Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam,
Czy ktos był w Chorwacji w październiku - jaka jest tam pogoda i jak kursują promy (wyspa Hvar) ?
Nie znalazłam kursów na stronie www.jadrolinija.hr ale podobno sa prywatne stateczki. Pozdrowienia M
w ub. roku byłem jeszcze w pierwszym tygodniu października, morze ciepłe, jeszcze gorąco ale pogoda już gorsza, silny wiatr no i czasem padało. Ale największym mankamentem były tabuny niemieckich emerytów.
Co do promów to nie korzystałem.
Dzięki , ale wydaje mi się, że spradziłam wszystko, zatrudniłam już nawet Panią z Adriatica net i przyznała mi rację że w tym terminie nie ma - są podobno prywatne stateczki ale nic pewnego.
Nie wydaje mi się to możliwe, żeby nie było połączeń z taką dużą wyspą.
Dziękuję za informację o pogodzie
Przestraszyłam się natomiast tabunami emerytów. Chcieliśmy jechać w pierszej połowie września, ale niestety nie możemy.