Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 14:36

Ależ ja się z Tobą zgadzam :)
Po prostu śmieszy mnie w jaką stronę to poszło ( czyt. ta teoria spiskowa :))
Doman73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doman73 » 28.05.2014 15:20

JackDaniels;) napisał(a):
Fanka napisał(a):
gusia-s napisał(a):
Fanka napisał(a):Wiecie co...tak naprawdę, kwasić, na to, że jeździmy nad Adriatyk, a nie nad Bałtyk mogą Ci co żyją u nas z turystyki nad morzem..., po likwidacji stoczni, przemysł turystyczny i pamiątkarski stal się na pomorzu wiodący... :papa:

Nie sądzę aby mieli powód kwasić. Nad Bałtykiem sezon krótki i o dobre miejsce w ścisłym sezonie ciężko. Jest duże nasycenie w m-cach lipiec i sierpień więc i bez Cromaniaków jest tam wystarczająco gęsto. Aż strach pomyśleć gdzie by wszyscy się pomieścili :D
Wszystko wcześniej rezerwowane i na łapankę fajnej kwatery "w ciemno" nie ma co liczyć.
Fajne kwaterki nie są też wcale tanie, siostra była kilka dni w kwietniu na szkoleniu w Koszalinie ale chciała pomieszkać nad samym morzem. Wynajęły więc z koleżanką kwaterkę w Mielnie. Nie był to apartament tylko pokój z łazienką, bez kuchni czy salonu typowych dla apartamentów. Bez widoku na morze choć w niewielkiej odległości od plaży. Płaciły 160zł (80zł/os.) czyli jakieś prawie 40 euro!!! poza sezonem, to ile będzie w sezonie
Czy to jest taniej niż w Cro?

Też prawda na półwyspie jest tłok, jestem tam co roku i nie zauważyłam jakiś zmian. Ostatecznie jest nas 40 milionów, jak mały procent pojedzie do Cro nie ubędzie nam dużo. Chociaż bywam tylko w najbardziej obleganych miejscówkach i nie wiem jak jest w tych mniej atrakcyjnych.

Plaża "B" w Łebie lato 2009, plażing na stojaka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

W Cro więcej ludzi w wodzie niż na plaży...
KasiaG23
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaG23 » 28.05.2014 15:29

My mamy szerokie i piaszczyste plaże bogate w bursztyn, ale niestety brakuje nam tej czystej, przejrzystej i ciepłej wody w pięknym kolorze jaka jest w Chorwacji. Jedyną wspólną rzeczą są piękne zachody słońca :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.05.2014 16:14

falco.v napisał(a):
Dokładnie, my 7-my raz pojedziemy i już doczekać się nie możemy - nurkowania, pływania kajakiem, na desce i wpław, świetnych lodów, Karlovaćko i podobnych trunków, cykad i niepowtarzalnych widoków...takich jak chociażby ten...z nad Omiśa.

...a nad Bałtyk, to już się dosyć najeździłem...i mam dość.

Jak ja zazdroszczę tym mieszkającym na południu ,tak blisko mają do
....nurkowania, pływania kajakiem, na desce i wpław w tak czystej wodzie
.... świetnych lodów, Karlovaćko i podobnych trunków, cykad i niepowtarzalnych widoków... :oczko_usmiech:

KasiaG23 napisał(a): Jedyną wspólną rzeczą są piękne zachody słońca :wink:

...chyba zależy w jakim miejscu :roll:
szrek27
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szrek27 » 28.05.2014 16:17

Doman73 napisał(a):Prawdziwego cromaniaka nic nie powstrzyma przed wyjazdem do Cro....

w pełni się zgadzam ! :D :mrgreen:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 28.05.2014 17:31

Doman73 napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):
Fanka napisał(a):
gusia-s napisał(a):
Fanka napisał(a):Wiecie co...tak naprawdę, kwasić, na to, że jeździmy nad Adriatyk, a nie nad Bałtyk mogą Ci co żyją u nas z turystyki nad morzem..., po likwidacji stoczni, przemysł turystyczny i pamiątkarski stal się na pomorzu wiodący... :papa:

Nie sądzę aby mieli powód kwasić. Nad Bałtykiem sezon krótki i o dobre miejsce w ścisłym sezonie ciężko. Jest duże nasycenie w m-cach lipiec i sierpień więc i bez Cromaniaków jest tam wystarczająco gęsto. Aż strach pomyśleć gdzie by wszyscy się pomieścili :D
Wszystko wcześniej rezerwowane i na łapankę fajnej kwatery "w ciemno" nie ma co liczyć.
Fajne kwaterki nie są też wcale tanie, siostra była kilka dni w kwietniu na szkoleniu w Koszalinie ale chciała pomieszkać nad samym morzem. Wynajęły więc z koleżanką kwaterkę w Mielnie. Nie był to apartament tylko pokój z łazienką, bez kuchni czy salonu typowych dla apartamentów. Bez widoku na morze choć w niewielkiej odległości od plaży. Płaciły 160zł (80zł/os.) czyli jakieś prawie 40 euro!!! poza sezonem, to ile będzie w sezonie
Czy to jest taniej niż w Cro?

Też prawda na półwyspie jest tłok, jestem tam co roku i nie zauważyłam jakiś zmian. Ostatecznie jest nas 40 milionów, jak mały procent pojedzie do Cro nie ubędzie nam dużo. Chociaż bywam tylko w najbardziej obleganych miejscówkach i nie wiem jak jest w tych mniej atrakcyjnych.

Plaża "B" w Łebie lato 2009, plażing na stojaka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

W Cro więcej ludzi w wodzie niż na plaży...

Dzięki Bogu że w Chorwacji są kamienie na plaży bo gdyby była możliwość to tam również by się okopali po 0,5ha na łeb :D
Doman73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doman73 » 28.05.2014 17:34

0,5 ha na łeb, chyba przesadziłeś...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.05.2014 17:36

Z napisał(a):0,5ha na łeb :D

Do południa :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2014 17:40

Mój kolega z Małopolski mówi na łeba :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 28.05.2014 17:42

Chyba mowa o 1 m² na łeb. :D
grzesiek_lbn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek_lbn » 28.05.2014 18:48

Obrazek

Nie wszędzie jest tak jak w Łebie nad Bałtykiem.

Dodam że to sierpień w samo południe.
Kto wie jaka to plaża? :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2014 18:53

mogą być Chałupy,Jastarnia,Karwieńskie Błota....?
ana89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana89 » 28.05.2014 18:58

Rowy ?
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 28.05.2014 19:00

Ustka Zachodnia ? :)
grzesiek_lbn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek_lbn » 28.05.2014 19:02

Dodam że bardziej na wschód
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone