napisał(a) Rafal_X » 09.06.2014 12:35
sandomingo napisał(a):No bez przesady...Chciałbym, żeby na Polach Elizejskich były takie ceny - chyba że chodzi im o McDonalda.
W '11 w Szybeniku w McDonalds ceny były zbliżone do polskich. Ale ileż można tam jeść? Oprócz sałatki to ja nic nie jadam. Tylko kawę bardzo lubię, żona też. Dziecko starsze czasami lody.
Nadal uważam, że w Chorwacji można znaleźć nocleg za przyzwoitą cenę, można znaleźć w knajpie tzw.
obiadowe menu za sensowne pieniądze. W marketach typu Lidl na obrzeżach miast też jest drożej. Tak więc jeśli ktoś pojedzie np. pierwszy raz, albo nie zrobi rozeznania po okolicy, to rzeczywiście może się przerazić. We wspomnianym '11 brzoskwinie w Primosten - 15kun/kg, w Splicie zaraz za starym miastem jest bazarek - 5kun/kg. Wiele osób, w tym ja, ze względu na charakter żony i małe dzieci, nie możemy sobie pozwolić na wyjazd w ciemno. Pozostaje internet i rezerwacja e-mailem. A w ten sposób nie zawsze najtańsze apartmany się reklamują, raczej odwrotnie. Natomiast osobiście zakwaterowania z dala od morza sobie nie wyobrażam.
Co do kosztów podróży, to znów nie wiem, czemu narzekania. Przecież nawigacja, google maps, czy papierowe mapy podają dystans do przejechania, ceny autostrad i sposoby ich ominięcia są znane...
A propos czasu podróży, właśnie wróciliśmy z Cypru. I tu uwaga: cała długość podróży od momentu wyjścia z domu, do momentu wejścia do hotelu, to 9 do 10 godzin mimo, że lot trwa 3 do 3,5 godziny! Dla wyjaśnienia, podróż na lotnisko zajmuje mi 2h, w tym pozostawienie auta na parkingu w okolicy lotniska. Z lotniska do hotelu to jakieś 1-1,5h.
Ostatnio edytowano 09.06.2014 12:45 przez
Rafal_X, łącznie edytowano 1 raz