Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.05.2014 07:58

Fanka napisał(a): po likwidacji stoczni, przemysł turystyczny i pamiątkarski stal się na pomorzu wiodący... :papa:

8O 8O 8O

JackDaniels;) napisał(a):Plaża "B" w Łebie lato 2009, plażing na stojaka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Najwidoczniej tak lubią, jak ci z chorwackich plaż.
Obrazek

Obrazek

Jak ktoś chce, to w Chorwacji będzie sam na plaży, tak jak ja w sierpniu na mierzei helskiej.
Tutaj dowód.

Ja śmigam z nad naszego morza ( mimo, że w linii prostej mam 2 km do plaży ) nad Adriatyk, ale doceniam zalety naszego wybrzeża.

Zjechałem płd Polski od Karpacza do Soliny i byłem zachwycony a przecież powinienem pisać, że Dolomity są fajniejsze, albo Alpy, albo kopiec kreta, albo hałdy węgla na Śląsku.

Więcej zdrowego rozsądku życzę.
:hut:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 29.05.2014 08:26

KasiaG23 napisał(a):My mamy szerokie i piaszczyste plaże bogate w bursztyn, ale niestety brakuje nam tej czystej, przejrzystej i ciepłej wody w pięknym kolorze jaka jest w Chorwacji. Jedyną wspólną rzeczą są piękne zachody słońca :wink:

Zgadzam się z małym wyjątkiem: dla mnie morze (woda) może być jakie jest, urok Bałtyku. Jedyną różnica jest loteria z pogodą: dziś plaża z opalaniem, plaża w polarze, tylko spacer w polarze czy nie da się wyjść. I tu mam problem i dlatego wygrywa dla mnie Cro.
A Bałtyk dalej uwielbiam :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 29.05.2014 11:43

piekara114 napisał(a):
KasiaG23 napisał(a):My mamy szerokie i piaszczyste plaże bogate w bursztyn, ale niestety brakuje nam tej czystej, przejrzystej i ciepłej wody w pięknym kolorze jaka jest w Chorwacji. Jedyną wspólną rzeczą są piękne zachody słońca :wink:

Zgadzam się z małym wyjątkiem: dla mnie morze (woda) może być jakie jest, urok Bałtyku. Jedyną różnica jest loteria z pogodą: dziś plaża z opalaniem, plaża w polarze, tylko spacer w polarze czy nie da się wyjść. I tu mam problem i dlatego wygrywa dla mnie Cro.
A Bałtyk dalej uwielbiam :D

Zgadzam sie także z tym co napisaliście wyżej. Bałtyk jest cudowny... tylko ta temperatura wody... Brrr nie dla mnie zanurzanie się ze szczękającymi zębami.... :lol: zdecydowanie wole wodę do której wchodzę bez żadnego problemu i gdzie delektuje się wodą i jej przejrzystością.
Dlatego wakacje w Chorawcji a Bałtyk jesienią kiedy jest pusto a morze rozkołysane... :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 29.05.2014 12:08

Jak już tak porównujecie , a już pisałem że te porównanie jest bez sensu to nikt nie zwrócił uwagi , że do Adriatyku już dziś można się spokojnie wleźć , gdzie Bałtyk w maju jest tylko dla morsów lub desperatów.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.05.2014 12:33

maniust napisał(a):Jak już tak porównujecie , a już pisałem że te porównanie jest bez sensu to nikt nie zwrócił uwagi , że do Adriatyku już dziś można się spokojnie wleźć , gdzie Bałtyk w maju jest tylko dla morsów lub desperatów.

Ale na wydmach nie poleżysz. Nawet latem ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 29.05.2014 12:42

weldon napisał(a):
maniust napisał(a):Jak już tak porównujecie , a już pisałem że te porównanie jest bez sensu to nikt nie zwrócił uwagi , że do Adriatyku już dziś można się spokojnie wleźć , gdzie Bałtyk w maju jest tylko dla morsów lub desperatów.

Ale na wydmach nie poleżysz. Nawet latem ;)

Na na betonie chłodniej i piach w doopę nie włazi. :D
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 29.05.2014 12:52

A ja jadę jutro nad Bałtyk, kąpać się nie będę, ale i tak nie narzekam :P
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.05.2014 13:00

maniust napisał(a):Na na betonie chłodniej i piach w doopę nie włazi. :D

Ale kolana sobie można zedrzeć :wink:

I lepszy piach w doopie, niż ... jeżowiec :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 29.05.2014 13:18

weldon napisał(a):I lepszy piach w doopie, niż ... jeżowiec :D

Jeżowcem można kielona rakiji zagryżć , piachem nie. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.05.2014 13:23

Argument nie do przebicia :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.05.2014 13:24

pomijając fakt, że mając Bałtyk pod nosem .... najpierw przebijasz się ponad 600 polskich kilometrów :roll: do czeskiej granicy :)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.05.2014 19:08

maniust napisał(a):

...nie wiedziałem o tym :lol:

20130705132206(1).jpg
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 29.05.2014 19:14

mervik napisał(a):
maniust napisał(a):

...nie wiedziałem o tym :lol:

20130705132206(1).jpg

słyszałam, że jeżowce się je, ale jak się je przyrządza tego już nie wiem... Ktoś próbował?
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.05.2014 19:16

maluszek napisał(a): słyszałam, że jeżowce się je, ale jak się je przyrządza tego już nie wiem... Ktoś próbował?

8O 8O 8O ...przecież te stwory mają jad :roll:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 29.05.2014 19:24

mervik napisał(a):
maluszek napisał(a): słyszałam, że jeżowce się je, ale jak się je przyrządza tego już nie wiem... Ktoś próbował?

8O 8O 8O ...przecież te stwory mają jad :roll:

nie słyszałm jadzie, mają co prawda kolce, które się łamią przy wyjmowaniu z własnego ciała jak się na coś tak nadepnie lub usiądzie. A, że można je jeść to już osobna kwestia. Tylko nie wiem czy wszystkie... i czy te "chorwackie" są zjadliwe. W Sardynii niektóre uważane są za przysmak..... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone