Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja na dziko 13.08.11 - 27.08.11

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 09.01.2012 17:33

Taka jest specyfika forów, że prędzej czy później- jeden jednym bardziej a drugim mniej odpowiada, a drugi odwrotnie.

Może nie wszystkie jego wypowiedzi były trafione, ale to nie deprecjonuje reszty.
Zawsze może się okazać, że coś pokaże ostrą różnicę poglądów i będzie to odczuwalne dla stron.
Choćby zderzenie imprezowicza, który uważa, ze mu się wszystko na wakacjach należy i wszystko wolno bo za to płaci- z ekologiem, który dba o swój wpływ na środowisko i otoczenie i ma niekomercyjne podejście do wakacji.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 09.01.2012 17:35

zgadza się :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.01.2012 19:19

mariusz_77 napisał(a):może więcej tolerancji, którą ja mam nawet dla czepialstwa i różnych innych postaw ale też oczekuję tego samego. Dlatego piszę, że mam wrażenie bo biore pod uwagę to, że może być ono mylne, ale na ten moment jest jak jest... Bez urazy... :?

Bez urazy :wink:
Ponownie proszę o przytoczenie konkretnego przykładu mojego czepialstwa w tej relacji :?:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 09.01.2012 20:58

mariusz_77 napisał(a):wszystko ładnie................................ a czepialstwo jest między wierszami i w odczuciach, nie tylko moich...
Pozdrawiam.
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 09.01.2012 21:02

Moi teściowie też jeździli prawie na dziko. Rozbijali się obok gospodarstwa w lesie. Jeździli tam prawie 30 lat w 3 lub 4 rodziny. Uwierzcie mi ze jak ja miałem iść do latryny gospodarzy to naprawdę wolałem iść w krzaczki. Latryna przy małej iskrze na pewno by wybuchła 8O (wolałem nie ryzykować) A nawiasem mówiąc w miejscu krzaczków wyrósł piękny las a i żuczki miały co toczyć :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.01.2012 21:13

mariusz_77 napisał(a):
mariusz_77 napisał(a):wszystko ładnie................................ a czepialstwo jest między wierszami i w odczuciach, nie tylko moich...
Pozdrawiam.

No dobrze :wink: czyli nie możesz wskazać konkretnie :lol:
W takim razie zadam Ci jedno pytanie:
-czy popierasz obozowanie na dziko w pobliżu ujęcia wody dla miasta :?:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 09.01.2012 21:33

Janusz Bajcer napisał(a):
mariusz_77 napisał(a):
Pozdrawiam.

to jest właśnie czepianie się!!!! do czego Tobie ta informacja czemu ma służyć??
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.01.2012 21:37

Zadanie konkretnego pytania nazywasz czepianiem :?:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.01.2012 08:04

Janusz Bajcer napisał(a):
mariusz_77 napisał(a):
Pozdrawiam.

Janusz - to nie jest dobry przykład (uwierz mi).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.01.2012 08:12

Jacek S napisał(a):Janusz - to nie jest dobry przykład (uwierz mi).

No to jaki jest dobry ??? (uwierz mi - nie jest to czepianie, tylko pytanie)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.01.2012 08:16

Ja tylko mówię, że ten nie jest dobry - to Twoja dyskusja - kombinuj...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.01.2012 08:25

Trudno coś wykombinować skoro ktoś odpowiada pytaniem na pytanie, a zapytanie uważa za czepianie :wink:
partner
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 10.01.2012 10:55

Fatamorgana napisał(a):Ale komuś musi zależeć.

Inna sprawa, że wielu ludzi z pozoru wychowanych i kulturalnych

W krajach alpejskich ale i np. w chatach położonych wysoko w Tatrach Słowackich jest szanowany obyczaj, że swoje śmieci każdy zabiera na dół ze sobą (oczywiście nie po to, żeby je potem walnąć w pierwsze krzaki...).

Wszystko się da- o ile się chce.

to wszystko zalicza się do kultury osobistej i związane jest z wychowaniem jakie każda jednostka otrzyma ...
To czy postawisz kibel lub śmietnik niczego nie zmieni, jest to tylko/aż ułatwieniem dla ludzi odpowiednio wychowanych by egzystować w harmoni z przyrodą.

Fatamorgana napisał(a):W krajach alpejskich ale i np. w chatach położonych wysoko w Tatrach Słowackich jest szanowany obyczaj, że swoje śmieci każdy zabiera na dół ze sobą (oczywiście nie po to, żeby je potem walnąć w pierwsze krzaki...).

to zdanie, zaprzecza twierdzeniom, iż każda sposobność dzikiego spędzania czasu na łonie przyrody doprowadzi wkrótce do degradacji naturalnego środowiska.
Jak widać na przykładzie Alp i innych miejsc w których przebywają luydzie kulturalni i świadomi, można jednak utrzymać porządek.

Również bieda nie ma tu nic wspólnego z umijętnością zachowania czystości-porzadku.
Takimi stwierdzeniami tylko obrażasz tych biednych, którzy są bardziej wartościowi od tych świadomych bogatych turystów, którzy potrafią byc gorsi od pospolitej swini ...

Co do czepialstwa, na prawdę nie trzeba tego punktować, gdyż wynika to z chronologii i treści postów szanownego pana moderatora, na co sam również zwróciłem uwagę, w swoim pierwszym poście powyższego tematu.
Pozdrawiam serdecznie :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.01.2012 11:09

partner napisał(a):Co do czepialstwa, na prawdę nie trzeba tego punktować, gdyż wynika to z chronologii i treści postów szanownego pana moderatora,

Posty pisałem jako użytkownik forum, w których pytałem o kilka szczegółów pobytu na dziko z ciekawości, nie z czepialstwa.

Otrzymałem odpowiedzi autora relacji, z których jestem zadowolony.

Pozdrav.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 10.01.2012 11:20

Szanowny Pan moderator nie jest w stanie przyjąć do siebie tego, że ktoś może mieć inne zdanie od niego. I będzie udowadniał swoje racje do upadłego, nie wie tylko tego, że tym nie zmieni postrzegania innych, a wręcz przeciwnie. Ja wychodzę z założenia, że jeśli ktoś mi mówi że mam ogon mogę to zlekceważyć lub z nim polemizować natomiast jeśli mówią to 2, 3 osoby to lepiej zamknąć buzię, odwrócić się i sprawdzić. :) Mogę się nie zgadzać ale szanuję zdanie innych i nie muszę ich przekonywać do swego...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży