Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maksikaz
Croentuzjasta
Chorwacja- hmm za drogo

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 23.05.2014 09:53

Niestety znów podrożała "nasza" stara kwatera w Krku. Obliczyliśmy,że taniej wyniesie nas urlop w hotelu 3 gwiazdkowym i innym południowym kraju z opcją all, niż same kwatery w Chorwacji. Na początku płaciliśmy po 30- euro za rodzinę, dziś w tym samym czasie Chorwat liczy sobie 130 euro za rodzinę za dobę!!!!!!! Szkoda bo lubimy Chorwację, ale Chorwaci trochę przesadzają z cenami:( . Chorwacja była postrzegana przez nas jako tania alternatywa dla polskiego morze, ale chyba już tak niestety nie jest P.S. Jest to tylko moja prywatna uwaga i wiem,że wielu z was uważa inaczej
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 09:56

To jedź gdzie indziej.
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 23.05.2014 10:02

Mnie tez nie stać na kwatery, więc wybrałem namiot. Najważniejsze że Cro
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 23.05.2014 10:06

maksikaz napisał(a): Chorwat liczy sobie 130 euro za rodzinę za dobę!!!!!!!

130? olej tę kwaterę i znajdź gdzie indziej. Ja płacę 55e w sierpniu.
BTW, w Kołobrzegu Apartament (nie pokój z łazienką) to wydatek w szczycie sezonu ok 300pln.
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 23.05.2014 10:09

130 euro za apartament? To faktycznie strasznie drogo.
Niemniej nawet na KRKu w sezonie jest sporo fajnych, rodzinnych apartamentów z dobrą lokalizacja w cenie ok. 80 euro.
Misiek78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misiek78 » 23.05.2014 10:17

Też radzę poszukać innej kwatery, ja za apartman z klimatyzacją, dostepem do netu dla czteroosobowej rodziny na dwa tygodnie zaplacilem 745 ojro, trzeba szukac;)
Pozdrawiam
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 23.05.2014 10:34

To daj namiary na priva
Misiek78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misiek78 » 23.05.2014 11:00

Poszło
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 23.05.2014 11:05

Każdy coś lubi , ja nawet gdyby było pół darmo, nie pojadę do Egiptu czy innej Tunezji...Nie dla mnie też hotele z basenem itp, owszem hotel w mieście tak, ale nie w pięknych okolicznościach przyrody. Jeśli jest drożej to może i sprawiedliwe , bo w Cro jest fajniej i niestety im więcej ludzi to odkryje tym będzie drożej. :hut:
slaww
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) slaww » 23.05.2014 11:52

Faktycznie drogo.
Mogę podać namiary na fajne 3 pokojowe apartamenty(7 osób) w cichej miejscowości.
Ceny w sezonie 75 euro,poza sezonem dużo taniej.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ostatnio edytowano 23.05.2014 12:28 przez slaww, łącznie edytowano 1 raz
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 23.05.2014 11:52

Jadę w tym roku pierwszy raz do Chorwacji bo chcę na własne oczy zobaczyć co jest w tym kraju takiego co każe gonić tam co roku rzeszom naszych rodaków. Już teraz bez ruszania się z domu wiem że mnie ta wyprawa wyniesie dużo drożej niż dotychczasowe pobyty nad Bałtykiem-mało tego w Polsce nigdy nie gotowaliśmy a tam co nieco bierzemy ze sobą. Nigdy nie rozumiałem ludzi ,którzy twierdzą że urlop w Chorwacji wypada taniej niż w Polsce- dużo dalej samochodem a więc większe koszty paliwa,opłaty autostradowe,o promach nawet nie mówię. Ceny kwater podawane w euro i to tak od 50 w górę- nikt mi nie wmówi że w Polsce nie można znaleźć tańszych kwater a i jedzenie droższe niż u nas- skąd więc te wyliczenia że jest taniej. Biją nas tylko klimatem i mają ciekawszą linię brzegową- choć też nie wszędzie. Wiele plaż położonych tuż przy ulicy- jak to się ma do naszych szerokich piaszczystych plaż oddalonych wydmami i lasem. W Rewalu w zeszłym roku miałem kwaterę z żoną i 9- letnim wtedy synem niedaleko zejścia na plaże tuż przy promenadzie z dostępem do kuchni z małą lodówką w pokoju i płaciliśmy w lipcu 120 zł. - jak ktoś mi znajdzie kwaterę w podobnym miejscu i w podobnej miejscowości wtedy powiem że tam faktycznie jest porównywalnie z naszym morzem.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.05.2014 11:59

maksikaz napisał(a):Niestety znów podrożała "nasza" stara kwatera w Krku. (...) Na początku płaciliśmy po 30- euro za rodzinę, dziś w tym samym czasie Chorwat liczy sobie 130 euro za rodzinę za dobę!!!!!!!

Mz to on ma już was dość i chce się pozbyć ;)
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 23.05.2014 12:05

weldon napisał(a):
maksikaz napisał(a):Niestety znów podrożała "nasza" stara kwatera w Krku. (...) Na początku płaciliśmy po 30- euro za rodzinę, dziś w tym samym czasie Chorwat liczy sobie 130 euro za rodzinę za dobę!!!!!!!

Mz to on ma już was dość i chce się pozbyć ;)

hahahahaha!!! :lool: :lool: :lool:
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 23.05.2014 12:07

kibic hr napisał(a):Jadę w tym roku pierwszy raz do Chorwacji bo chcę na własne oczy zobaczyć co jest w tym kraju takiego co każe gonić tam co roku rzeszom naszych rodaków. Już teraz bez ruszania się z domu wiem że mnie ta wyprawa wyniesie dużo drożej niż dotychczasowe pobyty nad Bałtykiem-mało tego w Polsce nigdy nie gotowaliśmy a tam co nieco bierzemy ze sobą. Nigdy nie rozumiałem ludzi ,którzy twierdzą że urlop w Chorwacji wypada taniej niż w Polsce- dużo dalej samochodem a więc większe koszty paliwa,opłaty autostradowe,o promach nawet nie mówię. Ceny kwater podawane w euro i to tak od 50 w górę- nikt mi nie wmówi że w Polsce nie można znaleźć tańszych kwater a i jedzenie droższe niż u nas- skąd więc te wyliczenia że jest taniej. Biją nas tylko klimatem i mają ciekawszą linię brzegową- choć też nie wszędzie. Wiele plaż położonych tuż przy ulicy- jak to się ma do naszych szerokich piaszczystych plaż oddalonych wydmami i lasem. W Rewalu w zeszłym roku miałem kwaterę z żoną i 9- letnim wtedy synem niedaleko zejścia na plaże tuż przy promenadzie z dostępem do kuchni z małą lodówką w pokoju i płaciliśmy w lipcu 120 zł. - jak ktoś mi znajdzie kwaterę w podobnym miejscu i w podobnej miejscowości wtedy powiem że tam faktycznie jest porównywalnie z naszym morzem.

po pierwsze, nikt tu nie mówi, że w Cro jest taniej, pomyliłeś fora,
po drugie, z takim nastawieniem jak Twoje, ja bym nie jechał. Pewnie już na wysokości Brna się wkur... że jeszcze tak daleko :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 12:08

kibic hr napisał(a):Jadę w tym roku pierwszy raz do Chorwacji bo chcę na własne oczy zobaczyć co jest w tym kraju takiego co każe gonić tam co roku rzeszom naszych rodaków. Już teraz bez ruszania się z domu wiem że mnie ta wyprawa wyniesie dużo drożej niż dotychczasowe pobyty nad Bałtykiem-mało tego w Polsce nigdy nie gotowaliśmy a tam co nieco bierzemy ze sobą. Nigdy nie rozumiałem ludzi ,którzy twierdzą że urlop w Chorwacji wypada taniej niż w Polsce- dużo dalej samochodem a więc większe koszty paliwa,opłaty autostradowe,o promach nawet nie mówię. Ceny kwater podawane w euro i to tak od 50 w górę- nikt mi nie wmówi że w Polsce nie można znaleźć tańszych kwater a i jedzenie droższe niż u nas- skąd więc te wyliczenia że jest taniej. Biją nas tylko klimatem i mają ciekawszą linię brzegową- choć też nie wszędzie. Wiele plaż położonych tuż przy ulicy- jak to się ma do naszych szerokich piaszczystych plaż oddalonych wydmami i lasem. W Rewalu w zeszłym roku miałem kwaterę z żoną i 9- letnim wtedy synem niedaleko zejścia na plaże tuż przy promenadzie z dostępem do kuchni z małą lodówką w pokoju i płaciliśmy w lipcu 120 zł. - jak ktoś mi znajdzie kwaterę w podobnym miejscu i w podobnej miejscowości wtedy powiem że tam faktycznie jest porównywalnie z naszym morzem.

Masz we wszystkim rację. Też nie wiem co tam ludzi tak pcha...
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone