Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja... nie dziękuję

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 04.09.2013 15:56

Znaczy wypłacają Ci 6500 i jedziesz :) ale tylko w jedna stronę :mrgreen:
globtrotuar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) globtrotuar » 28.10.2013 10:45

wtp6791 napisał(a):
marcinbb napisał(a):
Więc ja biorę te 6500 PLN idę do Biura Podróży i mówię 2 tyg, all, jakaś Grecja, Turcja, Kanary
- dupska nam zawiozą samolotem 2-3h
- jedzenie zawsze przygotowane i posprzątane jest po nim
- ubezpieczenie mnie nie interesuje
- animacje dla dzieciaków zawsze są a w Baśce to nawet huśtawki dla dzieci nie było.

Szukałem wczasów all inclusive w sezonie dla rodziny z dziećmi za 6500 na dwa tygodnie i ... chyba źle szukałem bo nie znalazłem.

Zapewniam Cię, że znajdziesz. Sam kupowałem last minute, po 3300 PLN all inclusive w Tabie (Egipt),
w sezonie i to nie podczas działań wojennych. Gdybym zabrał dziecko do 2 lat, to gratis, powyżej - jakaś dopłata (nie pamiętam ile).

I żeby nie było, że w jakichś slumsach - Sofitel (można sprawdzić recenzje).
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 28.10.2013 12:48

Gratuluje pomyslu. Egipt w takiej cenie i to w sezonie? Hehehe... Ladnie sie dales wydymac na kase :) i to jeszcze w tabie hehe...
globtrotuar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) globtrotuar » 28.10.2013 16:24

Niedzwiad napisał(a):Gratuluje pomyslu. Egipt w takiej cenie i to w sezonie? Hehehe... Ladnie sie dales wydymac na kase :) i to jeszcze w tabie hehe...

No fakt, dałem. Taniej miałem Radisona lub Sonestę ale położone już na totalnym odludziu.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 28.10.2013 18:16

Ale fajnie na tym forum się zrobiło:) raptem człowieka miesiąc nie było a tu takie zmiany. Na plus oczywiście. Nononononononononono... portal idzie do przodu. Rozwija się. Chyle czoła. Podoba mi się to :mrgreen:

Serdecznie pozdrawiam wszystkich. Nowych i starych :papa:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 29.10.2013 01:32

1443357557991.jpg
.

.

.
Ostatnio edytowano 27.09.2015 13:41 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 29.10.2013 07:47

Niedzwiad napisał(a):Ale fajnie na tym forum się zrobiło:) raptem człowieka miesiąc nie było a tu takie zmiany. Na plus oczywiście. Nononononononononono... portal idzie do przodu. Rozwija się. Chyle czoła. Podoba mi się to :mrgreen:

Serdecznie pozdrawiam wszystkich. Nowych i starych :papa:

Spadłeś z konia?
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 29.10.2013 09:08

Skoro temat trochę przycichnął chętnie piszę dalej może na początek dla niedowiarków że w cenie około 6,5k PLN można jechać na All`a.
Rodos 3400 PLN/os na 2 tyg w środku sezonu
Ale dlaczego myśleć tylko o europie? Więc może Kenia 3,5k PLN/os co prawda za 7 dni ale Kenia.
Pozostaje do wyboru Turcja, Tunezja, Egipt, Maroko wszystko w cenie do 3k PLN.
Kanary poza sezonem też czekają.

Ceny podawane ze strony Itaki a nie z "Krzak Travel" Gdzie do Grecji autokarem można jechać nawet za 1000PLN/os/2tyg.

Więc Chorwacja... tak, poproszę - za jakieś 30 lat jak będziemy starzy i na emeryturze wsiąść w samochód i zwiedzić wszystko od Rijeki do Albanii. I nie na 2 tyg tylko na tyle ile będzie nam się chciało. Do tego czasu wiele mamy jeszcze do pokazania córce.

W przyszłym roku ponownie planujemy Włochy, i stamtąd na dwoje babka wróżyła promem na Korfu albo Francja i zwiedzanie lazurowego wybrzeża. A może z Włoch jakiś wylot na 2 tyg?
Czas pokaże bo intensywne odkładanie do puszki już się rozpoczęły i odłożone już około 4k PLN.
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 29.10.2013 09:24

A ten Rodos za jedyne 3400 PLN jak już zapłacisz (ponad 10k za trzyosobową rodzinę, zakładając ,że jedziesz ze starszym dzieciakiem lub 6800 w Twoim przypadku bo zakładam ,że dzieciątko nie płaci) to kończysz swe wydatki? Czyli jesz i pijesz do bólu ale nie ruszasz się poza hotel? Chyba ,że całe Rodos jest all inclusive łącznie z wypożyczalniami samochodów...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2013 09:41

sam_fischer napisał(a):A ten Rodos za jedyne 3400 PLN jak już zapłacisz (ponad 10k za trzyosobową rodzinę, zakładając ,że jedziesz ze starszym dzieciakiem lub 6800 w Twoim przypadku bo zakładam ,że dzieciątko nie płaci) to kończysz swe wydatki? Czyli jesz i pijesz do bólu ale nie ruszasz się poza hotel? Chyba ,że całe Rodos jest all inclusive łącznie z wypożyczalniami samochodów...

Do tego ubezpieczenia, zwiedzanie, opłaty lotniskowe...
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 29.10.2013 10:02

z dwójką dzieci już nie jest tak kolorowo... :(

Jeśli na wyjazd do Chorwacji niczego sobie nie odmawiając wydałem 10k to i tak taniej bo 2,5 na osobę pełny koszt...
ale każdy ma co lubi :D :papa:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 29.10.2013 10:16

Ja osobiście wolę pojechać do CRO i organizować sobie posiłki we własnym zakresie.
W upale i tak niedużo jadam więc opcja ALL mnie w ogóle nie interesuje. A alkohol w ramach ALL. też mnie nie interesuje bo walić alkohol w upale 36st jest wątpliwą przyjemnością.
W CRO na plaży owoce, dopiero wieczorkiem coś konkretnego ale w niedużych ilościach.
Oczywiście wieczorkiem też parę piwek.

My w trójkę około 8 tys.PLN ale nie uważam że szaleliśmy. Normalnie bez szaleństw.
Wyjazd na 2 tyg.
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 29.10.2013 10:30

sam_fischer napisał(a):A ten Rodos za jedyne 3400 PLN jak już zapłacisz (ponad 10k za trzyosobową rodzinę, zakładając ,że jedziesz ze starszym dzieciakiem lub 6800 w Twoim przypadku bo zakładam ,że dzieciątko nie płaci) to kończysz swe wydatki? Czyli jesz i pijesz do bólu ale nie ruszasz się poza hotel? Chyba ,że całe Rodos jest all inclusive łącznie z wypożyczalniami samochodów...

Przede wszystkim odpada mi Karlovacko w sklepie, słoiki z Polski, czas który zamiast leżeć plackiem na plaży żona poświęci na podgrzewanie słoików, Assistance na europę, przegląd samochodu przed wyjazdem, amortyzacja auta, 36h w samochodzie na dojazd.
A w zamian dostaję animację dla dziecka, wieczorne imprezy dla dzieci i dorosłych, basen, codziennie sprzątnięty pokój. A jak mam ochotę na mocniejszy alkohol to idę biorę i pije.

Powtarzam nikomu nie każę jechać gdzieś na All`a tym bardziej na HB. Ale nie starajcie się też mnie przekonać że nie ma lepszego miejsca niż Chorwacja samochodem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2013 10:40

marcinbb napisał(a):Przede wszystkim odpada mi Karlovacko w sklepie, słoiki z Polski, czas który zamiast leżeć plackiem na plaży żona poświęci na podgrzewanie słoików, Assistance na europę, przegląd samochodu przed wyjazdem, amortyzacja auta, 36h w samochodzie na dojazd.
A w zamian dostaję animację dla dziecka, wieczorne imprezy dla dzieci i dorosłych, basen, codziennie sprzątnięty pokój. A jak mam ochotę na mocniejszy alkohol to idę biorę i pije.

Robisz z siebie wg mnie krezusa na siłę. Karlovacko można kupic także i w konobie, nie wszyscy wożą słoiki i je podgrzewają. Zamiast assistance płacisz ubezpieczenie podróży i opłaty lotniskowe. Przegląd samochodu niekoniecznie musi wypadać przed wyjazdem, samochód jest po to aby nim jeździć, nie wiem więc o czym ta rozmowa w temacie amortyzacji. Stojąc w garażu także traci na wartości. 36 godzin do Cro to chyba darek1 na ośle jeździ.
Co do animacji dla dzieci to nie widziałem aby te w cro się nudziły mając teren do zabawy dla siebie. Lepszego basenu niż Jadran nie widziałem. Co do sprzątania to nie wymagam, po prostu tak nie brudzę aby musiał być sprzątany codziennie. Utrzymywanie codzienne higieny to norma. Jak mam ochotę na mocniejszy alkohol to tez idę i biorę. Ty także za niego zapłaciłeś w cenie "olka" więc to, że jest za darmoche to fikcja.
Oczywiście nie przekonuję do wyjazdu do Cro. Nawet bym odradzał. Szczerze.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 29.10.2013 10:45

Masz racje ze podróż autem jest męcząca. Ale ja np. lubię prowadzić i nie jest to dla mnie problemem.

Amortyzacja auta, no cóż nawet o tym nie pomyślałem ani razu. Dopiero Ty mnie uświadomiłeś że można o coś takiego się martwić. Dla mnie to żaden argument. Mam auto więc z niego korzystam. No chyba że ma stać pod domem bo szkoda go używać.

Animacje dla dzieci....ok ciekawa sprawa ale nie każde dziecko będzie chętne do takiej zabawy.
Słoiki z Polski.....ja nie wiozłem...

Taki wyjazd samochodem spaja rodzinę, każdy ma jakieś zadanie i jest fajnie.
Są plusy i minusy - każdy spędza urlop jak lubi.

Zaliczałem wyjazdy ALL samolotem nie raz.

Wieczorki dla dorosłych....np. pokazy ogni lub koncerty pianistyczne, wieczorki taneczne - sorki ale to trąci trochę wioską.
Poza tym siedzenie 8 dni na jednym basenie i branie udziału w badziewnych wieczorkach jest już dla mnie za nudne. Jestem młody, potrzebuje trochę lepszych wrażeń niż siedzenie z niemieckimi emerytami w hotelu.

Najlepsza opcja jak dla mnie ale nieosiagalna to przelot samolotem, wypożyczenie auta na 2 tygodnie. I niekoniecznie w Chorwacji ale w dowolnym miejscu na świecie.
Ostatnio edytowano 29.10.2013 11:01 przez wikol, łącznie edytowano 4 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja... nie dziękuję - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone