Mosqito napisał(a):No to na potrzeby tej dyskusji przyjmijmy że to Krk. Jest wyspa ? Jest ! Połączenie z lądem jest ? Jest !
I gitara
W rzeczywistości to inna wyspa, też na trzy litery
I mandolina
Mosqito napisał(a):No to na potrzeby tej dyskusji przyjmijmy że to Krk. Jest wyspa ? Jest ! Połączenie z lądem jest ? Jest !
I gitara
anakin napisał(a):Rysio napisał(a):Wyspa połączona z lądem i wszystko jasne
Myślę, że styknie.
Za chwilę będzie tam gorzej niż na Stradunie w sezonie
Janusz Bajcer napisał(a):Mosqito napisał(a):No to na potrzeby tej dyskusji przyjmijmy że to Krk. Jest wyspa ? Jest ! Połączenie z lądem jest ? Jest !
I gitara
W rzeczywistości to inna wyspa, też na trzy litery
I mandolina
Raul73 napisał(a):Ja tylko się wtrące odnośnie punktu 5, czyli "Niemieccy kierowcy jeżdżą zgodnie z przepisami"
Wiem, skąd wziął się ten mit przepisowo jeżdżących Niemców, bo kilka razy w Reichu byłem - i tam rzeczywiście jeżdżą przepisowo.
Natomiast poza granicami swojego kraju - to już inna bajka! Czym dalej od Niemiec, tym gorzej.
W tym roku wakacje spędziłem na Krku - wiadomo, "niemiecka" wyspa. I tego co kierowcy na niemieckich blachach wyprawiali, to nawet w Polsce nie widziałem. Wymuszanie pierszeństwa to standard, jazda pod zakaz, parkowanie prawie na środku drogi, zastawianie bram i wjazdów, przejeżdżanie prawie po palcach przechodniom na pasach - i tak dalej. Niemiec w Chorwacji zachowuje się jak dziedzic, któremu wszyscy mają schodzić z drogi.
maniust napisał(a):
.....Rafał zobaczyłbyś co się dzieje w Turcji , tam się dopiero dzieje , przepisu ruchu drogowego tam nie istnieją i o tyle dziwne , że dla tubylców..... .
Mosqito napisał(a):Niemcy, czy chorwaccy gastarbeiterzy pracujący na co dzień w DE i przyjeżdżający na chatę na niemieckich blachach ?
W tym roku wakacje spędziłem na Krku - wiadomo, "niemiecka" wyspa. I tego co kierowcy na niemieckich blachach wyprawiali, to nawet w Polsce nie widziałem. Wymuszanie pierszeństwa to standard, jazda pod zakaz, parkowanie prawie na środku drogi, zastawianie bram i wjazdów, przejeżdżanie prawie po palcach przechodniom na pasach - i tak dalej. Niemiec w Chorwacji zachowuje się jak dziedzic, któremu wszyscy mają schodzić z drogi.
Raul73 napisał(a):Zresztą Niemców z daleka można poznać - po "pięknych" kobietach
Mosqito napisał(a):Raul73 napisał(a):Zresztą Niemców z daleka można poznać - po "pięknych" kobietach
Stąpasz po grząskim gruncie
Popatrz i posłuchaj http://www.youtube.com/watch?v=FZXyC8A3fbw&feature=related
Nie jest piękna ?
Raul73 napisał(a):Ja tylko się wtrące odnośnie punktu 5, czyli "Niemieccy kierowcy jeżdżą zgodnie z przepisami"
Wiem, skąd wziął się ten mit ....
Niemiec w Chorwacji zachowuje się jak dziedzic, któremu wszyscy mają schodzić z drogi.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko