napisał(a) jotem » 05.08.2009 09:22
Ja autora wątku rozumiem.
Też byłam wieloma rzeczami w zeszłym roku...rozczarowana, mimo, że stacjonowałam w Dalmacji i tam na miejscu zjeździłam miejsca od Trogiru po Dubrownik. (wiem - wystawiam się na publiczny lincz!
)
Jadę tam ponownie (tzn w inne miejsce - tak aby inne rejony zobaczyć) głównie ze względu na czystą i ciepłą wodę w Jadranie. Ja akurat lubię plażować, a jeżdżenie i łażenie po okolicy sprawia mi frajdę, nawet jeśli nie znajduję tam tego czego bym oczekiwała.
Myślę, że tegoroczny pobyt nie przyniesie tylu rozczarowań,...bo...moje oczekiwania też są inne, dostosowane do realiów - bardziej niż w zesżłym roku.
Wiele osób na forum narzeka na wysokie/wyższe niż w poprzednim roku ceny w Chorwacji - lekko mnie to przeraża, bo już w zeszłym roku te ceny były tam...mocno przesadzone - mowa o cenach atrakcji. Jednak prawda jest taka, że za tydzień pobytu w porównywalnym apartamencie np we Włoszech/Austrii musielibyśmy zapłacić ok. 50% więcej - więc.... i tak wychodzi, że nawet skoro drożej , to i tak taniej;)
Andy,
masz prawo mieć własne zdanie i nie wszystko musi się wszystkim jednokowo podobać - jednak to forum z natury rzeczy, to miejsce gdzie większość uzytkowników to osoby zauroczone Chorwacją, stąd zapewne taki stosunek do Twojej relacji. Im się bardzo podoba, Tobie naprawdę nie musi. Takie jak Twoja, relacje są potrzebne - chocby po to, żeby wszytskim którzy pojechali i wrócili ...bez mega entuzjamu i chęci powrotu za rok, pokazać, że ich myślenie nie jest...odosobnione.