Na początku chciałbym podziękować wszystkim CROMANIAKOM a w szczególności: czekor68 i piekara114 - wasze relacje o PAG bardzo mi pomogły i utwierdziły mnie we właściwym wyborze
Dzięki Cromaniakom wybrałem odpowiednie trasy - znalazłem miejsca gdzie można dobrze zjeść i co zwiedzić i gdzie odpoczywać na plaży.
W przygotowaniach skorzystałem też z wiedzy kolegi Stefana ( kolegi z pracy - który śmiga Kamperem) oraz szwagra - kierowcy ciężarówki, który mi pomógł w doborze tras i byłem prawie online o stanie dróg
Mam nadzieję, że moje wrażenia przydadzą się NOWYM Cromaniakom a "STARZY" wspomogą mnie swoją wiedzą i doświadczeniem.
Zaczynamy:
Cel: Chorwacja -Slunj- Plitvickie Jeziora- wyspa PAG - miejscowość MANDRE + Zadar
Czas pobytu: 25- 29 sierpień 2016
Obsada: VW Sharan: 2 dorosłych + 3 dzieci ( 13, 9, 5 lat)
Pokonany dystans: 3533 km w czasie 48 godzin (czas pracy samochodu) jechaliśmy przez: Czechy, Austrię, Słowenię, Węgry, Słowację ( szczegóły później )
Co nas urzekło: czystość i kolor morza, temperatura, piękne widoki
Co przywieźliśmy z Chorwacji: opaleniznę, uśmiechnięte buźki, reklamówkę kamieni, muszelki, rakiję i 500GB wspomnień wideo i foto z którymi się z Wami podzielę