Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja jest passe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2011 09:15

ja byłem, jadąc do Knina jest miejscowość Kosowo. ;P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2011 09:32

Jeffrey napisał(a):A ma Pan skalę porównawczą? Cena bagietki,loda,coli,obiadu 1997 a 2011? Oczywiście ceny rosną wszędzie, ale nie do poziomu 750KN za obiad rybny w co większych miejscowościach...nie dajmy się zwariować.

Mam ceny podstawowych produktów zapisane z różnych lat pobytów, nie ma wielkich różnic cenowych w stosunku do kursu walut wczoraj a dziś.
Co do cen w restauracjach to się nie wypowiadam, bo tam nie chodziłem.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 04.07.2011 10:55

MWN napisał(a):kulka53 - a byliście w Kosowie?

Nie, nie byliśmy, chociaż było już bardzo blisko... tuż obok przejścia granicznego MK/KOS Jazince, a także rok później na szczycie Hajla leżącym na granicy MNE/KOS gdzie spotkaliśmy kilku Kosovarów wzbudzając w nich zdumienie naszą obecnością w tym miejscu :D
I jak na razie się tam nie wybieramy. Albania jak sądzę jest ciekawsza, wystarczy nam ona....
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.07.2011 16:20

Ale pewnie na granicy można tanio kupić giwerę i w drogę. Zona potrafi strzelać to i jazda byłaby bezpieczniejsza?
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 04.07.2011 16:34

My tam nie jeździmy bo było/jest "trendy", tylko dlatego, że kochamy Chorwację.
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 04.07.2011 18:01

Mi się wydaje, że ceny w Chorwacji są ok jeżeli weźmiemy pod uwagę poziom usługi turystycznej. To jedno z ładniejszych wybrzeży w Europie, rozsądnie zabudowane i czyste. Do tego infrastruktura jest świetna a wybrzeże zadbane. Jeżeli chcemy taniej to np. w Albanii jest taniej, ale kto tam był to wie dlaczego. Jadąc w jakieś miejsce trzeba mieć świadomość pewnych faktów i wybrać to co jest ważniejsze... i tyle. A Chorwacja to nie będzie jeszcze długo passee.... :)
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja jest passe - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone