Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja jeszcze raz - Korcula

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 10.02.2011 12:42

kotbury napisał(a):Kontynuując zwierzęcy temat, któregoś razu coś mignęło nam na tarasie. Jakiś ruch, ale gdy się przyjrzeliśmy, nie zobaczyliśmy nic.

Wreszcie za którymś razem.........

Obrazek

A tu jest w lepszym ujęciu, widać też wielkość tego potwora :)

Obrazek

Po dwóch dniach czy raczej wieczorach, gekon przestał się nas bać, a żoneczka gekona :)
Szkoda tylko, że taki maluszek u nas zamieszkał.

wydaje mi się, że to Gekon Ulikowskiego. Spotkałem takiego w Sibeniku na korytarzu w domku, w którym mieszkałem.
Zaczytuję się Twoją relacją, jest inna, mniej w niej zachwytów nad Chorwacją niż w innych relacjach, jednak jest super! Dzięki Tobie pewnie odpuszczę sobie Chorwację jesienią. W tym roku jadę pod koniec czerwca i mam nadzieję, że morze już nie będzie zimne.
I kończę przygotowywać relację z mojego pobytu w Lumbardzie (też na Korczuli) z 2009 roku :)
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 10.02.2011 21:27

We wrześniu też jest pięknie na Korczuli, nie ma takich tłumów,
szkoda tylko, że woda już nie taka ciepła.
Fajna relacja.
Pozdrawiam Agniecha.
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 10.02.2011 21:52

Pasjonat Chorwacji napisał(a):
kotbury napisał(a):Kontynuując zwierzęcy temat, któregoś razu coś mignęło nam na tarasie. Jakiś ruch, ale gdy się przyjrzeliśmy, nie zobaczyliśmy nic.

Wreszcie za którymś razem.........

(...)Szkoda tylko, że taki maluszek u nas zamieszkał.

wydaje mi się, że to Gekon Ulikowskiego. Spotkałem takiego w Sibeniku na korytarzu w domku, w którym mieszkałem.
Zaczytuję się Twoją relacją, jest inna, mniej w niej zachwytów nad Chorwacją niż w innych relacjach, jednak jest super! Dzięki Tobie pewnie odpuszczę sobie Chorwację jesienią. W tym roku jadę pod koniec czerwca i mam nadzieję, że morze już nie będzie zimne.
I kończę przygotowywać relację z mojego pobytu w Lumbardzie (też na Korczuli) z 2009 roku :)

Ano człek całe życie się uczy. Ja też więcej nie pojadę do Chorwacji o tej porze roku. :wink:
Dzięki za miłe słowa o mojej relacji :)
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 10.02.2011 22:26

agniecha0103 napisał(a):We wrześniu też jest pięknie na Korczuli, nie ma takich tłumów,
szkoda tylko, że woda już nie taka ciepła.
Fajna relacja.
Pozdrawiam Agniecha.

No cóż, woda była zapierajaca dech w piersiach :) dosłownie :wink:

Pamiętam śmieszny obrazek, na plaży leżało kilka osób na ręcznikach a w wodzie było może 10 osób płci przeróżnej, wszyscy STALI w wodzie po kolana i nikt nie pływał :)
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 11.02.2011 13:10

Zapomniałem,
to co jelenie z rykowiska lubią najbardziej :)

Zachody słońca oglądane z plaży przy ogródku dla dzieci (canon):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz to samo z fuji mojego syna:

Obrazek

Obrazek
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 11.02.2011 13:48

Bajka...
Zdjęcia prześliczne, lubię takie klimaty jak na Jelenia Na Rykowisku przystało :lol:
I relacja super :)

Tak jak wspominałem wcześniej - moja relacja też już powstaje:
forum/viewtopic.php?t=30984&highlight=
zapraszam :)
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 11.02.2011 15:16

:)
Dzięki za miłe słowa i za linka, już od wczoraj czytam co Waść przeżyłeś, tym bardziej, że w 2010-tym i chyba w tym roku będę jechać Fordem (co prawda mondeo), więc czekam, co też się wydarzyło.
Pozdrawiam :)
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 11.02.2011 15:25

Ja jechałem Focusem kombi i muszę przyznać, że to co się wydarzyło to tylko moja wina a nie samochodu :)
Przejechałem nim w dwa lata blisko 80 tys. km. Obwiózł mnie po Chorwacji, po Włoszech i absolutnie nic się z nim nie działo. W tym roku też mam zamiar nim jechać, ale ze względu na przebieg - mam juz pewne obawy.
Dziś będzie dalszy ciąg, zapraszam.
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 11.02.2011 18:22

Spoko, ja jechałem w 2009 Fiatem Siena, 12 lat, ~220 tyś km, bez klimy. Dało radę, choć było trochę ciepło, a na granicy z Węgrami byliśmy chyba jedynym samochodem w kolejce z otwartymi oknami. Nawet Rumuni mieli klimę :)
Ale co tam, świetnie było.
eagler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eagler » 11.02.2011 19:18

Super relacja
ciekawe zdjecia
i dzieki za ten wrzesien chyba jednak nie wybiore sie w tym terminie tym bardziej z dziecmi
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 14.02.2011 11:24

Po opuszczeniu Pelejasaca zatrzymaliśmy się na obiadek w okolicy Vrgorac, gdzie okazało się, że Chorwacja to nie tylko koci kraj: )

Obrazek

Bardzo sympatyczny tłuściutki szczeniaczek nie chciał jeść kurczaka, tylko zasnął koło naszych krzeseł :)

Na autostradę wsiedliśmy koło Ravcy, głupie wrażenie, bo dopiero po 20 minutach zobaczyliśmy jakiś samochód na szosie. Jakieś 15 minut potem drugi - zepsuty na poboczu.
Normalnie autostrada duchów :) Mogę powiedzieć, że w zeszłym roku przejechałem całą autostradę od jej końca, do granicy z Węgrami.
Na granicy celnik zapytał o przewożone alkohole, odpowiedziałem, że mamy 7 flaszek wina. Facet wyraźnie się ożywił, ale ręką machnął i pojechaliśmy.

Do Polski wróciliśmy bez problemów. Za to w Lalikach okazało się, że świeżo oddany tunel, ta duma drogowców, super nowoczesna konstrukcja, europejska jakość i cud techniki, jest w remoncie. Objazd kosztował mnie sporo nerwów, bo prowadził po wyjątkowo syfiastych drogach.
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 14.02.2011 13:13

Śliczny piesek :)
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 14.02.2011 21:19

haha, znam tę knajpę i tego pieska też poznałem :)
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 14.02.2011 21:47

Super zdjęcia :)
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 14.02.2011 22:02

kor_nick napisał(a):haha, znam tę knajpę i tego pieska też poznałem :)

No proszę, świat jest mały :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja jeszcze raz - Korcula - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies