Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja... nie dziękuję

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 14.08.2013 23:19

Lednice napisał(a):Czy nie lepiej byłoby zabierać je na krótsze trasy albo zapakować do samolotu :?:
To nie wina dziecka, że płacze. Kto je wpakował do tego auta na tyle godzin :?: Kosmici :?:

(...)
Sorry, ale wkurzyłeś mnie :?

A to narzekanie, że dziecko chciało się hustać :roll: No comments

Jakoś nie widzę się w roli złego ojca krzyczącego na dziecko że musi być wyhuśtane po długiej podróży, tym bardziej w roli jeszcze gorszego ojca który każe dziecku wsiadać do samolotu i...
być 2h przed odlotem na lotnisku... 2,5h lotu do Rzymu/Forli a później pieprz*** znaczy jechać pociągiem 5h w jedną stronę... a później powiedz dziecku że następne 3 tygodnie spędzasz TU bo samochód został TAM.
Jednak przyjmuje słowa krytyki następnym razem polecimy samolotem... a ten worek zabawek, 2 laptopy, i 3 paczki pampersów wyślemy kurierem.

Jak to mówią są wyprawy i wycieczki. I jakoś sięgam wgłąb siebie nie potrafił bym powiedzieć teściowej... Babci że wnuczki nie zobaczy bo... Babciu to daleka trasa... samolotem polecimy a w ogóle to wakacje spędzimy nad Polskim morzem - ale chętnie przyjmę korepetycje z tego zakresu.
Ostatnio edytowano 14.08.2013 23:48 przez marcinbb, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2013 23:41

Ale to ma być relacja z podróży do tej złej Chorwacji :roll:

Może problemem nie jest zła Chorwacja :?:
Ostatnio edytowano 15.08.2013 22:04 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 14.08.2013 23:55

Masz racje na drugi raz jedz nad Bałtyk .
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 15.08.2013 00:22

może dacie się Marcinowi jednak wypowiedzieć? Po co te teksty.
Też chętnie poczytam. I też tydzień temu się wyleczyłem z Chorwacji na min. 2 lata.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2013 00:27

Broni mu ktoś :?:
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 15.08.2013 08:19

no no i ja poczytam ....
marekgks
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekgks » 15.08.2013 21:47

Chyba wiem,dlaczego taki tytuł.
Pewnie droga powrotna to masakra-mała jak usłyszała ,że wracacie do Polski ,to wyła całą drogę :)
alfa466
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa466 » 15.08.2013 22:42

Chętnie poczytam. My też pierwszy raz w Chorwacji i jedna rzecz mi się nie podobała.... zimna woda w Adriatyku. Mam nadzieję, ze to jednak przypadek i miałam wyjątkowego pecha, bo mimo to mam zamiar tu wrócić.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.08.2013 22:51

marcinbb napisał(a):Niestety nie będzie tak pięknie - jak pisałem wcześniej mam kilka rzeczowych argumentów aby podziękować Chorwacji na jakiś czas. I dlaczego w Chorwacji nie spędzimy najbliższych, kolejnych i jeszcze kolejnych wakacji. Więc wszystkich którzy uważają się za "wkręconych" przepraszam jednak jak pisałem Chorwacja... NIE DZIĘKUJĘ!!!

Coś mi się zdaje, że to koniec relacji, bo to co wyżej - miało być na końcu. :oczko_usmiech:
To może podaj tych kilka rzeczowych argumentów :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2013 22:53

Autor relacji milczy.
Ale wcześniej sam napisał na cro.pl, co mu się nie spodobało, w innym wątku
Więc sami poczytajcie, o co poszło. Każdy oceni, czy to wina złej Chorwacji, czy może problem jest gdzie indziej. :roll:

marcinbb » 31.07.2013 13:06
Mieliśmy większe obawy o naszą 1,5 roczną córkę bo na ten rok zaplanowaliśmy Włochy i Chorwację.
Pediatra też zaproponował aby zostawić w aptece około 250-300 PLN i zabrać 2 torby leków..
cenne-porady-dla-jadacych-po-raz-pierwszy-z-malymi-dziecmi-t41959-75.html#p1239372

marcinbb » 21.07.2013 21:40
Melduję się na Krk, w mieście Baska...
Apartament na końcu Baśki 60e z agencji bo to co chodziliśmy wszystko było zajęte niestety klimy nie ma a internet ten zza okna "baska34_free".
Z pozostałych informacji dzieciak nam boi się szumu fal więc dziś na tym czymś przypominającym miniaturkę polskiej plaży spędziliśmy raptem 20 minut. A piwko z Cro OK... w Polsce popijałem lepsze.
trip-2010-bawaria-italia-istria-t35808-450.html#p1230357

marcinbb » 31.07.2013 12:11
Droga powrotna z Chorwacji wyspa Krk, Baśka wyjazd około 9:00, Słowenia winieta, Austria winieta i korek przed Graz ucieczka z autostrady powrót na autostradę przy Hotelu tranzytowym Oekotel. Wiereń godziny szczytu i potężny ruch na autostradzie. Czechy jakoś zleciały, wjazd do Polski ale widzę że paliwo się powoli kończy zjazd z "Autostrady" gdzieś w okolicach Gliwic i poszukiwanie stacji benzynowej.
Częstochowa wypadek tira i znów korek, do Warszawy przyjechaliśmy o 00:15 prawie 16h w samochodzie z małym 1,5 rocznym dzieckiem. Ale podróż zniosła rewelacyjnie połowę trasy przespała, bawiła się zabawkami, obejrzała kilka bajek a na postojach biegała. Jedyne ale na Krk jej się nie podobały te ciągłe wzniesienia i zakręty na drodze które skończyły się wiadomo czym.
Dla mnie trasa też męcząca od polskiej granicy coraz gorzej i coraz wolniej ale udało się po przyjeździe miałem jeszcze siłę rozpakować samochód.
do-chorwacji-w-1-dzien-t42906-75.html#p1239324
campari
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) campari » 15.08.2013 23:22

No i wszystko jasne :wink:
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 15.08.2013 23:41

Eee, to kwestia planowania i za małego dziecka :wink:
Mój syn nad Bałtykiem miał 13m i w doopie plażę, bał się tego wielkiego piachu i wody. Z ulgą wrócił do domu.

A z dziećmi to warto znaleźć miejsce przez internet. Wtedy nie ma niespodzianek w stylu "brak klimy". Ja z uwagą wybieram co roku i nigdy się nie sparzyłam.
60e za dwie osoby- bo trudno nazwać 1,5 roczne dziecko dorosłą osobą to dużo.
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 16.08.2013 06:35

marcinbb, ty urlop spędzaj lepiej domu, przed TV z dzieckiem na kolanach i polskim piwem w garści.
Ja mieszkam 3 km od bałtyckiej plaży, ale i tak za 6 dni jadę z rodziną po raz 6 do Cro, ....bo lubię :D (kto lubiącemu zabroni :wink: )
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 16.08.2013 07:42

Lednice napisał(a):Autor relacji milczy.

Autor niestety ma też inne obowiązki w związku z tym relacja chwilowo stanęła w miejscu. Ciesze się jednak że doskonale mnie zastępujesz. Jeszcze tylko zaczerpnij informację z innego forum i będziemy mieli komplet rzeczowych informacji.
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 16.08.2013 07:54

e jak dla mnie takie problemy to nie problemy :) wypadki były i będą , korki były i też będą :) najlepsza opcja dla was to chyba all inclusive i samolot :) choć i tam trzeba poczekać ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja... nie dziękuję - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone