Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 21.07.2012 20:33

Prowokacja.haha i masz szczęście:) W knajpach rzeczywiście drogo... ale reszta to bzdury.
pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.07.2012 20:54

andala napisał(a):Witam, wybrałam się do Chorwacji blisko Trogiru , z grupą znajomych zachęcona opiniami na forum, i niestety wróciłam rozczarowana poza obłędnymi widokami głownie zza szyby samochodu jest to kraj po pierwsze bardzo drogi , uśpiony i nastawiony na turystykę niemiecką , ceny w knajpkach powalają , w marketach zaookrąglanie jest juz chyba zwyczajem kasjerów , plaża oprócz kamieni pety , a pod maską w morzu widok cegieł , pasków klinowych i puszek...ryb nie widziałam , Krka porażka , brudna zamulona woda przy brzegu , psy kąpiące się z dziećmi , na krka woda 0,33 15 kun , parkingi trogir 10 kun za godzine , pod marketem się nie stanie ,20 minut max są informacje, później na kóleczka zakładają blokadę :-)lody kulka 7 kun , never Chorwacja za tą kasę miałabym all we Włoszech , czysto , a widoczki równie piękne.

a tyle razy było na forum, że szkopa w sezonie co nie miara-jedz we wrześniu będziesz miała luzzz:)

co do petów- nie jarajcie to nie będzie petów :)

jak nurkowałaś gdzieś w porcie to dziwne, że jeszcze śrubą po plecach w gratisie nie dostałaś:)

Krka porażka-zgadza się, trza było do Plitvic jechać:)

parkingi, parkingi-auto się zostawia i się z buta idzie-to jest zwiedzanie :)

lody, kugla 7 kuna?? nawet jakby były po 27 to bym jedną dziennie opierniczył:)

a teraz popacz na tych, jakiego farta mieli:

następnym razem lepiej wybierz miejsce, tak, żeby było jak drzwi otworzyć i z auta wysiąść, najlepiej na jakimś zadupiu, bez supermarketów, to zaokrąglać nie będą:)

jak dla mnie to u makaronów jest większy bajzel, ale widocznie tam ja muszę lepiej miejsce wybierać:)

pozdrawiam :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.07.2012 21:00

A tyle razy przestrzegałem przed Ciovo ... :wink:
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 21.07.2012 21:05

Nie złe te wakacje "all we Włoszech"
"daj meila to podeśle adres hostelu"
"30min pociągiem do Mediolanu"

Litości... widać że to pełne 'all' tylko bez 'exclusive'
Oczywiście każdy ma prawo do wypowiedzi, tylko po co takie bzdury pisać :roll:
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 21.07.2012 21:22

Szanuję cudze zdanie ale nie mogę pojąć jak można aż tak narzekać na Cro?
Może ja jakiś dziwny jestem 8O jakiś niepolski....
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.07.2012 21:26

andala napisał(a): never Chorwacja za tą kasę miałabym all we Włoszech , czysto , a widoczki równie piękne.

Takie to romantyczne ... aż się nie chce wierzyć :lol:
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 21.07.2012 21:29

mkm napisał(a):A tyle razy przestrzegałem przed Ciovo ... :wink:

MKM ma rację ,wszędzie tylko nie Ciovo-)
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 21.07.2012 21:29

artur77 napisał(a):Szanuję cudze zdanie ale nie mogę pojąć jak można aż tak narzekać na Cro?

Co się dziwisz to dlatego że nie byłeś na wakacjach ALL EXCLUSIVE we Włoszech :lol:
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 21.07.2012 21:40

mamax napisał(a):
artur77 napisał(a):Szanuję cudze zdanie ale nie mogę pojąć jak można aż tak narzekać na Cro?

Co się dziwisz to dlatego że nie byłeś na wakacjach ALL EXCLUSIVE we Włoszech :lol:

heheheheheheheheheheheheheheheheh)))) :D
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 21.07.2012 22:18

Andala masz rację tanio nie jest, a jak pływałaś z maską i rurką 10 m od brzegu to nic innego nie zobaczysz pod wodą, w Wenezueli lub na na Dominikanie albo Cubie jest bardzo tanio zarówno żarcie i paliwo na wypożyczenie auta-szkoda że przelot taki drogi, a tak poza tym niektórzy myślą, że Rimini czy Bibione to koniec świata, a ceny są jakie są bo to w końcu wypoczynek nad morzem i to w kraju UE więc nikt nie liczy euro.
Jadąc do Chorwacji myślą ludziska że to trzeci kraj, albo bananowa republika więc powinno być tanio w końcu nie są w UE, ale że ceny standardowe to są takie posty(ze to kraj nastawiony na Niemców , nie wiem jak w Łodzi ale u nas nad morzem w Ustce, Rowach, Łebie też kupa Niemców ale nikt nie mówi o turystyce niemieckiej), ale ja problemu nie widzę zawsze można przyjechać na świerzą rybkę nad polski Bałtyk nie zawsze tanie ale prawie zawsze brak pogody więc Biedronki oblegane.
Ostatnio edytowano 21.07.2012 22:25 przez barti75, łącznie edytowano 1 raz
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 21.07.2012 22:22

Nie ma co się he he hać trzeba zasmakować tych świetnych wakacji....
Trochę już zjeździłem świata i jak na razie uważam że Chorwacja jest jednym z tańszych kierunków wakacyjnych. Choć jak widać od kilku lat coraz droższym. Nie mniej nadal bardzo atrakcyjnym cenowo w porównaniu z innymi. Ale oczywiście można mieć inne zdanie i poglądy.Co do przeliczeń tez widać spore różnice poglądowe. Ale to już w/g upodobań itd.....
All w Egipcie, Grecji, Tunezji czy Chorwacji sporo się różni i dla jednego jest nadal All a dla drugiego to tylko Al Bundy :lol:
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 21.07.2012 22:27

barti75
wszystko się zgadza ALE w Indiach jest sporo taniej tylko pozostaje takie tylko >cena przelotu<
wychodzi to samo a z zasady drożej
:D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.07.2012 22:28

Pana Janusza nie ma więc pozwolę sobie :)

barti75 popraw proszę tą świerzą na ż, bo oczy bolą :lol:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 22.07.2012 00:38

andala napisał(a):never Chorwacja za tą kasę miałabym all we Włoszech , czysto , a widoczki równie piękne.

Bardzo proszę o przynajmniej jeden konkret w tym właśnie temacie... Poleć przynajmniej jedno miejsce na północ od Ancony gdzie będzie pięknie, czysto, widoki równe tym co w Cro i ewentualnie taniej... Jestem bardzo ciekaw odpowiedzi, bo trochę... ot tajemnica :wink:

PS.
A jechać 1200km nad jezioro? Hmmmmm... co kto lubi...
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 22.07.2012 00:43

mamax napisał(a):

Jeżeli nawet na takich był to na All Inclusive już na bank nie :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone