bonar napisał(a):nie zaglądaj do wątku wydzielonego, tam ujadają,
Jakże błędnym jest twierdzenie, że mądrość przychodzi z wiekiem.
marcinbb napisał(a):Cenami wakacji w Chorwacji począwszy od dojazdu, przez ceny itd. Zlewaniem klienta na każdym kroku, w sklepie inne ceny dla mieszkańców inne dla turystów. Na żadnym straganie ceny nie były podane tylko wymyślane na poczekaniu. Atrakcje dla dzieciaków nie samym morzem dzieciak żyje a tam NIC pustynia.Anai napisał(a):No dobra... ponieważ zakładam, że już skończyłeś?
To czym, prócz cen naraziła Ci Chorwacja?
Woda mineralna 5 kun we Włoszech 0,19e za 1.5 litra też w markecie.
Rozumiem że rąbią w Polsce we Władysławowie ale tam to jest jeb**nie klienta na każdym kroku.
Dlaczego o Chorwacji tak mało?
Napisałem najważniejsze chcecie dalej oglądać zdjęcia z Baśki, czy mam Wam opisać autostradę, zakup paliwa czy może drogę powrotną? W Baście byliśmy 5 dni i starczyło a to chyba najlepsza miejscówka na Krk`u.
MRK napisał(a):Czytałem od początku, ale się nie odzywałem, bo chciałem na spokojnie dotrwać do końca. I co? Ręce opadły. Aleś chopie bywał w teeeej Chorwacjiiiii!!! Normalnie praktycznie całą Ją przejechałeś, wszystko widziałeś, wszystkiego próbowałeś...kurcze, Czak Norris przeczytał cały Internet, a Ty podziękowałeś całej Chorwacji za parędziesiąt godzin w Baśce
Piszesz, że 2l piwa to aż 30kn (w tym roku kupowałem za 26kn)...hm...to jakieś niecałe 18zł...to jakieś 4,50zł za 0,5l...drogo mówisz...hm....ile w Italii albo nad Bałtykiem? kwatery powiadasz 650 kn...w tym roku za 12 noclegów zapłaciłem 400kn...pizza 50kn...czyli jakieś niecałe 30zł...drogo? hm.... parkingi płatne osz....tragedia...
Słowa bym nie napisał, ale ten koniec mnie jakoś wybitnie zmotywował. Chorwacja nie musi się podobać i każdy ma prawo mieć swoje zdanie, swoje "o gustach....", ale niech to będzie podparte jakimiś sensownymi argumentami.
Wylądowałeś w jednym miejscu, nic nie widziałeś, nigdzie nie byłeś, nie próbowałeś niczego innego....a jedyne, co Ci się w tym JEDNYM miejscy nie podobało to ceny .
A jak Ci powiem, że wlokłem swoje dupsko przez te blisko 3000km i wydałem niecałe 6000zł przez 13 dni i niczego absolutnie sobie nie odmawiałem, łącznie z jeżdżeniem i zwiedzaniem, biorąc z domu trochę mięsa, wędliny, sera, jakichś tam pierdół na łączną kwotę ok. 250zł, to zmienisz zdanie?
Jedzenie wziąłem tylk dlatego, że lubię czasem przy piwku/winku coś popichcić w kuchni, tudzież na tarasie, a polską kiełbasę uważam za najlepszą (chorwaccy gospodarze myślą podobnie odnośnie kiełbasy), a i tak szybko się skończyła.... Nawet, normalnie dasz wiarę, stołowałem się w o zgrozo konobach.
Ty byłeś 5 dni i już sobie takie zdanie wyrobiłeś....hm....
cronet napisał(a):Warszawa to straszne miasto, dużo żuli, złodziejstwo i słońce tam nie świeci..........oj zapomniałem dodać, że byłem tam tylko nocą na dworcu centralnym.
ubidigi napisał(a):Dyskutowanie o formie spędzanych wakacji to dyskusja jak o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.
jara napisał(a):golibroda napisał(a):Oczywiści zawsze mogło być taniej ............. ale paczki banknotów w sienniku bardzo mnie uwierają ... to co spalić
Adres na PW wysyłam
dids76 napisał(a):No to pierwszy roz w życiu musza sie z Gorolem z Ślunska zgodzić, chyba koniec świata bliski
Ps. Yno cyny za apartman se zmień z Kun na Eura
ubidigi napisał(a):Przykład Marcina:
Założenia: Mondeo Marcina
7l/100 km ON Zbiornik 65 litrów
Warszawa Dworzec Centralny -> Baška – 1230 km
Winietki:
Czechy 1 mies 440 Kcz = 72,16 zł
Austria 2 winietki 10 dniowe = 17 Euro (2*8.50 Euro) = 73,10 zł
Słowenia miesięczna 30 Euro = 129 zł
Chorwacja (48+69)*2=234 kuna = 133,38 zł
Wyspa KRK (Krčki most) 31 kuna = 17,67 zł * 2 = 35,34 zł
Paliwo: