Witam,
Proszę o pomoc. W przyszłym roku planuję wypad motocyklem na Chorwację. Niestety wyjazd raczej w szczycie sezonu. Chciałbym byście pomogli mi oszacować koszta na które się przygotować. Nastawiamy się na ciągłe przemieszczanie, więc w jednym miejscu będziemy spać góra dwa dni. Są to kolejno: Zagrzeb, Jeziora Plitwickie, Imotski, Dubrovnik, Omnis, Razanac, Wyspa Krk.
1. Co wyjdzie mnie taniej? Noclegi na kempingach (dwie osoby dorosłe, nieduży, trzyosobowy namiot i motocykl), czy kwatery prywatne? Czy nie będzie problemu z noclegiem na jedną/dwie noce?
2. Jaki jest koszt kempingów i kwarter? Patrzyłem wstępnie i wszystko kosztuje grubo powyżej 100 zł za noc. Czy będzie wielki problem, by znaleźć kemping/kwaterę poniżej 100 zł za noc? Szczerze to nie widzi mi się by wydawać sto ileś złotych za rozbicie namiotu na kilka godzin i spuszczenie dwa razy wody w toalecie.
3. Chcielibyśmy Skosztować trochę tamtejszej kuchni, a nie wciąż stołować się w lidlu. Ile wyniesie mnie posiłek dla dwóch osób w przeciętnie wyglądającej knajpce, tradycyjnej kuchni chorwackiej?
Z góry dziękuję, za wszelkie odpowiedzi. Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś sugestie dla mnie, to również proszę napisać