atolek napisał(a)::D znowu zgłoszone
przestań chłopczyku bluzgać na pw
dawaaj tutaj
darek1 napisał(a):Ja też byłem w Smołdzinie tyle, ze nie na wczasach. Służbowo wypoczywałem w 45 Dywizjonie Rakietowym Obrony Powietrznej. Plaża była pusta bo zamknięta dla ogółu. Piękne młode czasy. Nic nie zakłócało spokoju cisza i rakiety wycelowane w morze. Kantyna, a w niej sałatka warzywna, ozory w sosie chrzanowym, bigos, żeberka, watróbka, flaki, łosoś bałtycki, węgorz, oranżada i zimna wódka w lodówce u Pani Zosi dla zmęczonych trudami służby. Ach to były czasy, piękne praktyki. Kto służył to wie.
baunty napisał(a):Blaugrana napisał(a):gusia-s napisał(a):Bardzo dużo ludzi z południa jeździ nad Bałtyk i nie kierują się odległością a raczej mikroklimatem tam panującym.
Sama - choć nie jestem z południa mając małe jeszcze dzieci z problemami astmatycznymi bywałam corocznie przez kilka lat i muszę przyznać że po każdym pobycie nad naszym morzem dostrzegałam poprawę w ich zdrowiu.
Nie zawsze widoki, pogoda czy km jest wyznacznikiem wyboru miejsca na wakacje.
Naturalny jod w aerozolu, kilkakrotnie razy więcej nad Bałtykiem niż w innych regionach Polski czy nad Morzem Śródziemnym Zbawienny dla dzieci i dorosłych. Nawet jest go więcej przy pogodzie sztormowej
Ale żeby nie urazić uczuć religijnych - Morze Śródziemne w okolicach Adriatyku jest też zaje.iste
Możesz też jechać do Rymanowa Zdroju, jodu w powietrzu więcej niż nad Bałtykiem- szczególnie wiosną i latem, bo jesienią i zimą są porównywalne poziomy
maniust napisał(a):maluszek napisał(a):Blaugrana napisał(a):Jeżeli mam do wyboru góry i morze, zawsze wybiorę morze
a ja dodam jeszcze do tego jezioro....
Komary...odpada.
Góry i morze .....i nigdy już w życiu Zakopane i Sopot.
maluszek napisał(a):maniust napisał(a):maluszek napisał(a):Blaugrana napisał(a):Jeżeli mam do wyboru góry i morze, zawsze wybiorę morze
a ja dodam jeszcze do tego jezioro....
Komary...odpada.
Góry i morze .....i nigdy już w życiu Zakopane i Sopot.
komary? jakie komary??
Ale zgadzam się Zakopane i Sopot odpada....
Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Jeżeli mam do wyboru góry i morze, zawsze wybiorę morze
Ja tam gdzie można coś wypić