Do wszystkich pozytywnie zakręconych
Byłem w HR ostatnio 6 razy i w tym roku jak Bóg będę poraz 7-my (nie licząc lat szczenięcych). Zjechałem wszystkie duże wyspy i parę mniejszych, interior, Bośnię-Hercegowinę itd. Chętnie służę radą w w/w zakresie.
Interesuje mnie wszystko co wiąże się z tym krajem; ciekawe miejsca, kultura, historia, ludzie itd.
Ale interesują mnie także inne ciekawe kraje, miejsca (również w Polsce), kutury, historie, ludzie bo nie uważam się za człowieka który poza Chorwacją nie widzi Bożego Świata - planety Ziemi, z całym jej bogactwem i różnorodnością
Więc jak ktoś coś ciekawego miałby na ten temat do powiedzenia to zapraszam do tego wątku. Interesują mnie porównania z HR ale możemy pogadać o wszystkim, zgodnie z meritum tego działu; o wszystkim i o niczym - na co macie ochotę.
Ja zapraszam
A póki co mam pytanie
Czy ktoś już z was przeprawiał się promem samochodowym z Chorwacji do Włoch
Planuję w tym roku kopnąć się z HR do Rzymu ale nie chcę jechać autem dookoła Jadrana tylko "skrótem" przez Jadran. Więc interesuje mnie wszystko na ten temat; promy, mosty, tunele, opłaty, rezerwacje, ceny itd.
Jak zaplanować 3 dni w Rzymie żeby zobaczyć wszystko co ważne? I co jest ważne oprócz Watykanu i Karola Wielkiego? Co ew. zobaczyć w drodze powrotnej z Rzymu na terenie Italii (2 dzionki max).
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie