Chorwacja kosztuje tyle samo co nasz zimny Bałtyk.
Ceny noclegów w Krynicy Morskiej są w okolicy 60zł za osobę. Mówię o sensownym standardzie. Dla 3 osób to jest 180zł za dobę. W Gradac wynajmujesz za 45 Euro czyli cena zbliżona. Wiadomo że im więcej osób tym taniej.
Jedzenie. Na majówce w Krynicy Morskiej za 3 zupy + naleśnik dla dziecka 48zł. / bez napojów /
zupa rybna za 13zł okazała się bulionem gdzie trzeba było szukać ryby z lupą powiększającą.
Tucepi - 2x ogromne cevapcici, 2 x Karlovacko, 1x cola, 1x wielka porcja obiadowa dla dziecka, przystawka chleb + masło czosnkowe, 2x kieliszek rakiji - około 85zł. Czy to drogo? wyżerka na cały dzień.
I kto mówi że CRO jest droga ?
Santorini, Aspen czy Las Vegas jest drogi.
Chorwacja w porównaniu z Bałtykiem jest tańsza lub kosztuje tyle samo.
W upałach chorwackich nie chce się aż tyle jeść co tutaj w Polsce.
I nikt mnie nie przekona że jest inaczej.
Och jak ja uwielbiam takich baranków jak Ty. "I nikt nas nie przekona że białe jest białe a czarne jest czarne" - skąd my to znamy. Nie ma to jak porównanie najtańszych w CRO do tych droższych w PL. A ja ci gwarantuję, że nad polskim zimnym (to fakt niepodważalny) Bałtykiem, w 3 osoby zjesz obiad za 50 PLN i to całkiem przyzwoity. Apartamenty w Cro tych za 40 to musisz szukać i to długo w jakiś nieciekawych miejscach. Normalnie to Dziwne, że każdy normalny człek wie, że ceny są w CRO około 2 razy większe niż w PL. A to twoje cevapici to sobie możesz porównać do hamburgera w PL. Normalne danie obiadowe w CRO kosztuje 50-100 kun osoba + jakieś piwo czy cola od 15 kun. Jak ktoś poczyta głupoty takiego bancwoła jak Ty przed swoim pierwszym wyjazdem to potem płacze, że miało być tanio a było drogo. Uwierz mi, że ludzie jeżdżą nad Bałtyk i za pokoje płacą 100 zł od rodziny, stołują się w lokalach typu "domowe obiady" za małe pieniądze bo u nas takich lokali jest mnóstwo. To że jesteś niedojdą co kupuje bulion za 50 zł, nie oznacza, że musisz przekręcać fakty i udowadniać coś czego nie ma. Cevapici, buhaha pizzę trzeba było porównać.