Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 28.05.2014 12:40

Wiecie co...tak naprawdę, kwasić, na to, że jeździmy nad Adriatyk, a nie nad Bałtyk mogą Ci co żyją u nas z turystyki nad morzem..., po likwidacji stoczni, przemysł turystyczny i pamiątkarski stal się na pomorzu wiodący... :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 12:54

Bałtyk uwielbiam za niepowtarzalny urok piaszczystych plaż, za powietrze nasycone jodem i zapachem drzew iglastych... i to by było na tyle :P
Chorwacja :roll: za góry nad morzem, czystą i ciepłą wodę, za niepowtarzalny klimat i urok Chorwacji :P

12 dniowy urlop w Chorwacji kosztuje mnie +/- tyle co wyjazd do Łeby :mrgreen: w/g mojego portfela NIE jest drogo :wink:
Ostatnio edytowano 28.05.2014 13:08 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 28.05.2014 13:07

Ludziska drogie...To co tu wypisujeta to cuś łokropnego.W życiu bym do takiego kraju na wakacje nie pojechał...drogo,daleko,gorąco,oszukują...za nic..
Doman73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doman73 » 28.05.2014 13:20

Tak myslac trzeba siedziec w domu...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.05.2014 13:24

Doman73 napisał(a):Tak myslac trzeba siedziec w domu...

Ewentualnie czytać ze zrozumieniem. :wink:
falco.v
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 28.05.2014 13:27

Doman73 napisał(a):Tak myslac trzeba siedziec w domu...

Dokładnie, my 7-my raz pojedziemy i już doczekać się nie możemy - nurkowania, pływania kajakiem, na desce i wpław, świetnych lodów, Karlovaćko i podobnych trunków, cykad i niepowtarzalnych widoków...takich jak chociażby ten...z nad Omiśa.

...a nad Bałtyk, to już się dosyć najeździłem...i mam dość.
Załączniki:
zachód słońca nas Omisem .jpg
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2014 13:28

Patroniusz napisał(a):Ludziska drogie...To co tu wypisujeta to cuś łokropnego.W życiu bym do takiego kraju na wakacje nie pojechał...drogo,daleko,gorąco,oszukują...za nic..

Bez przesady, nikt tu nic takiego nie pisze...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.05.2014 13:33

Fanka napisał(a):Wiecie co...tak naprawdę, kwasić, na to, że jeździmy nad Adriatyk, a nie nad Bałtyk mogą Ci co żyją u nas z turystyki nad morzem..., po likwidacji stoczni, przemysł turystyczny i pamiątkarski stal się na pomorzu wiodący... :papa:

Nie sądzę aby mieli powód kwasić. Nad Bałtykiem sezon krótki i o dobre miejsce w ścisłym sezonie ciężko. Jest duże nasycenie w m-cach lipiec i sierpień więc i bez Cromaniaków jest tam wystarczająco gęsto. Aż strach pomyśleć gdzie by wszyscy się pomieścili :D
Wszystko wcześniej rezerwowane i na łapankę fajnej kwatery "w ciemno" nie ma co liczyć.
Fajne kwaterki nie są też wcale tanie, siostra była kilka dni w kwietniu na szkoleniu w Koszalinie ale chciała pomieszkać nad samym morzem. Wynajęły więc z koleżanką kwaterkę w Mielnie. Nie był to apartament tylko pokój z łazienką, bez kuchni czy salonu typowych dla apartamentów. Bez widoku na morze choć w niewielkiej odległości od plaży. Płaciły 160zł (80zł/os.) czyli jakieś prawie 40 euro!!! poza sezonem, to ile będzie w sezonie?
Czy to jest taniej niż w Cro?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 13:35

Patroniusz napisał(a):Ludziska drogie...To co tu wypisujeta to cuś łokropnego.W życiu bym do takiego kraju na wakacje nie pojechał...drogo,daleko,gorąco,oszukują...za nic..

Oj tak. To co tu wypisujeta to cuś łokropnego.
Ten Bałtyk- drogo/zimno/brudno/oszukują...
W życiu nie przyznam się do takiego kraju.
Za granicą będę mówić że jestem eeee...Zanzibarką.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 28.05.2014 13:52

gusia-s napisał(a):
Fanka napisał(a):Wiecie co...tak naprawdę, kwasić, na to, że jeździmy nad Adriatyk, a nie nad Bałtyk mogą Ci co żyją u nas z turystyki nad morzem..., po likwidacji stoczni, przemysł turystyczny i pamiątkarski stal się na pomorzu wiodący... :papa:

Nie sądzę aby mieli powód kwasić. Nad Bałtykiem sezon krótki i o dobre miejsce w ścisłym sezonie ciężko. Jest duże nasycenie w m-cach lipiec i sierpień więc i bez Cromaniaków jest tam wystarczająco gęsto. Aż strach pomyśleć gdzie by wszyscy się pomieścili :D
Wszystko wcześniej rezerwowane i na łapankę fajnej kwatery "w ciemno" nie ma co liczyć.
Fajne kwaterki nie są też wcale tanie, siostra była kilka dni w kwietniu na szkoleniu w Koszalinie ale chciała pomieszkać nad samym morzem. Wynajęły więc z koleżanką kwaterkę w Mielnie. Nie był to apartament tylko pokój z łazienką, bez kuchni czy salonu typowych dla apartamentów. Bez widoku na morze choć w niewielkiej odległości od plaży. Płaciły 160zł (80zł/os.) czyli jakieś prawie 40 euro!!! poza sezonem, to ile będzie w sezonie

Też prawda na półwyspie jest tłok, jestem tam co roku i nie zauważyłam jakiś zmian. Ostatecznie jest nas 40 milionów, jak mały procent pojedzie do Cro nie ubędzie nam dużo. Chociaż bywam tylko w najbardziej obleganych miejscówkach i nie wiem jak jest w tych mniej atrakcyjnych.
Doman73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doman73 » 28.05.2014 13:58

Prawdziwego cromaniaka nic nie powstrzyma przed wyjazdem do Cro....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 14:07

Fanka napisał(a):
gusia-s napisał(a):

Fajne kwaterki nie są też wcale tanie, siostra była kilka dni w kwietniu na szkoleniu w Koszalinie ale chciała pomieszkać nad samym morzem. Wynajęły więc z koleżanką kwaterkę w Mielnie. Nie był to apartament tylko pokój z łazienką, bez kuchni czy salonu typowych dla apartamentów. Bez widoku na morze choć w niewielkiej odległości od plaży. Płaciły 160zł (80zł/os.) czyli jakieś prawie 40 euro!!! poza sezonem, to ile będzie w sezonie

Też prawda na półwyspie jest tłok, jestem tam co roku i nie zauważyłam jakiś zmian. Ostatecznie jest nas 40 milionów, jak mały procent pojedzie do Cro nie ubędzie nam dużo. Chociaż bywam tylko w najbardziej obleganych miejscówkach i nie wiem jak jest w tych mniej atrakcyjnych.

Plaża "B" w Łebie lato 2009, plażing na stojaka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.05.2014 14:12

JackDaniels;) napisał(a):Plaża "B" w Łebie lato 2009, plażing na stojaka :mrgreen:

a widziałeś w Cro Puchatka i Kłapouchego na plaży??? ;)
no widzisz .... :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 14:19

To są fotki na pewno z Łeby ( tej bałtyckiej ) ? I ludzie się opalają ? Choć ten jeden ( drugie zdjęcie, pośrodku, na drugim planie) chyba przyjechał z południa Europy albo północy Afryki, bo jakiś hebanowy :)
I morze jakieś takie....niebałtyckie ( niebieskie czy przerobione w paincie ??). Ci kąpiący się w nim to same morsy :)
Podoba mi się ta spiskowa teoria że niektorzy tu piszący ciągną profity z Bałtyku i próbują przekonać cromaniakow by zmienili swoją urlopową destynację :)
falco.v
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 28.05.2014 14:33

Blaugrana...myślę, że wiele osób a szczególnie mnie nic nie przekona do zmiany kierunku wyjazdów urlopowych w lecie...jak na prawdziwego cromaniaka przystało...
Każdy, kto choć raz czy dwa razy spędził udany urlop w Cro wie, że nie ma co porównywać Bałtyku do Jadranu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone