agata26061 napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a):Tak, w stronę do Chorwacji nie mieliśmy noclegu. Gdy rezerwowaliśmy w październiku noclegi w Zadarze nie miałam pewności ile mój mąż dostanie urlopu. Rok wcześniej dostał tylko tydzień+2dni . Zależało mi, żeby nie tracić więcej niż jeden dzień na dojazd. Długo czytałam forum, kombinowałam i wyszło mi, że najlepiej przekroczyć granicę w nocy, no bo przecież wyruszyć trzeba już w sobotę . Nocleg w okolicach północnych Węgier lub Austrii bądź południowej Słowacji spowodowałby dotarcie na granicę min. 3 godziny później i większą możliwość korków. Oczywiście byliśmy zmęczeni,ale tak to bylibyśmy jeszcze w*^*&^wieni . No i podróż zleciała wyjątkowo płynnie.
Potem się okazało że mąż dostał całe dwa tygodnie i jeszcze dwa dni więc w drodze powrotnej mieliśmy dwa noclegi.
Następnym razem na pewno jedziemy bardziej na południe, więc siłą rzeczy nocleg musi być.
Cieszę się, że fajnie się czyta, dziękuję.
Faktycznie, jeśli ma się mało urlopu, to szkoda wolnego dnia na nocleg, ale z drugiej strony też nie ma się co zbytnio forsować za kierownicą. Dobrze, że udało się w drodze powrotnej z noclegiem My już od jakiegoś czasu jeździmy do Cro tylko na 10 dni, więc nigdy nie starcza na wszystko czasu, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku troszkę uda mi się ten czas przedłużyć
Czego Tobie i sobie życzę
janka.mik. napisał(a):Witam Autorkę relacji i też dołączam do grona czytających i oglądających fotki
pozdrawiam
Janka
Ural napisał(a):Dołączam się do czytania relacji.
Witam, siadajcie!
Habanero napisał(a):Wskakuję również na ten level
Wskakuj
beatabm napisał(a):Uwielbiam Pragę. Nie znoszę wielkich miast ale Ona jest wyjątkowa
Ja lubię . Mówiłam już że ze mnie mieszczuch. A Pragę muszę kiedyś zwiedzić dokładniej.
majeczka napisał(a): za kilka dni, na początku października jedziemy na długi weekend właśnie ponownie do Pragi
...a z Wami bardzo chętnie pojadę dalej
O właśnie, dobry pomysł.
Trajgul napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a):To zdjęcie jest niezbędne, żeby wiedzieć kogo szukać na zdjęciach z tłumami
W rewanżu (odnośnie Twojego wpisu nt. urody moich córeczek), muszę napisać, że bardzo ładne zdjęcie .
Poza tym, relacje z pierwszych razów w Chorwacji są dla mnie zazwyczaj bardzo ciekawe.
Bardzo dziękuję . Trochę mi się te zdjęcia przy zmniejszaniu zwichrowały, ale może im dalej tym będzie lepiej .