Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja Level 1

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 05.11.2018 10:59

beatabm napisał(a):Chłopaki jak zawsze w ogonie? Skąd ja to znam :smo:

Mój syn nie przepada za takimi spacerami. Ma ze mną ciężkie życie. :wink:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.11.2018 15:20

Bardzo fajna wycieczka, statek, trochę wspinaczki..i bardzo fajne widoki 8)
Janusz - hmm...dziwne imię dla motyla :mrgreen: Ja to bym szukała w kierunku... Emanuel, Amadeusz, Julian :mrgreen:
U nas to ja zawsze w ogonie, bo marudzę robiąc zdjęcia, a Małż daleko z przodu :lol:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 05.11.2018 17:28

Katerina napisał(a):dziwne imię dla motyla :mrgreen: Ja to bym szukała w kierunku... Emanuel (...)
Przecież to był zalotnik Makowej Panienki :wink:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.11.2018 18:33

boboo napisał(a):
Katerina napisał(a):dziwne imię dla motyla :mrgreen: Ja to bym szukała w kierunku... Emanuel (...)

No właśnie :lol: :papa:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 05.11.2018 20:41

Chwila! Zaraz!... Chłopaki po prostu mają taką wrażliwość, że wszystko muszą dokładnie obejrzeć... Zwłaszcza drogę... Bo Jak wy nas Panie na manowce to jak potem do cywilizacji wrócić?
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 06.11.2018 18:09

Katerina napisał(a):Bardzo fajna wycieczka, statek, trochę wspinaczki..i bardzo fajne widoki 8)
Janusz - hmm...dziwne imię dla motyla :mrgreen: Ja to bym szukała w kierunku... Emanuel, Amadeusz, Julian :mrgreen:
U nas to ja zawsze w ogonie, bo marudzę robiąc zdjęcia, a Małż daleko z przodu :lol:

boboo napisał(a):

Dla dzieci w tych czasach być może imię Emanuel nie wydaje się wystarczająco egzotyczne. Janusz to co innego :) . Dodam, że motyl podróżował z nami w poszukiwaniu kuzyna Andrzeja. :wink:

Abakus68 napisał(a):

Chwila! Zaraz!... Chłopaki po prostu mają taką wrażliwość, że wszystko muszą dokładnie obejrzeć... Zwłaszcza drogę... Bo Jak wy nas Panie na manowce to jak potem do cywilizacji wrócić?

Tak... :roll: Przyjmijmy, że musieli wszystko obejrzeć. :wink:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 08.11.2018 17:40

pomorzanka zachodnia napisał(a):
Abakus68 napisał(a):

O solidarność plemniczą... Znaczy ten. No... Plemienną - dbać trzeba!
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 11.11.2018 09:38

Abakus68 napisał(a):
Abakus68 napisał(a):

O tak, oni dbają bardzo :mrgreen: . Ucieszą się, jak im powiem, że Ty też się z nimi solidaryzujesz. :wink:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 11.11.2018 11:27

Abakus68 napisał(a):
Abakus68 napisał(a):

O tak, oni dbają bardzo :mrgreen: . Ucieszą się, jak im powiem, że Ty też się z nimi solidaryzujesz. :wink:

Zamiast mnie na swoją stronę przeciągnąć...
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.11.2018 17:30

Fajna relacja, miło jest zobaczyć po kilku latach zakątki gdzie stawialiśmy pierwsze kroki w cro:).
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 13.11.2018 22:55

Abakus68 napisał(a):
Abakus68 napisał(a):Chwila! Zaraz!... Chłopaki po prostu mają taką wrażliwość, że wszystko muszą dokładnie obejrzeć... Zwłaszcza drogę... Bo Jak wy nas Panie na manowce to jak potem do cywilizacji wrócić?

pomorzanka zachodnia napisał(a):Tak... :roll: Przyjmijmy, że musieli wszystko obejrzeć. :wink:

Abakus68 napisał(a):O solidarność plemniczą... Znaczy ten. No... Plemienną - dbać trzeba!

pomorzanka zachodnia napisał(a):O tak, oni dbają bardzo :mrgreen: . Ucieszą się, jak im powiem, że Ty też się z nimi solidaryzujesz. :wink:

Zamiast mnie na swoją stronę przeciągnąć...

Nie mam ja daru przekonywania czy też zdolności do negocjacji. :wink: Zdaję sobie sprawę, że trochę za bardzo tę moją rodzinę przegoniłam. Tłumaczyłam im usilnie, że kiedyś takie tereny mogą stać się niedostępne dla przeciętnego człowieka lub co najmniej płatne, ale jak mówiłam, brak mi siły przebicia. :roll: :oops:

amatus1 napisał(a):Fajna relacja, miło jest zobaczyć po kilku latach zakątki gdzie stawialiśmy pierwsze kroki w cro:).

Bardzo dziękuję. To dla nas też były te pierwsze kroki. :D :papa:
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 14.11.2018 21:32

DZIEŃ 7 - 24.08.2018 c.d.

Został nam ostatni etap wspinaczki.
W takich chwilach to ja już w ogóle dostaję przyspieszenia. :boss:

48g.jpg

49g.jpg

53g.jpg

Przez to muszę się zatrzymywać, żeby poczekać na resztę.

50g.jpg

Mam czas na dokumentację. Czuję... zachwyt i satysfakcję. :hearts:
Ruiny już są bardzo blisko.

54g.jpg

55g.jpg

58g.jpg

64g.jpg

Na górze mamy wspaniałą widoczność (gorzej ze sprzętem) :roll: i wyspy tak pięknie pozują.

56g.jpg

62g.jpg

69g.jpg

71g.jpg

Zwłaszcza te wyspy po zachodniej stronie Ugljana – Iž, Rava i Dugi Otok (posiłkując się mapą).

57g.jpg

63g.jpg

Moja rodzina dotarła do bramy Twierdzy, są oni wszyscy jakoś mało ruchliwi i mało rozmowni. Miałam trochę wyrzuty sumienia, ale nieodparta chęć zrealizowania tej wycieczki była silniejsza ode mnie. :wink:

61g.jpg

65g.jpg

70g.jpg

73g.jpg

74g.jpg

76g.jpg

77g.jpg

77gb.JPG

Powrót zajął nam znacznie mniej czasu...

79g.jpg

80g.jpg

81g.jpg

83g.jpg

84g.jpg

ale i tak nie zdążyliśmy zwiedzić wysepki z klasztorem ( to jedna z niewielu rzeczy która się nie udała).

85g.jpg

86g.jpg

Wysepka Ošljak chyba też się załapała na zdjęcie.

87g.jpg

Znaleźliśmy za to dosłownie chwilkę czasu na kąpiel ( ja i syn) :mrgreen:

89g.jpg

i biegiem na prom, bo następny za dwie godziny. A dzisiaj niestety czeka nas pakowanie. :(

92g.jpg

95g.jpg

Po powrocie do "domu" oprócz pakowania jest też czas na odpoczynek i zakupy w Lidlu (ja na ochotnika). Pomijając to, że nie mogłam sprawdzić, gdzie ten Lidl dokładnie jest, bo internet w komórce postanowił nie działać :? , byłam bardzo zadowolona z zakupów (zwłaszcza z możliwości osobistego wyboru bułek) :mrgreen: .
Oczywiście ten nasz ostatni dzień nie może skończyć się siedzeniem w pokoju. Wczesnym wieczorem udajemy się na pożegnalny spacer po starówce. Zobaczymy uliczki Zadaru z trochę innej perspektywy.

98g.jpg

100g.jpg

101g.jpg

102g.jpg

104g.jpg

Po raz pierwszy mijamy Targ Miejski, o tej porze już opustoszały (brak wyraźnego zdjęcia) i udajemy się w stronę promenady.

107g.jpg

Kupujemy też ostatnie pamiątki, oglądamy ciekawe stoiska. Na jedno zwróciłam uwagę szczególnie.

110g.jpg

Kręcimy się jeszcze chwilkę po dobrze już znanych miejscach.

111g.jpg

112g.jpg

113g.jpg

Dobranoc piękny Zadarze! :papa:

114g.jpg

Nasze spotkanie z Chorwacją dobiegło końca, ale relację jeszcze mam zamiar pociągnąć. Pozostały nam dwa noclegi w drodze powrotnej, a w związku z tym mam coś jeszcze do opowiedzenia. Więc nie zostawiajcie mnie, mimo że to już nie będzie Chorwacja. :wink:

109g.jpg

:papa: :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 14.11.2018 21:45

pomorzanka zachodnia
Moja rodzina dotarła do bramy Twierdzy, są oni wszyscy jakoś mało ruchliwi i mało rozmowni. Miałam trochę wyrzuty sumienia, ale nieodparta chęć zrealizowania tej wycieczki była silniejsza ode mnie. :wink:

Nie ma co się litować 8O :wink: :oczko_usmiech: Warto było :hearts: Teraz na pewno są dumni z siebie :D
Wzmianka o pakowaniu osłabia :cry:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 15.11.2018 22:22

Widoki zaiste piękne. Wedle mnie warto było się pomęczyć...

Nasze spotkanie z Chorwacją dobiegło końca, ale relację jeszcze mam zamiar pociągnąć. Pozostały nam dwa noclegi w drodze powrotnej, a w związku z tym mam coś jeszcze do opowiedzenia. Więc nie zostawiajcie mnie, mimo że to już nie będzie Chorwacja. :wink:

:papa: :papa:

Ależ! Ja zostaję...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 16.11.2018 01:00

Katerina napisał(a):
Wzmianka o pakowaniu osłabia :cry:

To prawda , ale nosy , uszy ( czy co tam kto chce :mrgreen: ) do góry . . .

. . . to nie jest powód do pozostawienia kogokolwiek , a szczególnie tak uroczej autorki w jej ciekawej , pierwszej relacji 8)

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja Level 1 - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone