Cena... to Cena i tyle.
Dla jednych za wysoka dla innych do przyjęcia. Wszystko zależy od zamożności, oszczędności człowieka.
Dlaczego ja lubię Chorwację?
- apartament na odludziu w lesie
- obcowanie z przyrodą
- śniadania, obiady, kolację - na dworze
- 100% pewna pogoda*
Jest to najlepsze miejsce do spędzania wakacji z dziećmi, możliwość odpoczynku, spokoju.
Jestem typem człowieka, który na wakacjach odpoczywa; czyli nie włóczę się co drugi dzień zwiedzając okolice.
Mam ochotę to gdzieś jadę; nie mam to cały dzień leżę na plaży w cieniu i pije winko.
Plusem jest możliwość wypuszczenia dzieci/dziecka na ogród; wiedząc że nie wybiegnie na ulicę (bo jej w pobliżu nie ma), tak samo jest na plaży gdzie najczęściej jest się samym np. w zatoczce. Dzieci mamy cały czas na oku a nawet możemy uciąć sobie krótką drzemkę.
Fajne też jest, że mamy drzewa zaraz na plaży, czyli cień. (Bałtyk tego nie oferuje).
Jakże wspaniałe uczucie leżeć na hamaku dosłownie kilka metrów od morza.
Jeśli byłbym kawalerem, lub miał zamiar spędzać wakacje tylko z żoną/dziewczyną to Bałtyk mógłby być dobrym pomysłem.
Nie każdy może wziąć urlop na żądanie i jechać w każdej chwili (np. gdy zapowiadają tydzień upałów nad Bałtykiem) .............Gdybym Mógł....
To w jednym roki odwiedziłbym obydwa morza.
-------------- I tu jest jeden z powodów dlaczego nasi rodacy wybierają cro.
Teraz o CENACH.
Dla mnie zawsze było drogo jak cholera... ale nie za nocleg tylko za życie. (wyłącznie wyspy)
Jeśli miałbym tam się żywić to za 14 dni na samo jedzenie poszło by ok 800 euro.
DLAtego zawsze biorę jedzenie z Polski i ograniczam koszty; jem co lubię.