szrek27 napisał(a):świetny filmik z burzą i fotki na końcu ostatniego filmu
dhmegi napisał(a):Rejs na wyspy Hvar i Brać
Nadszedł dzień rejsu na wyspy Hvar i Brać.
razpol napisał(a):Tak z ciekawości.. Ile czasu zajmuje Ci zmontowanie takich filmików? I w jakim programie i jaką kamerą robione jeśli można wiedzieć?
Być może już to było napisane - jak tak to przepraszam.
dhmegi napisał(a):
z_byszek napisał(a):Napisz w jakim programie obrabiałaś te filmiki.
Pracę z obróbką (początkowo zdjęć) zaczynałam z programem Windows Live Movie Maker. Ale niestety program ten jest za słaby do obróbki plików AVCHD. W związku z tym zmuszona byłam dokonać zakupu jakiegoś programu i mój wybór padł na NERO VIDEO 12. Bardzo fajny i niedrogi program. Obecnie dostępna jest wersja NERO VIDEO 14 i zastanawiam się, czy zakupić aktualizację.
z_byszek napisał(a): Jestem zaskoczony jakością zdjęć nocnych z Makarskiej jak i tych ujęć przez szybę autokaru.
Jakiej używałaś kamery?
Mam kamerkę Sony HDR-CX260. Nagrywa w jakości full HD w formacie AVCHD. Ma także stabilizację obrazu. Jestem z niej bardzo zadowolona.
mirasowski napisał(a):Dzięki za fotki.
Fajne te filmiki, jednak się przekonałem do nich, super się je ogląda. Zamierzam również w tym roku skupić się na kręceniu filmików. Posiadam kamerkę taką samochodową za 250zł , jakość filmików tylko HD, jak dla mnie jest całkiem znośnie jak na tak tanią kamerkę.
Pozdrawiam.
JoannaMaxel napisał(a):Świetna relacja ! Dosiadam troszkę spóźniona i bardzo dziękuję za miłe zwieńczenie tej deszczowej niedzieli Po takich filmikach to ja już naprawdę nie wiem jak wytrzymam do 10 lipca ;( My w zeszłym roku staconowaliśmy w okolicach Omisa a w tym roku okolice Makarskiej. Rejs Cetiną niezapomniane przeżycia... Pozdrawiam Joanna
szrek27 napisał(a):Mieliście świetny program wyjazdowy Pozazdrościć...
Super filmik z trasy. Przypomniał mi się nasz pobyt. Jechaliśmy tą samą drogą
Powrót do Nasze relacje z podróży