Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 18:15

Bocian napisał(a):Dla mnie 2+2 to pokój dzienny z narożnikiem lub wersalką i sypialnia z małżeńskim łóżkiem. Generalnie dwa miejsca z dwoma dodatkowymi.

Czyli 4 osoby...tadaaam :)
Po co tak kombinować, prosta matematyka :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 18:20

maluszek napisał(a):Dobrze... to jeszcze kolacje u niego zamówimy.... z tego co pisałeś i co zapamiętałam to można u niego zamówić kolację... :lol:

Ja biorę kurczaki ze sobą :)
Nic nie zamawiam i tak wszystko drogie ( wątek zobowiązuje) :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 18:22

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):Dla mnie 2+2 to pokój dzienny z narożnikiem lub wersalką i sypialnia z małżeńskim łóżkiem. Generalnie dwa miejsca z dwoma dodatkowymi.

Bo ta druga dwójka dotyczy dodatkowego miejsca do spania, czyli to może być narożnik lub wersalka a nie łóżko małżeńskie o szerokości 160cm.
mz546
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mz546 » 09.06.2014 18:24

My co roku wyjeżdżamy do cieplejszych krajów w tym roku to Chorwacja a po powrocie robimy wypad nad Bałtyk. Ceny wraz z dojazdem na pewno (przynajmniej dla nas do Dębek mamy 70 km) są niższe nad Bałtykiem niż w Chorwacji a knajpie nad Bałtykiem można zjeść dobry obiad za rozsądne pieniądze. Od kilku lat ceny nad naszym morzem mają znacznie mniejsza tendencję wzrostową niż w Chorwacji. Na forum są cenniki z restauracji w Chorwacji i w porównaniu z 2009 kiedy byliśmy tam ostatni raz wzrost o 100%.
Jeżeli chodzi o ceny to Chorwacja błyskawicznie zbliża się do Włoch. W związku z tym, że uwielbiamy Włochy jeżeli Chorwacja nas czymś nie uwiedzie to przegłosujemy żonkę i na parę lat ten kraj sobie odpuścimy. Rozumiemy, że się ktoś zakochał i dla niego takie niedogodności jak solidny wzrost cen nie są powodem do rezygnacji z wakacji gdzieś trzeba odpocząć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 18:49

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Bo ta druga dwójka dotyczy dodatkowego miejsca do spania, czyli to może być narożnik lub wersalka a nie łóżko małżeńskie o szerokości 160cm.

Rozumiem.
A2+2.
Czyli jak ktoś się uprze ( wracamy do punktu wyjścia) zamówi ten apartman dla 4 osób za 40 euro, tak ? Czyli bardzo tanio.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 18:51

Blaugrana napisał(a):Rozumiem.
A2+2.
Czyli jak ktoś się uprze ( wracamy do punktu wyjścia) zamówi ten apartman dla 4 osób za 40 euro, tak ? Czyli bardzo tanio.

Ten konkretny nie pomieści 4 dorosłych osób. Pomoćni ležaj to często łóżka dla dzieci. ( w tym przypadku tak jest)
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 09.06.2014 18:52

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Rozumiem.
A2+2.

raczej 2+2 zakładając dwójkę dzieci, albo jedno dziecko, żona i koleżanka z pracy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 18:53

cooleczka napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Rozumiem.
A2+2.

raczej 2+2 zakładając dwójkę dzieci, albo jedno dziecko, żona i koleżanka z pracy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dzieci to nie osoby ? :) Albo kolega z pracy ? :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 18:54

cooleczka napisał(a):raczej 2+2 zakładając dwójkę dzieci, albo jedno dziecko, żona i koleżanka z pracy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Raczej dwie koleżanki i dziecko. Dziecko po to aby wyrwać na malucha trzecią na miejscu :) :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 18:54

Blaugrana napisał(a):Dzieci to nie osoby ? :) Albo kolega z pracy ? :)

Osoby tu oznacza sie jako dorosłe.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.06.2014 19:06

2+2 oznacza inny standard, niż 4+0 (zazwyczaj niższy) bez względu na to, ile osób i w jakim wieku tam mieszka, ile pokoi jest i jakie są łóżka.

To jest podstawa do dokonania wyceny.
Przyjęło się, że w 2+2 łatwiej pomieszczą się dwie dorosłe osoby z dwójką dzieci, niż 4 dorosłe, co nie oznacza, że nie może tam zamieszkać i osiem osób, jeśli właściciel się na to zgodzi.
Dla odmiany w 4+0 nikt nie da zniżki na dzieci. W każdym razie niechętnie.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 09.06.2014 21:03

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):Dobrze... to jeszcze kolacje u niego zamówimy.... z tego co pisałeś i co zapamiętałam to można u niego zamówić kolację... :lol:

Można z tego co wiem ;)

to chyba już się wkupię w łaski Pana Pośrednika :D... no ale zobaczymy, bo być może w nikolicy mi się spodoba na tyle, że w przyszłym roku też tam będziemy :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 21:07

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):

Można z tego co wiem ;)

to chyba już się wkupię w łaski Pana Pośrednika :D... no ale zobaczymy, bo być może w nikolicy mi się spodoba na tyle, że w przyszłym roku też tam będziemy :D

Jest taka możliwość. 8)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 09.06.2014 21:20

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):

Można z tego co wiem ;)

Jest taka możliwość. 8)

możliwość, że się wkupię czy możliwość, że mi się spodoba... :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 21:25

maluszek napisał(a):możliwość, że się wkupię czy możliwość, że mi się spodoba... :wink:

Możliwość, że Ci sie spodoba bo na razie to wkupujesz sie w łaski Bobo :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone