Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam mam jakże życiowe pytanko.Ile alkoholu można wwieść do Chorwacji i przez poszczególne granice (trasa Czechy-Austria-Słowenia).A jeszcze jaki jest koszt wstępu do Plitvic. Z góry dzięki.
Ostatnio edytowano 06.04.2006 18:59 przez rafiozo, łącznie edytowano 1 raz
Cudzoziemcy mogą wwozić do Chorwacji bez opłat celnych przedmioty niezbędne na czas podróży bądź wypoczynku turystycznego, a także rzeczy nie mające przeznaczenia handlowego. Zwolnione z cła są rzeczy użytku osobistego, 200 szt. papierosów, jedna butelka alkoholu.
Cena wstępu do Plitvic to ok. 2 butelek wina Proszek
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/page. ... =38&lan=hr
Żadko bywam na forum jako osoba zabierajaca głos ,ale powiem po co coś wwozic jesli rakija jest dobra najlepsza schłodzona mocna,zapijana słodkim sokiem,po co pić chemie jak jest naturalne
Nie kazdemy rakija smakuje:) dla mnie za słaba była a w smaku średnia też ciepłą piłem a to zupełnie co innego no ale domową:D Jest jej kilka rodzajów można trafić na halucynogenną ale troszke przereklamowana i smakuje bimberkowato:D
rafiozo napisał(a):Witam mam jakże życiowe pytanko.Ile alkocholu można wwieść do Chorwacji i przez poszczególne granice (trasa Czechy-Austria-Słowenia).A jeszcze jaki jest koszt wstępu do Plitvic. Z góry dzięki.
Czy mogę prosić autora wątku o zmianę tematu - znaczy usunięcie ortograficznego byka?
Alkohol pisze się przez samo "ha"....
Witam, chciałbym ponowić zapytanie, bo niby Chorwacja w UE ale dalej na granicach korki - trzepią samochody z alkoholu i sprawdzają czy raczej spokojnie można sobie kilka buteleczek przewieźć?
Potwierdzam słowa Bociana. Trzepią niemiłosiernie - DRAMAT STRACH ZGROZA. W dni nieparzyste najbardziej samochody z nr. rejestracyjnym zakończonym cyfra parzystą (dla zmyły) a w parzyste odwrotnie. W weekendy wszystkie (z nudów) dlatego takie korki. Aby uniknąć "trzepańska" należy poczekać na zmianę (ok. 13.33) tez dla zmyły. Taka sytuacja
Jak masz na fotelach pokrowce z misia to wtedy trzepią w maxa. Promocja taka Żeby roztoczy nie wwozić. Są przepisy dotyczące wwozu i wywozu artykułów alkoholowych w państwach Unii, wystarczy sprawdzić w necie... http://europa.eu/youreurope/citizens/tr ... dex_pl.htm