Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.05.2014 10:14

Porównywanie Bałtyku i Adriatyku ma taki sam sens jak porównywanie Niagary i Wodogrzmotów Mickiewicza.
ana89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana89 » 28.05.2014 10:22

Ogólnie temat bez sensu. Za drogo ? No to nie jadę, nikt nie zmusza i tyle.
Sama kocham Bałtyk, ten szum, ten klimat(nawet jak zimno) byłam 7 razy i za każdym razem od razu gdy wysiadam z samochodu i mocze stopy czuję się jak w domu(nienawidzę jak ktoś niczego w Pl nie widział, jeździ tylko za granicę , a psioczy na wszystko od północy po południe ). Koszt pobytu z 9noclegami, wyżywieniem,paliwem w czerwcu zeszłego roku to 2500zł ....kocham też mazury i góry, wiele mam jeszcze miejsc które mam w planach zwiedzić (tak w tej nasze brzydkiej Polsce) . Jednak z drugiej strony chciałabym też zobaczyć coś poza krajem , mieć porównanie .
I powiem Wam, że od samego początku zdaje sobie sprawę, że Chorwacja wyjdzie drożej (nie za drogo bo to nie ma co porównywać) ale chcę zobaczyć, chcę przeżyć coś nowego i nie musieć na starość żałować .
Ostatnio edytowano 28.05.2014 10:24 przez ana89, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2014 10:23

Blaugrana napisał(a):[ nie każdy lubi 40 stopniowe upały

I ci tu nie piszą. Piszą ci co lubią taki klimat i dlatego polskie, zimne morze przegrywa jeśli chodzi o urlopowy, dłuższy wypoczynek. Przegrywa u tych którym zależy na pewnej, ładnej pogodzie i przejrzystym morzu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 10:30

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):[ nie każdy lubi 40 stopniowe upały

I ci tu nie piszą. Piszą ci co lubią taki klimat i dlatego polskie, zimne morze przegrywa jeśli chodzi o urlopowy, dłuższy wypoczynek. Przegrywa u tych którym zależy na pewnej, ładnej pogodzie i przejrzystym morzu.

Wyizolowałeś cytat z dłuższej wypowiedzi, tym samym wyrywając go z kontekstu.
Aluzju paniała :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2014 10:54

Żadna aluzja :) Pisanie, że w Cro jest gorąco nie jest żadnym argumentem, bo to jest wiadome i ludzie którzy po to słońce tam jadą będą chwalili taki klimat.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 11:06

To nie był żaden argument :)
Trzeba czytać ze zrozumieniem :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2014 11:40

Blaugrana napisał(a):To nie był żaden argument :)

Trzeba pisać na temat :) Napisałaś, że argumentem za Bałtykiem jest to, ze nie każdy lubi 40to stopniowe upały. Do mnie na przykład ten argument nie trafia i na wakacje wolę jechać nad Jadran a nie nad Bałtyk bo ja lubię takie upały.
I gdzie te paszkwile pod publikę na temat Bałtyku?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 11:46

Bocian napisał(a):

Trzeba pisać na temat :) Napisałaś, że argumentem za Bałtykiem jest to, ze nie każdy lubi 40to stopniowe upały. Do mnie na przykład ten argument nie trafia i na wakacje wolę jechać nad Jadran a nie nad Bałtyk bo ja lubię takie upały.

Nie napisałam że to argument. Nie pisałam też o paszkwilach...
Albo kłopoty ze wzrokiem albo nadinterpretacja albo brak umiejętności czytania ze zrozumieniem :)
Quartum non datur :)
Czy to znaczy że jojczenie na Baltyk jest tu w dobrym tonie ?
To chyba nie o to chodzi ( ?).
Można lubić Bałtyk i można lubic Adriatyk czy trzeba się opowiedzieć po jakiejś konkretnej stronie ( najlepiej ze wskazaniem na Adriatyk bo to forum cro, nieważne że pl ) ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2014 11:50

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):

Albo kłopoty ze wzrokiem albo nadinterpretacja albo brak umiejętności czytania ze zrozumieniem :)
Można lubić Bałtyk i można lubic Adriatyk czy trzeba się opowiedzieć po jakiejś konkretnej stronie ( najlepiej ze wskazaniem na Adriatyk bo to forum cro, nieważne że pl ) ?

A kto jojczy? :) Ludzie przedstawiają swoje argumenty za tym, że wolą Jadran. Chyba mogą takie mieć? :)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 28.05.2014 12:03

Co za jałowy temat. Proponuję go zamknąć.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2014 12:05

Albo nie czytać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 12:05

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):

A kto jojczy? :) Ludzie przedstawiają swoje argumenty za tym, że wolą Jadran. Chyba mogą takie mieć? :)

A to jakiś konkurs jest gdzie jest fajniej ?
Pytam się- można tutaj lubić polski Bałtyk i chorwacki Adriatyk ?
Według mnie tak.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2014 12:11

Blaugrana napisał(a):[A to jakiś konkurs jest gdzie jest fajniej ?
Według mnie tak.

Nie, to nie konkurs. Po prostu ludzie piszą co bardziej wolą i czemu wypoczywają tu czy tu. Wiele osób pisze zresztą, że lubią i Bałtyk (za coś tam) i Jadran ( za coś tam) Na dłuższe, letnie wakacje najczęściej wygrywa Jadran z uwagi na to, że jest...(wpisać swoje argumenty :) ) Rozumiem także , że są ludzie którzy lubią być w opozycji do ogólnego nurtu , choćby na forum :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2014 12:16

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):[A to jakiś konkurs jest gdzie jest fajniej ?
Według mnie tak.

Nie, to nie konkurs. Po prostu ludzie piszą co bardziej wolą i czemu wypoczywają tu czy tu. Wiele osób pisze zresztą, że lubią i Bałtyk (za coś tam) i Jadran ( za coś tam) Na dłuższe, letnie wakacje najczęściej wygrywa Jadran z uwagi na to, że jest...(wpisać swoje argumenty :) ) Rozumiem także , że są ludzie którzy lubią być w opozycji do ogólnego nurtu , choćby na forum :)

Najlepszy jest złoty środek :)
Chociaż chyba każdy ma jakiegoś bzika i jest na jakimś tle ortodoksyjnym fanem :)
Niech żyje przyjaźń bałtycko- jadrańska :)Hurra :)
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 28.05.2014 12:33

O kurcze po raz kolejny kto co woli i o jakiej porze roku. A cena naprawdę jak się chce to się da radę znaleźć za rozsądnę pieniądze kwaterę przecież w tym wszystkim chodzi aby zobaczyć, wypocząć (jedni wolą hucznie inni wolą w samotni ), i tak jak pisałam wcześniej i tu i tu jest to coś.
A do Chorwacji jadę bo chcę i mi się tam podoba, droga nie jest męcząca i można sobie ją ustalić wedle własnych kryteriów czy szybko, czy powoli i zwiedzić, zobaczyć coś po dradze.
A nad Bałtyk to można w zależności gdzie się mieszka wyskoczyć np. w długi weekend sierpniowy i też mi się podoba, bo Polska to mój kraj, bo Polska to ja itd. i chwalmy się nią jak się da. Zieleń naszych gór, lasów, łąk po drodze mijanych w dniu powrotu z nad Adriatyku bez cenna - ach te nasze narzekanie.......
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone