Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcinbb napisał(a):... jednak te wszystkie ZA: nie rekompensują tych wszystkich przeciw.
Osobiście wolał bym abyś napisał o "tych wszystkich przeciw" bo "te wszystkie za" to my tu dobrze znamy. Odnoszę wrażenie że treść wątku nie jest wcale związana z jego tytułem i marnuję tu swój czas. Rozglądam się dyskretnie, którędy do wyjścia.
Witaj marcinbb. Chcialam tylko napisac, ze jesli dasz rade to pisz dalej, bardzo mnie interesuje jak inni ludzie odbieraja te same kraje, miejsca, okolicznosci, itp itd. Ja mam za soba pierwszy pobyt w Chorwacji i ogolnie zaliczam go do udanych, ale kilka roznych minusikow tez jest, np. brak szacunku dla pieszego, ktory pomimo checi nie znajduje pasow na jezdni , aby przejsc na druga strone ulicy,gdzie znajduje sie notabene wielki sklep spozywczy...a gdy znajduje pasy w innej okolicy, to musi biec spritem , aby ujsc z zyciem- ot taki maly przyklad na minus dla Chorwacji...kilka miejsc i wszedzie ta sama walka o przezycie przechodzac na druga strone, nawet na swiatlach ( Zadar).
marcinbb napisał(a):... jednak te wszystkie ZA: nie rekompensują tych wszystkich przeciw.
Osobiście wolał bym abyś napisał o "tych wszystkich przeciw" bo "te wszystkie za" to my tu dobrze znamy. Odnoszę wrażenie że treść wątku nie jest wcale związana z jego tytułem i marnuję tu swój czas. Rozglądam się dyskretnie, którędy do wyjścia.
hmmm.. Włochy to chyba jedyne miejsce, które w moim osobistym rankingu mogłoby konkurować z Chorwacją, ale na razie zbyt mało je znam, by się wypowiadać... muszę powiedzieć, że zawsze jest mi jakoś smutno, kiedy komuś Chorwacja nie przypada do gustu... tak bardzo bym wtedy chciała, żeby taki ktoś zobaczył JĄ moimi oczami... ale tak się nie da, niestety... ja nikogo zmuszać nie będę, tak jak nie lubię, kiedy ktoś przekonuje mnie na siłę do np. Egiptu czy naszego bałtyckiego wybrzeża... więc tak sobie myślę, że chyba naturalne jest, że skoro ja nie lubię tych miejsc, to ktoś może nie lubić Chorwacji... i tyle.
Tego jeszcze w historii forum nie było, żeby ktoś pisał NEGATYWNĄ relację z podróży do Chorwacji i mi się to nie podoba
Po pierwsze było, po drugie NIE MUSI Ci się podobać, po trzecie jeśli ci się nie podoba NIE MUSISZ tego czytać, po czwarte relacja z podróży jak sama nazwa wskazuje jest relacją (1. «opowiadanie naocznego świadka o przebiegu jakiegoś zdarzenia»» słownik PWN) a nie hymnem pochwalnym... po piąte raczej nie ma w regulaminie forum (popraw mnie jeśli się mylę) zapisu, że wolno wypowiadać się jedynie pozytywnie...
A dlatego, że jak czytam relacje z podróży, to chcę się czegoś fajnego dowiedzieć i nastawić się pozytywnie do naszego świata. Czemu mają służyć nasze wczasy w Chorwacji Jęczeniu Każdy kraj jest ciekawy i wart tego, żeby go odwiedzić
Jak powyżej i komu się nie podoba co pisze autor w swojej relacji, niech lepiej nie czyta i opuści ten wątek. Będzie wtedy spokój i klimat do pisania i czytania relacji. Czy ta jedna osoba psująca nie może tego zrozumieć? Pozdrawiam, Tomek