochę pokornieje...

ale co najważniejsze...gdy jest znak 90 to się jedzie 90-100...jak znak 70 to wszyscy 70-80...nie pojawia się nagle ktoś kto jedzie 50...ja głównie wtedy się irytuję i nieuzasadnienie wyprzedzam...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.10.2012 14:53

Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 30.10.2012 18:19

Rysio napisał(a):
Mosqito napisał(a):
Raul73 napisał(a):Zresztą Niemców z daleka można poznać - po "pięknych" kobietach :mrgreen: :mrgreen:

Stąpasz po grząskim gruncie :D :D
Popatrz i posłuchaj http://www.youtube.com/watch?v=FZXyC8A3fbw&feature=related
Nie jest piękna ?

Urodziła się w Krasnojarsku na Syberii, gdzie spędziła wczesne dzieciństwo. W 1988 roku jej niemiecka rodzina wyemigrowała do Niemiec. W Niemczech rodzina osiedliła się w Wollstein w Nadrenii-Palatynacie. :mrgreen:

I wszystko się wyjaśniło Gebelsuwy tak nie wyglądają :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.10.2012 18:52

Z napisał(a):I wszystko się wyjaśniło Gebelsuwy tak nie wyglądają :D

I tu bym polemizował....

Obrazek

:mrgreen:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 30.10.2012 20:04

Z napisał(a):I wszystko się wyjaśniło Gebelsuwy tak nie wyglądają :D

Nic się nie wyjaśniło. Każdy się gdzieś urodził. Jak wraz z szacowną małżonką znajdziesz się czasowo w innym kraju np. Mongolii (nieważne z jakiego powodu: delegacja, wyjazd turystyczny, zesłanie do kolonii karnej) i przydarzy Ci się że tam się urodzi Twoje dziecko to będzie ono Mongołem czy Polakiem ? Warto by odróżniać obywatelstwo czy miejsce urodzenia od narodowości.

PS Niemki nazywasz Gebelsuwami ? Masz też inne równie ciekawe określenia na Polki, Czeszki, Rosjanki, Francuski itd ? :oops:
Semedi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Semedi » 31.10.2012 15:07

A ja w tym roku wróciłem z Włoch i powiem, że nigdy więcej...kraj tragiczny jeżeli chodzi o kwestie wypoczynku. Fakt, że północne Włochy są dość mocno zurbanizowane, ale to, co zobaczyłem w Wenecji :twisted: :twisted: :twisted: To jakaś pomyłka. Chyba przyzwyczaiłem się do chorwackiego luzu i tej "pustki" :) Poza tym Pani się coś pomyliło all we Włoszech za te same pieniądze i ten sam czas pobytu? Powodzenia. Już same ceny paliw miażdżą twarz (1.6 - 1.8 E diesel), żywność też nie należy do tanich, opłaty za autostrady także wyższe, a te widoki wcale nie są zachwycające. Być może południe byłoby dla mnie, ale północ mnie rozczarowała. Jednak wolę mniejsze tłumy, a ten All mogę mieć także w Chorwacji. Nie stawiam Cro ponad, ale na gdybym nie widział tego na własne oczy, to bym nie pisał.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.10.2012 15:25

Z napisał(a):

To miało być zabawne ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.10.2012 20:11

Semedi napisał(a):A ja w tym roku wróciłem z Włoch i powiem, że nigdy więcej...kraj tragiczny jeżeli chodzi o kwestie wypoczynku. Fakt, że północne Włochy są dość mocno zurbanizowane, ale to, co zobaczyłem w Wenecji :twisted: :twisted: :twisted: To jakaś pomyłka. Chyba przyzwyczaiłem się do chorwackiego luzu i tej "pustki" :) Poza tym Pani się coś pomyliło all we Włoszech za te same pieniądze i ten sam czas pobytu? Powodzenia. Już same ceny paliw miażdżą twarz (1.6 - 1.8 E diesel), żywność też nie należy do tanich, opłaty za autostrady także wyższe, a te widoki wcale nie są zachwycające. Być może południe byłoby dla mnie, ale północ mnie rozczarowała. Jednak wolę mniejsze tłumy, a ten All mogę mieć także w Chorwacji. Nie stawiam Cro ponad, ale na gdybym nie widział tego na własne oczy, to bym nie pisał.

Widzę, że Kolega/Koleżanka nie dojrzeli do wypoczynku w tym pięknym Kraju.
Północ jest równie piękna, tylko należy troszkę ze słowem drukowanym się zapoznać, aby wiedzieć, co oglądać... :roll:
Na Wenecji sie północ nie kończy.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 31.10.2012 23:53

Semedi napisał(a):A ja w tym roku wróciłem z Włoch i powiem, że nigdy więcej...kraj tragiczny jeżeli chodzi o kwestie wypoczynku. Fakt, że północne Włochy są dość mocno zurbanizowane, ale to, co zobaczyłem w Wenecji :twisted: :twisted: :twisted: To jakaś pomyłka. Chyba przyzwyczaiłem się do chorwackiego luzu i tej "pustki" :) Poza tym Pani się coś pomyliło all we Włoszech za te same pieniądze i ten sam czas pobytu? Powodzenia. Już same ceny paliw miażdżą twarz (1.6 - 1.8 E diesel), żywność też nie należy do tanich, opłaty za autostrady także wyższe, a te widoki wcale nie są zachwycające. Być może południe byłoby dla mnie, ale północ mnie rozczarowała. Jednak wolę mniejsze tłumy, a ten All mogę mieć także w Chorwacji. Nie stawiam Cro ponad, ale na gdybym nie widział tego na własne oczy, to bym nie pisał.

No cóż, Włochy sie zwiedza, a wypoczywa w CRO :wink:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.11.2012 09:06

bluesman napisał(a):
Z napisał(a):

To miało być zabawne ?

Miało być, no proszę Cię nie mów że jesteś zwolennikiem piękna rodowitych Niemek :D
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 01.11.2012 11:31

Rok temu w Chorwacji zaraziłem uszy jakimś "syfem" z wody i całe wakacje 12 dni leżałem z gorączką w domu, i nie zwalam winy na "całą" Chorwację.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 01.11.2012 15:00

A ileś tych widoków widział i gdzie że takie głupoty piszesz? :lol: :twisted:
Wątpię, że w ogóle znasz północne Włochy.

Śmieszą mnie ludzie piszący "nigdy więcej".
Za przeproszeniem- im mniej o czymś wiecie tym bardziej narzekacie.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.11.2012 16:36

Fatamorgana napisał(a):Śmieszą mnie ludzie piszący "nigdy więcej".

Mógłbyś w przyszłości podobne mądrości zachować dla siebie :?: Odpowiedzi nie oczekuję, żeby była jasność :evil:
MARK1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARK1 » 02.11.2012 10:57

Myślę, że takie forum powinno być wypełnione pozytywnymi uwagami, opiniami itp. , a nie atakami personalnymi. Udział w forum to powinna być "przyjemność" , chyba, że tę przyjemność ktos rozumie inaczej.. :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone